T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 16 de agosto de 2013

LATIN QUARTET
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1962 (1)
Procedents del Latin Combo , l' Agapit Torrent i Batlle [clarinet, saxo tenor, guitarra i cantant], i en Francesc Burrull i Mestres [piano i vibràfon], van fundar aquest Conjunt, també de Barcelona i amb característiques similars, però potser apostant una mica més pel caire jazzístic i instrumental; miraven de compaginar la feina fixa en les Sales de Festa i els bolos de Festa Major amb jam sessions als locals de Barcelona, Terrassa, Manresa o Granollers. Els altres dos components incials eren Enric Ponsa [baix] i Lluís Sala [bateria, figuerenc com l'Agapit Torrent, havia debutat a l' Orquestrina Ritmos ,  de Figueres]. També van enregistrar força vinils, alguns acompanyant a cantants que no formaven part del grup, com per exemple el Duo Rubam , o aquest disc del mateix any 1962 amb Jorge Miranda . Pots escoltar-los al Youtube en uns quants temes com aquest.
Un altre lloc on es pot sentir una mica d'història i uns quants temes més és en el programa Club Trébol, de Ràdio 4, emès el 19 de Maig de 2013 .
Els tres que estan drets: Lluís Sala, Agapit Torrent i Enric Ponsa. Ajupit: Francesc Burrull.


Any 1962 (2)
Portada d'un disc on interpretaven el Twist de l'Alí Babà , amb vestimenta ad hoc .
D'esquerra a dreta: Enric Ponsa, Agapit Torrent, Lluís Sala i Francesc Burrull.


Any 1962 (3)
D'esquerra a dreta, "tocant de peus a terra" : Agapit Torrent, Enric Ponsa i Lluís Sala. "A cavall" : Francesc Burrull.
Any 1963 (1)
D'esquerra a dreta: Lluís Sala, Francesc Burrull, Agapit Torrent i Rafel Ortiz (que substituia al baixista Enric Ponsa, que havia hagut de marxar a la mili).
La segona foto és de l'arxiu d'en Miquel Cassú i Sastre, i està dedicada a la seva esposa Emília.


Any 1963 (2)
Aquesta portada de disc és de l'any 1963; no obstant, segons em comenta en Jordi Torrent, fill de l'Agapit, la foto seria de 1962 ...
Ajudat també per en Jordi, identifico els músics, d'esquerra a dreta:
Agapit Torrent (encara que no ho sembli, és ell !), Enric Ponsa, Lluís Sala, i Francesc Burrull. Com es pot veure, el sentit de l'humor en aquesta i d'altres portades, era alt !


Any 1964
Crec que és la darrera foto del Conjunt.
D'esquerra a dreta: Rafel Ortiz, Francesc Burrull, Agapit Torrent i Lluís Sala. L'any següent, els tres primers participarien en un disc impulsat i dirigit pel mateix Francesc Burrull anomenat Homenatge als Setze Jutges . En els darrers temps van ser el grup que acompanyava de manera estable a n'en José Guardiola , que a més d'excel·lent cantant era també un molt bon saxofonista que sovint participava en les jam sessions comentades en la primera foto.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!