T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 4 de agosto de 2013

COSTA DAURADA

NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1967 (Programa de presentació)
Tal com es pot veure en aquest programa, aquesta Cobla de Mataró va fer el seu debut el dia 28 de Maig de 1967 al pati del Col·legi de les Escole Pies de Mataró. Aquesta presentació oficial la va organitzar l'Agrupació Sardanista d'antics alumnes. 
Segons m'explica un dels fundadors, en Ramon Julià i Massaguer, la Costa Daurada tal com la coneixem ara, es deia abans Costa de Llevant (d'aquí segurament el nom de la sardana Llevantina , de Vicenç Bou, i l'existència durant uns anys a Calella de la Cobla Llevantina). És a dir, que possiblement ells s'haurien estimat més dir-se Cobla Costa de Llevant ... però feia poc que, ves a saber per què, s'havia instaurat oficialment el nom de Costa Daurada per tota la costa catalana que no fos Costa Brava, i van optar pel nom més actual. En aquest enllaç hi ha més detalls de la gestació del projecte.

Any 1967 (Primeres fotos)
Els components van ser:
2n Tible: Jaume Lloret i Maresma
1er Tible: Ramon Julià i Massaguer*
1er Tenor: Antoni Olivé i Morera (només va actuar el dia de la presentació, doncs no es va presentar a la següent actuació i va ser acomiadat)
2n Tenor: Jaume Call i Duran (amb qui vaig coincidir una temporada a la Cobla-orquestra Atlàntida)
2n Trompeta: Laureà Casas i Castillo*
1er Trompeta: Enric Serra i Alsina
Trombó: Josep Mª Casademunt i Pannon (que havia estat percussionista a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal entre 1954 i 1960)
1er Fiscorn: Joaquim Mas i Llobet (venia de bolo, el titular, Bonaventura Solà i Pujades*, estava malalt)
2n Fiscorn: Joaquim Roig
Contrabaix: Antoni Noguerol
* Aquests tres músics provenien de la Cobla-orquestra Soler's, i van ser els impulsors de la nova formació.


Any 1967 (2)
Una vegada solventat l'afer amb el primer tenor, i l'absència per malaltia del 1er fiscorn, tal com s'explica abans, la formació que presentaven aquella nit del 24 Agost de 1967, davant de l'Ajuntament de Vilassar de Mar era la següent:
Darrere: Enric Serra, Laureà Casas,  Josep Mª Casademunt, Bonaventura Solà, Joaquim Roig i Antoni Noguerol
Davant: Josep Soler ("l'avi Soler"), Jaume Lloret, Ramon Julià, Jaume Call i Juli Ronda.. Segons m'explica en Jaume Call, que recorda que amb 20 anys tenia "toooot el cabell" , segurament en aquesta instantània estan tocant la sardana "Festeig" , de Ricard Viladesau.


Any 1967 (3)
Al Poble Espanyol, de Barcelona, el 17 de Setembre de 1967.
Darrere: Laureà Casas, Enric Serra,  Josep Mª Casademunt, Bonaventura Solà, Joaquim Roig i Antoni Noguerol
Davant: Josep Soler ("l'avi Soler"), Jaume Lloret, Ramon Julià, Jaume Dulsat i Arañó (de bolo, per malaltia d'en Jaume Call) i Juli Ronda.


Any 1970
Plaça Santa Anna de Mataró, el 22 de Març de 1970.
Darrere: Manuel del Águila i Ibáñez, Antoni Sagré i Vives, Miquel Hernández i Sanjuan, Joaquim Roig i Pere Sala i Floriach
Davant: Josep Soler ("l'avi Soler"), Ramon Julià, Felicià Escarpenter i Jordà, Jaume Dulsat i Josep Lázaro i Feliu.


Any 1975
26 d'Octubre de 1975 a la celebració del cinquantenari del Restaurant Can Nassos, de Tordera, amb l'estrena de la sardana A CAN NASSOS d'en Josep Maria Tarridas i Barri.
Davant: Josep Maria Tarridas i Barri, Sra. Paquita Fors (esposa d'en Nassos), l'esposa del mestre Tarridas i Sr. Jaume (?) Tresserras (Nassos)
Darrere: Germà Sàbat i Soler ( flabiol ), Manuel del Águila i Ibáñez i José Cirre Rodríguez (trompetes), Felicià Escarpenter i Jordà ( tible), Emili Vidal i Sallent ( trombó ), Miquel Hernández i Sanjuan i Antoni Sagré i Vives (fiscorns ), Jaume Dulsat i Arañó (tenora),  Pere Martinez i Ibáñez (tible),  Ramon Julià i Massaguer ( tenora) i Pere Sala i Floriach (contrabaix).


