T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 17 de diciembre de 2012

CIMARRÓNNOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1971
A la ciutat de Tortosa, en el  festiu ambient propi del dia de Sant Valentí, el 14 de febrer de 1971 el conjunt Cimarrón va fer el seu debut. Per aquell temps el grup estava format per sis components, que són els que veiem a la foto, d'esquerra a dreta:
Pere Boix, Paco Gilabert, Juanjo Martí, Toni Espinós*, Manel Humbert i Rafel Curto.
Van començar amb molta empenta, amb unes 180 actuacions a l’any, tot i que la major part d’elles fora de Catalunya. Van ser anys en què Cimarron va recórrer sobretot el nord de l’estat espanyol. Actuaven a l’Aragó, al País Basc però sobretot a Navarra.
* Toni Espinós és qui m'ha passat la major part de fotos i informació per aquesta entrada


Any 1972
L’any 1972 el conjunt va gravar el seu primer single amb dos temes: Casi una niña i Nada me falta. Aquest va ser l'inici d’una interessant carrera.


Any 1973
Drets: Rafel Curto, Manel Humbert, Josep Mª Redó, Samuel Masià, Pere Boix i Paco Gilabert
Assegut: Toni Espinós.Any 1974
L'any 1974 Cimarrón va ampliar el nombre de components fins a set i va enregistrar el seu primer LP que duia per títol Muchachos. A la foto superior, la portada del single, amb els temes Muchachos i Dios bendice a los niños .


Any 1977
Darrere: Toni Espinós, Joan Pau Piqué i Samuel Masià
Al mig: Rafel Curto, Paco Gilabert i Manel Humbert
Davant: Joan Miró i Josep Mª Redó.


Any 1978
Josep Mª Redó, Joan Miró, Toni Espinós, Samuel Masià, Rafel Curto, Joan Pau Piqué, Jordi Camp i Paco Gilabert.


Any 1983
Darrere: Joan Zabala, Miquel Calafell, Josep Mª Redó, Paco Gilabert i Rafel Curto
Davant: Toni Espinós, Jordi Camp i Samuel Masià.


Any 1985
D'esquerra a dreta: Paco Gilabert, Toni Espinós, Samuel Masià, Josep Mª Redó, Jordi Camp, Joan Zabala, Miquel Calafell i Rafel Curto.


Any 1992
D'esquerra a dreta: Joan Zabala, Paco Gilabert, Jordi Camp, Josep Mª Redó, Samuel Masià, Toni Espinós, Miquel Calafell i Rafel Curto.


Any 1997
L'any 1996 havien enregistrar el seu primer CD amb la discogràfica PICAP, que portava per títol 25 anys de música  viva. En ell hi van incloure música de ball, música moderna, temes dels Beatles, dels Rolling Stones, a més a més del seu repertori que habitualment feien en directe.
Darrere: Samuel Masià, Toni Espinós, Josep Domingo ("Dudu"), David Bonilla, Pep Mola i Rafel Curto
Davant: Andreu Roig, Anna Xiva i Joan Zabala.


Any 2006
Els components identificats: Joan Roca, Lluís Figuerola, Toni Espinós, Òscar Espinós, Xavi Sánchez, David Espinós, Marcel Dalmau, Pep Mola i Leo Alcácer.


Any 2008
Els components, que no surten tots a la foto, són: Joan Roca, Lluís Figuerola, Toni Espinós, Pep Mola, Xavi Sánchez, David Espinós, Marcel Dalmau i Cristina Espinós.


Any 2009
L’Any 2009 van guanyar els Premis ARC a la millor Orquestra.
Joan Roca, David Espinós, Toni Espinós, Marcel Dalmau, Lluís Figuerola, Òscar Espinós, Amaya Villalba, Pep Mola i Xavi Sánchez.


Any 2012
L’Any 2012 van guanyar els Premis ARC a la millor gira de Festa Major en l’apartat d’Orquestres.
Lluís Figuerola (trompeta, fiscorn, teclats i veus), Joan Roca (saxos, flauta i teclats), Òscar Espinós (bateria), Pep Mola (baix i veus), Pablo Díaz (guitarra i veus), Ona Ruíz (ballarina), Marcel Dalmau (cantant), Amaya Villalba (cantant), Marc Martí (ballarí) i Xavi Sánchez (piano i teclats).

1 comentario:

  1. Amb el pas dels anys, jo que vaig coneixer en primera persona el naixement de la orquestra, vaig neixer l,any 1949 a Tortosa, ja no apareixen els Boix, Redó, Gilabert, Curto, l,unic que aguanta es el Toni Espinós i familia (crec que es així pels cognoms dels altres components), de totes maneres enhorabona per la continuitat de tots i la marca CIMARRON que tants de recorts entranyables ens aporta sobretot als que en vist tota la seva proyecció artistica.

    ResponderEliminar

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!