T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 23 de marzo de 2013

SOLER'S
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:

Any 1949 (1)
Orquestra formada a Mataró l'any 1949, procedent del Conjunt Hits Club Quartet Show (també conegut com Conjunt Soler's), creat l'any 1947. L'any 1955 es constituirien com a Cobla-orquestra. Els seus artífexs eren Josep Soler i Saurí ("l'avi Soler") i quatre dels seus fills: Francesc, Josep, Carles  i  Salvador  Soler i Cantón.
Drets: Desconegut (trombó), Desconegut (trompeta), Josep ["Pepito"] Soler i Cantón (trompeta) i Desconegut (contrabaix)
Asseguts: Desconegut (saxo alt), Carles Soler i Cantón (saxo alt), Francesc Soler i Cantón (saxo tenor), Josep Soler i Saurí ["l'avi Soler"] (piano) i Desconegut (bateria).
Tan aquesta foto com les dues següents em plantegen un ENIGMA: Què signifiquen les inicials A. R. inscrites en el bombo de la bateria?
Foto: Fons d'imatges del Museu Arxiu de Santa Maria (Mataró). La segona és passada per un filtre.


Any 1949 (2)
Retratats en el mateix escenari de la foto anterior.
D'esquerra a dreta: Desconegut (saxo alt), Carles Soler i Cantón (saxo alt), Francesc Soler i Cantón (saxo tenor), Desconegut (guitarra), Desconegut (trombó), Desconegut (trompeta),
Josep ["Pepito"] Soler i Cantón (trompeta), Josep Soler i Saurí ["l'avi Soler"] (piano) i Desconegut (bateria).
Foto: Fons d'imatges del Museu Arxiu de Santa Maria (Mataró). La segona és passada per un filtre.Anys 50 (1)
Més enlairats: Josep Soler i Saurí ["l'avi Soler"] (piano), Josep ["Pepito"] Soler i Cantón (trompeta), Desconegut (trombó) i Desconegut (trompeta)
A peu pla: Desconegut (contrabaix), Desconegut (saxo alt), Desconegut (bateria), Francesc Soler i Cantón (saxo tenor) i Desconegut (saxo alt).
Foto: Fons d'imatges del Museu Arxiu de Santa Maria (Mataró).


Anys 50 (2)
A les pancartes porten les inicials d'Orquestra Soler, i per tant dedueixo que encara no feien Cobla, de manera que la foto seria anterior a 1955.
Darrere: Desconegut (bateria),
Josep ["Pepito"] Soler i Cantón (trompeta) i Desconegut (trompeta)
Al mig: Desconegut (contrabaix), Desconegut (trombó) i Desconegut (trombó)
Davant: Llibert Colomé (piano), Francesc Soler i Cantón (saxo tenor), Carles Soler i Cantón (saxo alt) i Ezequiel Garcia (saxo alt).
Foto: Caballé.
Fons d'imatges del Museu Arxiu de Santa Maria (Mataró).


Anys 50 (3)
En primer terme: Llibert Colomé (piano)
D'esquerra a dreta, formant un arc: Salvador Soler i Cantón (saxo alt), Carles Soler i Cantón (saxo alt), Ezequiel Garcia (saxo tenor), Francesc Soler i Cantón (saxo tenor), Desconegut (bateria), Desconegut (contrabaix), Desconegut (trombó, Desconegut (trombó), Josep ["Pepito"] Soler i Cantón (trompeta), Desconegut (trompeta) i Desconegut (trompeta).
Foto:
Fons d'imatges del Museu Arxiu de Santa Maria (Mataró).


Any 1955 - Díptic (1)
Aquest díptic  es va fer en castellà i en francès, amb la idea de donar-se a conèixer també a França.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1955 - Díptic (2)
Darrere: Josep ["Pepito"] Soler i Cantón, Leandre Hernández, Joaquim Escarpenter, Ramon Botey i Corney i Desconegut
Davant: Carles Francisoud, Salvador Soler i Cantón, Ezequiel Garcia, Carles Soler i Cantón, Francesc Soler i Cantón i Joan Hernández.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1955 - Díptic (3)
Observem a les pancartes que ja posa OCS, és a dir, Orquestra Cobla Soler.
El trio de ritme, a l'esquerra: Carles Francisoud (piano), Joaquim Escarpenter (bateria) i Joan Hernández (contrabaix)
Darrere: Josep ["Pepito"] Soler i Cantón (trompeta), Leandre Hernández (trompeta)Desconegut (trombó) i Ramon Corney(trombó)
Davant: Francesc Soler i Cantón (saxo tenor), Ezequiel Garcia (saxo tenor), Salvador Soler i Cantón (saxo alt) i Salvador Soler i Cantón (saxo alt).
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1955 - Díptic (4)
Darrera pàgina del díptic, amb expressió dels representants.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1957
Aquesta foto la va fer en Ramon Julià i Massaguer (músic mataroní, que és un pou de ciència en el que respecta a formacions musicals de Mataró i del Maresme en general) el dia 27 de Juliol de 1957, Festa Major de Mataró, al Carrer d'en Pujol (conegut també com el Carrer de les Santes).
Hi podem veure: Carles Soler i Cantón (1er tenor), Francesc Soler i Cantón (2n tenor), i Francesc Escarpenter i Jordà (2n fiscorn); el contrabaix no està identificat.
Al costat del contrabaix, fent el cargol (per als no iniciats: un cargol és un músic espectador que està escoltant un altre músic, amb les antenes parades per si sent bé o malament el què s'està tocant) hi ha en Francesc Rius (tenora) i en Felicià Escarpenter i Jordà (tible) de la Cobla-orquestra Els Titans.
Foto: Arxiu Ramon Julià i Massaguer.


Any 1966
De fet la Cobla s'havia desfet l'any 1963, però encara va anar fent algunes actuacions amb membres antics i amb músics de bolo. Aquesta foto correspon a la darrera actuació, al pati de Santa Anna, de Mataró. La Cobla-orquestra Els Verds s'havia desfet la setmana anterior, i el seu representant i mestre de tible d'en Ramon Julià, en Joan Giró, marxava al cap de pocs dies cap a França. És de les poques fotos on coincideixen els cinc Soler músics, pare (provinent dels Verds) i quatre fills.
Darrere: Josep ("Pepito") Soler i Cantón, Manuel del Águila i Ibáñez, Antonio Dénia i Pérez, Bonaventura Solà i Pujades, Salvador Soler i Cantón i Lluís Carbó i Eres (veure una biografia resumida d'aquest co-fundador dels Verds a la pàgina 11 d'aquest document).
Davant: Josep Soler i Saurí ("l'avi Soler"), Ramon Julià i Massaguer, Joan Giró, Carles Soler i Cantón i Francesc Soler i Cantón.
Després d'aquesta actuació en Bonaventura Solà, en Laureà Casas i en Ramon Julià, van formar la Cobla Costa Daurada.
Foto: Arxiu Ramon Julià i Massaguer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!