Any 1978 (1)
Tocant a la Plaça Marcet, de Sabadell, el mes d'Abril de 1978. Aquell dia van estrenar una de les primeres sardanes de Carles Santiago, "Colla Sabadell".
Darrere es veu Pere Sala i Floriach (contrabaix).
Davant: Francesc Vicente i Cisneros, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibáñez, Jaume Dulsat i Arañó i Ramon Julià i Massaguer.
Foto: Jaume Nonell.


Any 1978 (2)
22 d'Octubre de 1978. Homenatge a la Vellesa, al Teatre Monumental de Mataró.
Darrere: Evelio Serrano i Cabeza, Joaquim Pérez i Petit, Emili Vidal i Sallent, Miquel Hernández i Sanjuan i Salvador Malonda i Giné
Davant: Francesc Vicente i Cisneros, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibáñez, Jaume Dulsat i Arañó, Ramon Julià i Massaguer i Pere Sala i Floriach.


Any 1981
Foto oficial de l'any 1981, feta a la Torre Marimón, de Caldes de Montbui.
Drets: Germà Sàbat i Soler (flabiol), Pere Martínez i Ibáñez (1er tible), Antoni Sagré i Vives (2n trompeta), Felicià Escarpenter i Jordà (2n tible), Evelio Serrano i Cabeza (1er trompeta), Antoni Dènia i Pérez (1er fiscorn), Salvador Malonda i Giné (2n fiscorn) i Pere Sala i Floriach (contrabaix)
A davant: Ramon Julià i Massaguer (2n tenor), Jaume Dulsat i Arañó (1er tenor) i Ramon Pera i Sánchez (trombó).


Any 1982
Departint a Badalona amb el Cardenal Narcís Jubany (que era fill i nét de músics; si veiem la Cobla-orquestra Farnense hi podem trobar músics de cognom Jubany, algun dels quals seria el seu pare o bé l'oncle, i cap a 1876 hi havia a la Farnense quatre germans Jubany: Josep, Joan, Narcís i Francesc; sembla que el mateix Cardenal Narcís Jubany havia tocat la tenora a la seva infantesa). En el moment de la foto, segons m'explica en Ramon Julià, els hi estava comentant que el seu pare també havia estat músic.
Els quatre músics asseguts són: Felicià Escarpenter, Pere Martínez, Jaume Dulsat i Ramon Julià
Els tres de darrere: Antoni Dènia, Salvador Malonda i Pere Sala.


Any 1983
5 de març de 1983, a l'Hotel Solé, d'Argentona, en la celebració dels 16 anys de la cobla Costa Daurada i de les Colles sardanistes Repuntejant de Mataró, en un sopar amb 228 comensals
Darrere: Antoni Sagré i Vives, Evelio Serrano i Cabeza, Ramon Pera i Sànchez, Eliseu Gómez i Tolosa, Salvador Malonda i Giné i Pere Sala i Floriach
Davant: Germà Sàbat i Soler, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibáñez, Jaume Call i Duran i Ramon Julià i Massaguer.


Any 1985 (1)
24 de març de 1985 a Caldes de Montbui,  Plaça del Marqués Carles Sanllehy.
Darrere: Evelio Serrano i Cabeza, Antoni Sagré i Vives, Ramon Pera i Sànchez, Josep Malonda i Rodríguez, Salvador Malonda i Giné i Ramon Astort i Masip
Davant: Jacint Mas i Illa, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibáñez, Jaume Call i Duran i Ramon Julià i Massaguer.


Any 1985 (2)
26 de juliol de 1985, Mataró a la Plaça Fivaller.
Darrere: Manuel del Águila i Ibáñez (bolo), Evelio Serrano i Cabeza, Ramon Pera i Sànchez, Josep Malonda i Rodríguez, Salvador Malonda i Giné i Ramon Astort i Masip
Davant: Jacint Mas i Illa, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibáñez, Jaume Call i Duran i Ramon Julià i Massaguer.
Darrere de la Cobla, asseguda, Roser Rodríguez, esposa de Salvador Malonda i mare de Josep Malonda.


Any 1988 (1)
28 de febrer de 1988, Plaça dels Ninots, de Mataró. Concurs de Colles sardanistes.
Darrere: Antoni Sagré, Evelio Serrano, Ramon Pera, Lluís Carbonell i Cubarsí, Salvador Malonda i Ramon Astort i Masip
Davant: Jacint Mas i Illa, Felicià Escarpenter, Pere Martínez, Ramon Viader i Viñas i Ramon Julià.


