T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 11 de mayo de 2013

LA PRINCIPAL DE TORROELLA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1923
Formació de Torroella de Montgrí. Probablement aquesta sigui la foto més antiga que es conserva, doncs sembla que es va fundar l'any 1923 i la primera època es va tancar el Març de 1928, quan es dissolgué per primer cop La Principal de Torroella, essent de 3ª categoria.
Tot i que va haver-hi l'intent frustrat de reconstituir-la el 1932, el març de 1933 es recupera La Principal de Torroella, ara de 2ª categoria, i que durarà fins l'esclat de la Guerra Civil.
Només puc identificar en Narcís Coll i Motas ("Siset"), al trombó (penúltim de la fila posterior).
Bona part de les dades i fotos d'aquesta formació me les passa en Jordi Gallegos i Córdoba, autor, d'entre altres treballs, del llibre "L'Escala des de l'empostissat: història de La Principal de L'Escala i les altres cobles locals"


Any 1924 (1) (anvers)
Postal de la col·lecció privada d'Eduard Boada. Segons es llegeix al revers de la postal (foto següent), el director és en Telm Rasclosa, i els representants són Josep March ("Panxo"), de Sant Feliu de Guíxols i Josep Galceran, de Palafrugell. I s'incorporen aquell any: Sebastià Bonany* (flauta i tenora) i Miquel Saguer (contrabaix).
Darrere: Josep March ("Panxo"), Pelai Maspoch, Josep Galceran, Miquel Saguer i Miquel Estragués ("Manxarrilla").
Davant: Jaume Saliner, Eleuteri Alou, Telm Rasclosa, Desconegut i Sebastià Bonany.
* En alguns llocs he vist escrit aquest cognom com Bonay, no sé quina és la forma correcta.


Any 1924 (2) (revers)
Com tots els texts de l'època, el marketing directe no te desperdici ... !


Any 1924 (FUSIÓ !)
L'any 1924, de forma única i sorprenent i sense que es dissolgui cap de les dues formacions, La Lira, de Torroella de MontgríLa Principal de Torroella  van fer una fusió per poder fer més lloguers, prenent el nom, tal com es veu a la imatge de Cobla-orquestra Lira Principal, sense que les dues cobles s'extingissin. No sé sí l'experiència fou posada en pràctica només aquella temporada, però aquest document és únic !
Darrere: Pelai Maspoch, Josep March ("Panxo"), Josep Nierga (?), Miquel Estragués ("Manxarrilla") i Miquel Anglada i Jofra.
Davant: Eleuteri Alou, Telm Rasclosa, Jaume Saliner, Desconegut i Enric Vallespí i Simón.


Any 1933
Indico els instruments que tocaven [Cobla-Orquestrina-Orquestra]
Darrere: Ricard Forcada [2n trompeta, trompeta, trompeta], Esteve Lloret [1er trompeta, trompeta, trompeta], Climent Roig [1er fiscorn, trombó, fiscorn], Hermini Serra [2n fiscorn, banjo, violí] i Miquel Estragués ("Manxarrilla") [contrabaix, contrabaix, contrabaix]
Davant: Martí Bagudà [flabiol, violí, violí], Jaume Puig ("Met dels ocells") [2n tible, saxòfon, flauta], Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu") [1er tible, jazzband, clarinet], Joan Lassús i Colomeda [1er tenor, piano, violí] i Eleuteri Alou [2n tenor, saxòfon, clarinet].
Foto: Arxiu Forcada.


Any 1934
Darrere: Joan Saliner, Esteve Lloret, Ricard Forcada, Climent Roig, Hermini Serra i Miquel Estragués ("Manxarrilla")
Davant: Martí Bagudà, Jaume SalinerPere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu"), Joan Lassús i Francesc Llopart i Serra.


Any 1935
Darrere: Climent Roig, Joan Saliner, Esteve Lloret, Francesc Sala i Flaqué ("Xiquet"), Jacint ("Cinto") Hereu, Miquel Estragués ("Manxarrilla") i Francesc Llopart
Davant: Martí Bagudà, Ricard Forcada, Joan Lassús i Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu").


Any 1936
En formació de Ball.
Darrere: Pere Ferrer i Salleras ("Pere de Vilopriu") (jazz-band), Martí Bagudà (violí), Miquel Estragués ["Manxarrilla"] (contrabaix) i Ricard Parés i Bastons (violí).
Davant: Francesc Sala i Flaqué ["Xiquet"] (trombó), Joan Saliner i Esteve Lloret (trompetes), Jacint ["Cinto"] Hereu (saxo), Joan Lassús (piano) i Francesc Llopart i Ricard Forcada (saxos).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!