T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 12 de agosto de 2013

ORQUESTRA SERRAMONT
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1955
L' Orquestra Serramont fou fundada el 1932 pel músic català nascut al Morell (Camp de Tarragona) Martí Montserrat Guillemat (1906-1990), el qual usava com a nom artístic el seu primer cognom, amb l'ordre sil·làbic intercanviat. La seva música va ser molt avançada pel seu temps; a les seves obres va, fins i tot, aportar acords que després han estat emprats en músiques molt més actuals, i va arribar a fer jazz amb el seu acordió.
Deixo aquí un enllaç sonor d'un programa de Ràdio 4 anomenat Club Trébol, en el qual, durant gairebé una hora es pot escoltar la història i els enregistaments d'aquest home injustament oblidat.
Aquesta orquestra, amb noms variants com ara Orquestra Musette de Serramont o Orquestra Musette de Serramont i José Morató, va perdurar més de tres dècades. L'adjectiu musette remet a l'acordió, molt popular en les formacions musicals que actuaven en sales de ball, els anys vint i trenta del segle XX. El mestre Serramont era el que dirigia, alhora que tocava aquest instrument. La seva popularitat va propiciar que enregistrés melodies ballables, algunes pertanyents a pel·lícules d'èxit, en discos de 78 rpm, sota els segells discogràfics Gramófono-Odeón i Columbia.


Anys 50
En Martí Montserrat va ser l'introductor a Espanya de la guitarra hawaiana i de l'orgue electrònic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!