Any 1988 (2)
8 de maig de 1988, a Mollet del Vallès.
Darrere: Antoni Sagré i Vives, Evelio Serrano i Cabeza, Ramon Pera i Sànchez, Lluís Carbonell i Cubarsi i Salvador Malonda i Giné
Davant: Jacint Mas i Illa, Felicià Escarpenter i Jordà, Pere Martínez i Ibáñez, Ramon Viader i Viñas, Ramon Julià i Massaguer i Ramon Astort i Masip.


Any 1989
16 d'abril de 1989, a l'Era de Can Prats, en la celebració de la festa de la Germandat de Canyamars.
Darrere: Antoni Sagré, Manuel del Águila, Ramon Pera, José Cirre i Rodríguez i Lluís Carbonell i Cubarsi
Davant: Jacint Mas i Illa, Felicià Escarpenter, Pere Martínez, Carles Soler i Cantón, Ramon Julià i Ramon Astort i Masip.Any 1992 (1)
Dues fotos fetes al Port de Mataró, en el 25è aniversari de la fundació de la Cobla, que van celebrar conjuntament amb les Colles Repuntejant, de Mataró, que cumplient també 25 anys. En la segona foto, que presento en dues versions, en formació de Cobla, l'ordre dels músics és el següent:
Darrere: Antoni Sagré i Vives, Evelio Serrano i Cabeza, Ramon Pera i Sànchez, Elisabeth Roca i Vilaseca, Lluís Carbonell i Cubarsi i Ramon Astort i Masip
Davant: Jaume Lloret i Maresme, Felicià Escarpenter i Jordà, Jordi Egea i Fernàndez, Ramon Viader i Vinyes i Ramon Julià i Massaguer.
Darrera foto: Arxiu Montserrat Mauné.


Any 1992 (2)
A l'església de Sant Josep, de Mataró, acompanyant la Missa Solemne que formava part dels actes de celebració.
La formació orquestral: els dos trompetes titulars, Antoni Sagré i Evelio Serrano; violins: Jordi Egea, Jaume Lloret, Ramon Viader i Ramon Pera; violoncel: Elisabeth Roca; dirigeix Felicià Escarpenter; orgue: Lluís Carbonell; cor "d'àngels": Ramon Astort i Ramon Julià, el qual celebrava també aquell dia els sus 25 anys de casat.
Foto: Arxiu Montserrat Mauné.


Any 1992 (3)
Les anteriors fotos de 1992 es feien servir de postal de propaganda, i portaven aquest revers.
Foto: Arxiu Montserrat Mauné.


Any 1995
A la Plaça de l'Ajuntament, de Premià de Mar.
Darrere: Antoni Sagré i Vives, Evelio Serrano i Cabeza, Ramon Pera i Sánchez, Elisabeth Roca i Vilaseca, Lluís Carbonell i Cubarsí i Ramon Astort i Masip
Davant: Jaume Lloret i Maresma, Felicià Escarpenter i Jordà, Jordi Egea i Fernández, Juanjo Rubio i Tejero i Ramon Julià i Massaguer.


Any 1997
Plaça Santa Anna, de Mataró.
Darrere: Evelio Serrano i Cabeza, Antoni Sagré i Vives, Ramon Pera i Sánchez, Elisabeth Roca i Vilaseca, Lluís Carbonell i Cubarsí i Isabel Medina i Cantón
Davant: Jaume Lloret i Maresma, Felicià Escarpenter i Jordà, Jordi Egea i Fernández, Juanjo Rubio i Tejero i Ramon Julià i Massaguer.


Any 1998
Sant Miquel de Fluvià, 17 de Maig de 1998.
Darrere: Antoni Sagré, Manuel del Águila, Ramon Pera, Lluís Carbonell i Àlex Montasell i Bachs ("Xandri")
Davant: Jaume Lloret, Felicià Escarpenter, Jordi Egea, Juanjo Rubio, Ramon Julià i Isabel Medina*.
* En Ramon Julià m'explica que aquell dia es va estrenar la sardana "Sant Miquel de Fluvià" d'Isabel Medina.


Any 2003
El dia 26 de Desembre de 2003.
Darrere: Bernat Burgueño, Ivan Barceló (hi vaig coincidir a la Cobla-orquestra Selvamar), Jordi Blanc, Ramon Pera, Jordi Figueras i Gabriel Farrerons
Davant: Jaume Lloret, Lluís Alonso, Àngel Crespo (hi vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot), Juanjo Rubio, Ramon Julià i Pepe Burgueño.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!