T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 24 de marzo de 2013

MATARÓ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 60
Cobla (crec que no feien Orquestra) fundada l'any 1943 amb el nom de Mataró de Educación y Descanso; sobre 1950 s'anomena ja Cobla Mataró, i evolucionaria cap a Cobla La Principal de Mataró (a mitjans dels 60), Cobla Laietana (finals dels 60 - principis dels 70) i Cobla Ciutat de Mataró (2003-2014; a principis de l'any 2014 abandonen -suposo la raó, però no la diré aquí- el nom de Mataró, passant a ser la Cobla Ciutat de Granollers).
Darrere: Antoni Canals i Palau (no es veu), Serafí Milà i Salvañà, Ramon Astort i Masip, Jaume Banet i Illa, Ramon Botey i Corney i Francesc Prat i Matabosch
Davant: Amadeu Valls i Samsó, Josep Canals i Sant, Salvador Paredes i Salmerón, Albert Prat i Bartomeu i Agustí Pi i Boadella.
La foto és feta entre 1960 i 1963.
Algunes relacions familiars entre els membres de la Cobla:
Amadeu Valls i Samsó: pare d'Agustí Pi i Boadella (que per raons familiars portava els cognoms de la mare)
Francesc Prat i Matabosch: pare d'Albert Prat i Bartomeu i sogre de Salvador Paredes i Salmerón
Serafí Milà i Salvañà: sogre de Ramon Botey i Corney
Antoni Canals i Palau: pare de Josep Canals i Sant.
Foto: Arxiu Jaume Call i Duran.


Any 1966 (1)
L’any 1966, l’Esbart Dansaire del Rosselló, de Perpinyà, va fer un viatge a Berlin per actuar en la celebració de les IV Deustch-Französisches Volksfest en representació del govern francès, amb motiu de la festa nacional francesa. La Cobla Mataró es va desplaçar a la capital d’Alemanya com a acompanyament. L’estada es va realitzar entre el 9 i el 16 de juliol. Aquesta foto i les dues següents de 1966 són testimoni d'aquell viatge. En aquesta primera estan actuant al Restaurant Le Pavillon du Lac, de la Legació Francesa a Berlín.
Darrere: Jaume Rey i Tort, Serafí Milà i Salvañà, Antoni Canals i Palau, Josep Maria Colomer i Panadero, Jaume Banet i Illa i Ramon Astort i Masip
Davant: Amadeu Valls i Samsó, Ramon Julià i Massaguer (que és qui m'ha passat les fotos i bona part de la informació de totes les Cobles de Mataró), Josep Canals i Sant, Lluís Guixeras i Reig, Agustí Pi i Boadella i Francesc Prat i Matabosch.


Any 1966 (2)
Amb l'Esbart Dansaire del Rosselló (Perpinyà), esperant el Bus per anar a actuar.


Any 1966 (3)
Davant de l'Hotel Passage, 74 Müllerstrasse (un carrer de 30 km de llargada), també Hotel oficial de la Legació Francesa.


Any 1966 (4)
Aquesta foto que em fa arribar l'Eduard Boada correspon a la mateixa gira per terres alemanyes que les tres anteriors. Complementant la informació a peu de la primera imatge, en Ramon Julià em comenta que aquesta està agafada al Parc Kurt-Schumacher-Damm, de Berlin. Com a anècdota, m'explica que van actuar sense el trombó (Josep Mª Colomer i Panadero), el qual es va despistar i va perdre l'autocar que els duia allà; com que no parlava alemany, s'en va entornar cap a l'Hotel i es va perdre l'actuació. També m'explica que durant aquella gira van actuar amb el nom de Cobla Catalana .
Darrere: Jaume Rey i Tort, Serafí Milà i Salvanyà, Antoni Canals i Palau, Jaume Banet i Illa i Ramon Estort i Masip
Davant: Amadeu Valls i Samsó, Ramon Julià i Massaguer, Josep Canals i Sant, Lluís Guixeras i Reig, Agustí Pi i Boadella i Francesc Prat i Matabosch.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!