T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dimarts, 28 de maig del 2013

PENTAGRIS BOYS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1936
D’esquerra a dreta: MartĂ­ Bofill de la Iglesia, fiscorn; JoaquĂ­m BorrĂ s i Bonsoms i Maurici Solves i RodrĂ­guez, trompetes, i Josep Morell i Cortada, clarinet. Val a dir que en el moment que es va fer aquesta fotografia, el cinquĂš component, Pere Carreras, clarinet, es trobava malalt i per aquest motiu no surt a la imatge.
El mes de Febrer de 1936* es va donar a conĂšixer a Palafrugell aquest quintet musical anomenat Pentagris Boys. Format per alumnes del mestre TrifĂł Bonany i GranĂ©s**, la seva trajectĂČria va ser efĂ­mera. La guerra civil del 1936 i el fet de que algun dels seus components va ser cridat a files com a integrant de l’anomenada "Quinta" del BiberĂł, va impedir una possible consolidaciĂł del grup palafrugellenc.
Tenien un repertori de ballables entre els quals no hi faltava algun foxtrot o pasdoble que havien composat, aixĂ­ com l’arranjament de peces clĂ ssiques i obligades del moment com podia ser el vals La viuda alegre , o fins i tot temes havanerĂ­stics com per exemple Cuba donde yo nacĂ­ .
Van debutar a la Sala del cafĂš del Centre Fraternal la tarda del primer dia de Carnaval de l’any 1936. Aquella primera actuaciĂł va ser molt aplaudida, i la directiva del Fraternal va obsequiar amb brunyols i xocolata desfeta, tant com van voler, als joves mĂșsics palafrugellencs. Val a dir i destacar que el mĂ©s gran d’aquells mĂșsics nomĂ©s tenia quinze anys. PerĂČ no es va acabar tot aquĂ­. Resulta que un dels espectadors, entusiasmat per l’excel·lent actuaciĂł musical del grup, va agafar la safata d’un dels cambrers i es va posar a passar-la. Es veu que tothom hi va col·laborar en mĂ©s o menys mesura, i la recaptaciĂł tambĂ© va ser un Ăšxit. Es van recollir dues-centes quaranta pessetes. I els joves components del Pentagris Boys, mĂ©s contents que unes “pasqĂŒes” perquĂš en fer la reparticiĂł, a cadascun d’ells  els va tocar quaranta vuit pessetes, “d’abans de la guerra”!
* Veure notĂ­ca a la pĂ gina 3 del diari Ara, del 28 de Febrer de 1936.
** En alguns llocs he vist escrit aquest cognom com Bonay, no sé quina és la forma correcta.
InformaciĂł extreta del blog Sota la buguenvĂ­l·lia, de Josep Bofill Blanc, fill de MartĂ­ Bofill, el jove fiscornaire de la foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!