T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

diumenge, 21 d’abril del 2013

LYDERS

👉  LLEGEIX, SISPLAU :
 
Si deixes un comentari, posa el teu nom i correu, i et podré contestar.
 
Si ho prefereixes em pots escriure directament al meu correu:

jlm_54@hotmail.com

Si et vols descarregar alguna foto, endavant! Només et demano que si la publiques, citis la font.

... I ara sĂ­, et convido a gaudir del meu treball
:


Any 1952
L'Orquestra Lyders, de La Canonja, realitzĂ  les seves dues primeres actuacions a l’OrfeĂł CanongĂ­ durant les festes de Nadal i Cap d'Any de 1951.
L’aglutinador inicial de l’orquestra va ser Fidenci Veciana Magriñà que tocava el piano i el saxo. El primer cantant fou Ramon OlivĂ© Gran, mĂ©s conegut artĂ­sticament per "Ramon Monterrey", perĂČ una inoportuna malaltia li va impedir de continuar la trajectĂČria encetada i tan sols actuĂ  per Nadal i Cap d'Any. El substituĂ­ la jove i atractiva solista Mari Carmen Franquet (filla del trompeta Vicenç Franquet) la qual actuĂ  fins a la tardor de 1953, Ăšpoca en que Ramon OlivĂ© s'hi incorporĂ  de nou per un perĂ­ode breu de dues temporades. Bona part de la resta de mĂșsics d'aquesta formaciĂł provenien de la desapareguda Orquestra IbĂšria: Josep Sendra (saxo tenor i violĂ­), Joan Mañé (bateria) -malgrat que a la fotografia hi figuri Pedrell que el va substituir-, Joan SolĂ© (trombĂł de vares i violĂ­), Santiago JansĂ  (contrabaix i violĂ­), Josep MÂȘ Llagostera (saxo i viola), Ramon Llagostera (piano) -encara que a la foto se’l pot veure tocant el contrabaix-, Vicenç Franquet i Conrado Gual (trompetes). TambĂ© integrĂ  la formaciĂł fins el 1953 Josep MÂȘ GavaldĂ  Vila. La fotografia fou realitzada per Canadell.
Tota la informació és extreta de l'article escrit l'any 1996 per l'historiador Francesc Roig Queralt al Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví.


Any 1953
ActuaciĂł a la revetlla popular de Sant Jaume de 1953 al carrer de la Ravaleta, de la Canonja. La formaciĂł continuava essent la mateixa de la ja indicada en la foto anterior, perĂČ observem que en aquesta fotografia hi actua com a cantant Mari Carmen Franquet, la qual posteriorment participaria en una de les edicions del Festival de Benidorm i enregistraria diversos discos, amb el nom artĂ­stic de MarĂ­a del Carmen


Anys 50
Aquesta fotografia ens mostra el grup en la seva segona Ăšpoca, amb el canvi de la "I" per la "Y" en el nom, quan s'hi havia incorporat Josep Domingo Pasaret com a bateria. Realitzaren actuacions a la Sala de Deportes  del carrer Assalt, de Tarragona, juntament amb l’Orquestra Windsor i el cantant Bernardo RĂ­os i Albesa. Al Teatre Tarragona amb l’humorista Cassen. A l'antiga seu del Club GimnĂ stic de l’Avinguda de Catalunya, a Salou i a BrĂ fim.  El cantant solista que substituĂ­ Ramon OlivĂ© fou Joaquin RĂ­os i Albesa. PerĂČ a partir de 1961 es produĂ­ el relleu generacioanal i deixĂ  de ser orquestra per convertir-se en conjunt modern, en clara sintonia amb els nous corrents musicals dels anys seixanta. Continuaren els mĂ©s joves: Josep Domingo, Ramon i Josep MÂȘ Llagostera i s'hi incorporaren Josep Bernad ["Maño"] (trompeta i contrabaix) de Tarragona, Josep-Rafel FerrĂ© de Vila-seca i Pedro Yago com a cantant. Durant l'any 1996 el Conjunt LĂ­ders encara actuava sota la direcciĂł de l’Ășnic canongĂ­ que hi restava: Ramon Llagostera.
El cartell Ă©s un disseny de Mallol.


Anys 70
Els components d'aquesta foto sĂłn:
Darrere: Desconegut, Josep MÂȘ Llagostera i Vives i Xavier Barenys i Bonet
Davant: Ramon Llagostera i Vives, Desconegut i Carles Barenys i Bonet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!