T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 1 de septiembre de 2013

ELS PETITS DE CERVIÀ DE TER
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1904
Cobla infantil fundada a Cervià de Ter a finals del segle XIX pel fiscornaire Joan Costa i Barbosa. Gràcies a la col·laboració d'en Santi Roca-Delpech i Costa* (nebot de Narcís Costa i Horts i Joaquim Costa i Horts, fills de Joan Costa i Barbosa), puc identificar algun dels components:
Darrere: Desconegut, Desconegut (Llorenç Cotxo i Ventalló?), Desconegut, Telm Rasclosa i Joan Costa i Duran**
Davant: Desconegut, Joan Costa i Barbosa i Josep Baró i Güell. Aquí tinc un petit dilema: el revers de la foto posa, escrit de pròpia mà per Josep Baró, que ell és el de davant a l'esquerra; podria ser un lapsus, considerant l'esquerra des del punt de vista del nen i no de l'observador. El cas és que he comparat les cares dels dos nens que flanquegen Joan Costa amb la cara de Josep Baró adult, i en principi crec que el tinc ben identificat.
Eren coneguts també com la Cobla Sant Jordi, de Cervià de Ter, com Els Petits Cervianencs i també com Els Panots. Quan els nois van ser més grans, i afegint-hi altres músics, el mateix Joan Costa va formar la Cobla-orquestra Cervianenca, de manera que podem considerar que aquesta va ser una lògica evolució dels Petits de Cervià de Ter.
* En Santi m'envia la reproducció d'aquesta foto amb una nota manuscrita de Josep Baró de l'any 1961, en la que identifica tres dels músics esmentats. Per la meva banda, m'arriba un article del Punt Diari de 20 d'Agost de 1982, on s'identifica en Telm Rasclosa.
** Joan Costa i Duran, pare de Joan Costa i Barbosa, era cec.
Foto: Arxiu Santi Roca-Delpech i Costa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!