T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 14 de noviembre de 2012

MOLINS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1944
L’any 1940, desprès de la desfeta que va patir tota manifestació de cultura al nostre país (arran de la Guerra Civil), el músic sabadellenc Josep Molins i Fàbregas va madurar la idea de formar una Cobla a Sabadell.
Ell tenia al seu càrrec una petita Orquestrina, anomenada Melodian’s , que tocava de tant en tant algun arranjament de sardanes. Per dur a terme el seu projecte va arreplegar músics que venien de diferents cobles desfetes durant la guerra. Va estar molt de sort ja que va reunir un grup de músics de gran qualitat, i així va poder debutar el 18 de febrer de 1940 a la Plaça Major de Sabadell, adoptant el nom de Cobla Molins.
En poc temps el nom de Cobla Molins es va fer un lloc important dins l’àmbit de la música per Cobla i les actuacions de compromís es van multiplicar (Esbart Verdaguer, Palau de la Música, viatges a Madrid, València, Bilbao, Sevilla....). En els cercles sardanístics es començà a anomenar a la cobla com “la petita Bisbal”, comparant-la així amb la cobla més famosa del moment: La Principal de la Bisbal.
Pel que fa als components d’aquesta primera cobla Molins, com a curiositat podem dir que malgrat aquests èxits, la cobla va actuar 7 anys sense trombó, lloc que va ser encomanat a Joan Parera. També cal destacar l’entrada l’any 1944 de l’excel·lent trompetista Josep Auferil i Costa que, amb el pas dels anys, es convertiria en la figura més rellevant que ha tingut la cobla en la seva dilatada història.
Josep Molins compaginava la Cobla amb la feina de Mestre de Capella de la Parròquia de la Puríssima de Sabadell i a mida que les actuacions es multiplicaven va considerar que no podia amb les dues feines. Per això durant l’estiu de 1952, quan ja no era l’intèrpret habitual de flabiol de la formació, va demanar a la cobla Molins que canviés el nom i es refundés, escollint ja aleshores el nom de Cobla Sabadell.
Recomano la web de la Cobla Sabadell per a una informació més detallada en quant a la seva història i evolució, així com dades biogràfiques i fotografies de Josep Molins.
A la foto hi tenim:
En el centre de la imatge, Josep Molins (flabiol i director), i després, formant la "M" :
Columna esquerra, de dalt a baix: Joan Parera i Reinés (trombó), Damià Lorente (1er fiscorn), Josep Torrellas (2n fiscorn) i Pere Tiana (contrabaix)
Al mig, a banda i banda del director: Salvador Illa (1er tenor) i Narcís Colom i Molla ["Ciset"] (1er tible)
Columna dreta, de dalt a baix: Francesc Gutsens i Torra (2n tible), Ramon Carbonell (2n tenor), Iu Alavedra i Ferrer (1er trompeta) i Josep Auferil (2n trompeta).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!