T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 23 de agosto de 2013

BIG BAND DE GIRONA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1990 (1)
La Big Band de Girona va néixer l'any 1990 arran de la inquietud de diversos músics de les comarques gironines, encapçalats per en Marcel·lí Trias, Josep Mª Roviras ("Xivi") i Francesc ("Xicu") Cla entre d'altres, amb el desig de recuperar la sonoritat de les orquestres històriques americanes dels anys 30. Era un projecte pensat bàsicament per passar-se-ho bé, aprofitant els mesos en què l'activitat de les orquestres baixava, doncs la majoria dels 27 components inicials eren professionals en actiu en diverses formacions.
Es pot veure una crònica del PUNT del dia previ al debut de la Big Band en aquest enllaç, i una crònica del Concert de presentació que van fer al Teatre Municipal de Girona el dijous 26 d'Abril aquí.
Intento identificar els músics:
Darrere: Àngel Puertas (guitarra), Joan ["Nito"] Fabra i Bassegoda (piano), Francesc Camps i Comellas (piano), Joaquim Caula (trompeta), Desconegut (trompeta), Desconegut (trompeta), Olegari ["Gari"] Freixas (trompeta), Josep Mª Roviras ["Xivi"] (trompeta), Lluís Caballeria* (director), Josep Riumalló (trombó), Martí Font Triadú (trombó), Antoni ["Toni"] Giner (trombó), Martí Bota i Torrent (trombó) i Francesc ["Xicu"] Cla (trombó)
Davant: Antoni Blázquez (contrabaix), Marcel·lí Trias (trompeta), Ricard Amich (clarinet), Narcís Roura ["Messié"] (saxo tenor), Bernat Sellens (bateria), Lluís Font (bateria), Agapit Torrent i Batlle** (saxo tenor), Martí Camós i Segura (saxo alt), Josep Vilar i Crous (saxo alt), Robert ["Bertu"] Rodríguez (saxo tenor), Jaume Condal (saxo baríton) i Jordi Ruscada (Contrabaix).
* En Lluís Caballeria va ser el meu primer mestre de saxo, vaig anar-hi a classe entre 1973 i 1974, i en guardo molt bon record. Amb el seu fill, Lluis Caballeria Barrera, hi vaig coincidir un any a la Cobla-orquestra Màxim's.
** Veure la menció a l'Agapit Torrent que faig a l'entrada de l' Orquestra Moyambos.
Foto: Arxiu Josep Vilar i Crous.


Any 1990 (2)
Al revers de la foto anterior hi havia aquesta Invitació ...
Un dels músics capdavanters de la nova formació (i no diré quin !), quan parlava de la Big Band deia sempre Bing Bang ... i a la invitació s'hi va colar el BING ...Any 1990 (3)
Dos assajos previs al debut.
A la primera foto hi veiem en Lluís Caballeria (director) i asseguts, d'esquerra a dreta, Narcís Roura ["Messié"], Agapit Torrent i Martí Camós (saxos)
A la segona, d'esquena, en Bernat Sellens a la bateria, i els que apareixen en primer terme: Marcel·lí Trias (trompeta), Àngel Puertas (guitarra), Ricard Amich (saxo tenor) i Lluís Caballeria (director).


Any 1990 (4)
I un moment del Concert inaugural, amb en Lluís Caballeria, expressiu, dirigint, l'Agapit Torrent, solejant, i l'Àngel Puertas, en Ricard Amich i en Narcís Roura ["Messié"].


Any 1992
Durant la primavera de 1992 la Big Band de Girona va oferir un concert al Teatre Jardí de Figueres en homenatge a Agapit Torrent, va ser molt emotiu, i aquestes tres fotos recullen el moment en què Montserrat Cristau (veu) i Jordi Cristau (piano) es posaven a les ordres musicals del seu pare Jaume Cristau i Brunet, interpretant amb tota la Big Band el tema Les fulles mortes, en un arranjament del mateix Jaume Cristau.
Entre altres peces del concert, recordo la interpretació que va fer l'Albert Monjó d'un tema arranjat per Jaume Cristau dedicat a l'Agapit: Cor de Violí (Mon cœur est un violon, de M. Laparcerie i J.Richepin,1945)
Fotos: Arxiu Jaume Cristau i Brunet.Any 1995
Durant un temps també vaig formar part de la Big Band de Girona. Aquí estem actuant a Sant Feliu de Guíxols. Sota la direcció d'en Francesc Camps, hi tenim (amb alguna reserva, perquè la foto té molt poca resolució) :
Joan ["Nito"] Fabra i Bassegoda (piano), Lluís Font (bateria), Jordi Ruscada i Joan Bossacoma (contrabaixos); els cinc trompetes: Joaquim Caula, Josep Mª Roviras ["Xivi"], Marcel·lí Trias, Antoni Delgado i Olegari ["Gari"] Freixas; a la linia del mig hi trobem l'Àngel Puertas (guitarra) i cinc trombons: Josep Riumalló, Martí Font, Antoni ["Toni"] Giner, Martí Bota i Francesc ["Xicu"] Cla; a davant, els saxos: Jo mateix (tenor), Josep ["Pep"] Grifé (tenor), Robert ["Bertu"] Rodríguez (tenor), Martí Camós (alt), Josep Vilar (alt) i Jaume Condal (baríton).
Foto: Arxiu Martí Camós.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!