T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 29 de agosto de 2013

ORIENTAL JAZZ (Anglès)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1940
Cobla-orquestrina d'Anglès, que era la  Mickey Jazz, de la mateixa població selvatana, amb el nom canviat, tot i que hi havia diverses formacions amb el mateix nom a MataróGirona, GranollersSant Celoni i Parets del Vallès.
Darrere: Josep ("Pepet") Pòrtulas, Miquel Buixalleu i Paulí Marcó
Davant: Joan Alabau i Roura, Josep Gelada i Bosch ("Pitu Figueriques"), Joan Duch, Ricard Duran i Josep Marquès.
Foto: Lux. Arxiu Montserrat Viñas i Duran.


Any 1941 (1)
Una foto més de Foto Lux.
Darrere: Josep Gelada ["Pitu Figueriques"] (trompeta), Francesc Guasch (saxo i tenora), Jaume Alabau i Roura (saxo i tible), Jesús Bosch i Codina (piano i flabiol, que és qui m'ha identificat la formació i els seus components) i Joan Duch (trompeta, pare de l'Eudald Duch Torrent, trompetista també [a qui veurem en d'altres formacions], i avi d'en Gabriel ["Gabi"] Duch, trombonista i bateria de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal)
Davant: Josep ["Pepet"] Pòrtulas (contrabaix), Jaume Moiset i Comas ["Llens"] (saxo i tible), Llorenç Noell i Plana ["Risan"] (jazz-band i fiscorn) i Joan Alabau i Roura (trombó i fiscorn).
Foto: Lux. Arxiu Gabriel ("Gabi") Duch i Frau.


Any 1941 (2)
Cartell de la temporada 1941-1942. Tal com es pot veure a sota de la foto dels músics el devien penjar en algun lloc de La Cellera de Ter durant la Festa del Roser de 1942, on alternaven amb la Cobla-orquestra L'As d'Anglès.
Durant aquesta festa van comptar amb la col·laboració al fiscorn d'Enric Vilà i Armengol, que poc temps després esdevindria un dels fundadors de la Cobla-orquestra Caravana. És possible, tot i que no en tinc constància, que en aquells moments formés part de L'As d'Anglès. Coses de la vida i de la música, al cap de 40 anys l'Enric Vilà va tornar a tocar, aquesta vegada amb la Cobla Foment de la Sardana, pel Roser de La Cellera de Ter, i va recordar aquesta anècdota, dedicant als antics músics de La Cellera la interpretació de la sardana El besavi sardanista, obligada de fiscorns; el segon fiscorn el feia en Joaquim Ferrer i Amer ("Quim Gil").
Foto i informació: Programa de les Festes del Roser de La Cellera de Ter del 25 d'Abril de 1982. Cartell imprès per l'Impremta Blandònia, de Blanes. Arxiu Ester Gelada.


Any 1941 (3)
Detall del cartell.
Al centre de la imatge, en primer terme: Jesús Bosch i Jaume Alabau
La resta de músics, d'esquerra a dreta: Josep ("Pepet") Pòrtulas, Desconegut, Josep Teixidor i Tomàs, Francesc Guasch, Desconegut, Josep Gelada ("Pitu Figueriques") i Joan Alabau
Foto: Lux. Arxiu Ester Gelada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!