T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 27 de abril de 2013

JOAQUÍN SOMS Y SUS MUCHACHOSNOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1945
Fa poc va morir el mestre Joaquim Soms i Janer , als 98 anys. Valgui aquesta entrada d'una de les facetes poc conegudes d'ell com a petit homenatge.
Creada a Pineda de Mar,  aquesta orquestra s'anunciava l'any 1945 com "La orquesta más joven de España", con su cantor humorista Jorge Coll y la animadora vocalista Mary del Carmen*. Actuaciones en Radio Barcelona, Tarragona y Lérida, y en los Salones "Venus", "Rialto" y "Grand Price" de Barcelona .
En Jordi Coll és el trombonista (i violinista), primer per l'esquerra a darrere; al seu costat hi trobem en Joaquim Arabía i Reverter, trompeta, que té un pàgina promoguda i mantinguda pel seu fill Joan , i que és d'on he tret aquesta perla . I a davant de tot, amb el saxo penjat al coll, en Joaquim Soms. Entre ell i el bateria, hi ha el contrabaix, que és Manuel ("Manolo") Calvache Alés, germà de Mary del Carmen.
* Mary del Carmen, nom artístic de Maria Calvache i Alés, esposa d'en Joaquim Soms, amb qui he tingut el plaer de conversar i que m'ha proporcionat algun dels noms d'aquesta entrada.


Any 1947 (1)
Aquesta foto i la següent me les proporciona un dels components, en Fèlix Horcajo, que també m'indica la identitat dels músics.
En un programa de l'època es parla de Largas Tournés por Mallorca, Madrid, Aragón y principales capitales españolas així com de Actuaciones destacadas en "Bolero", "Rialto" y "Hotel Ritz" de Barcelona .
Drets: Fèlix Horcajo (contrabaix), Joaquim Soms (acordió, saxo, vocalista, director), Joaquim Nogué ["el Nunci"] (trompeta), Desconegut (trombó), Josep Cantarell (saxo i clarinet), Pere Hugas (bateria i guitarra elèctrica) i Josep Badia (saxo i clarinet)
A davant: l' animadora vocalista Mary del Carmen.


Any 1947 (2)
Darrere: Josep Badia, Josep Cantarell, Desconegut i Pere Hugas
Davant: Joaquim Nogué ["el Nunci"], Joaquim Soms, Mary del Carmen i Fèlix Horcajo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!