T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 22 de junio de 2013

LA PRINCIPAL DEL CAMP (Valls)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1922
Cobla-orquestra de Valls que va debutar, ja amb aquest nom, el 25 de Desembre de 1921, segons es pot llegir a la pàgina 3 del diari La Veu de Tarragona, edició de 31 de Desembre de 1921. Com a curiositat, a la portada del Diario de Tarragona de la mateixa data, també parlen del debut, però la presenten com la Cobla La Familiar; aquell mateix dia, però, va quedar establert el nom de Cobla-orquestra La Principal del Camp. Anys a venir, alguna vegada se l'anomenava La Principal de Valls.
Hi ha una altra Cobla amb un nom semblant: La Principal del Camp de Tarragona, creada l'any 1955. En el Butlletí Municipal de Tarragona del mes de Juliol de 1986 veig programades a les Festes de Sant Magí, de Tarragona, La Principal del Camp (crec que aleshores ja estava radicada a Reus) i la Cobla La Principal de Tarragona. A partir d'aquest any no hi ha més notícies de La Principal del Camp de Tarragona.
Aquesta fotografia es va fer a l'Aplec nacionalista de Poblet el dia 1 d'Octubre de 1922.
Foto: Arxiu Municipal de Valls.


Any 1925
El setmanari LA PUNTA, de Sitges, en la seva edició de 29 d'Agost de 1926 fa també esment, dins d'una elogiosa crònica d'una actuació de La Principal del Camp, de que es va fundar l'any 1921. També es menciona que el director era Jaume Oriol i Juli, oriünd de L'Escala, que va arribar a Valls l'any 1899, amb 19 anys, on es va casar amb una vallenca: Rosa Flavià i Miquel.
Van estar actius fins l'any 1935 o 1936 (a les hemeroteques només en trobo notícies fins l'any 1935).
La fotografia és extreta de l'Almanac de la Sardana de 1926. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!