T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 22 de abril de 2013

BATÀVIA JAZZNOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 30
Orquestra formada a Tortosa l'any 1931, quan les orquestres de ball tocaven a pèl i els cantants s’havien d’esgargamellar per fer-se sentir entre trompetes, trombons, saxos, clarinets i un instrument nou que s’anomanava bateria. Era l’època en què els pericons, els xotis, els tangos i les sarsueles —més tard els boleros i el jazz que venia dels Estats Units— feien furor entre el jovent. Com a anècdota, cal remarcar que l'any 1934 van posar música en l’homenatge a Miss España, Teresita Daniel , en una festa al Centre del Comerç.
En aquesta foto s'identifica a Josep Martí al trombó, Josep Gaya al saxo i Josep Blanch al piano.


Anys 40
Algunes dades d'aquesta entrada són del llibre Batàvia Jazz. Una orquestra irrepetible , de Carles Martorell Fabregat, que aporta informació, fotografies i entrevistes molt interessants.


Anys 50
La història de l’orquestra va acabar en un concert al Teatre Goya de Tortosa l'any 1962, quan les guitarres elèctriques —i per tant, l’amplificació— el rock’n roll i les primeres cançons pop van agafar desprevinguda tota una orquestra de músics autodidactes, alguns d’ells ja una mica majors. Com que cantar xotis i sarsueles començava a ser una antigalla, van decidir donar pas a noves generacions

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!