T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 4 de noviembre de 2012

COBLA DE PALAU-SATOR
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1908
La majoria de edat de la Cobla La Principal de La Bisbal  es va produir amb l'arribada, a principis del segle XX, de diversos components de la Cobla de Palau-sator: els Saló i els seus familiars més propers, els Barnosell.
La Cobla de Palau-sator va començar a funcionar a mitjans del segle XIX o probablement abans. Inicialment estava formada per set músics instrumentistes, encara que després augmentava la plantilla segons la importància del lloc on havien d'actuar.
Observarem que la distribució dels músics en la formació de Cobla era molt diferent de la d'avui dia.
Drets: Emili Saló i Parals (2n fiscorn), Francesc ["Xicu"] Barnosell (1er fiscorn), Anglada (1er cornetí), Jaume Saló (2n cornetí) i Telesfor Saló i Planas ["Foro"] (contrabaix)
Asseguts: Enric Barnosell i Saló (flabiol), Tomàs Tibau (2n tenor), Genís Sèculi (1er tenor) i Josep Saló i Paguina (tible). A la foto hi falta l'avi de la nissaga, Eusebi ("Sèbio") Saló, que tocava el tible.
La segona foto és del Museu de la Mediterrània.Any 1912
L'any el poso per aproximació, doncs l'Enric Barnosell i Saló (1891-1949), que aquí toca el fiscorn*  va entrar a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal l'any 1913. Aquesta foto és extreta d'un article dedicat a l'eminent metge i docent Francesc Barnosell i Nicolau, fill de l'Enric Barnosell; en aquest article s'identifica, erròniament, una foto com La Principal de La Bisbal, quan en realitat és la Cobla de Palau-sator.
Músics identificats:
Darrere: Desconegut, Desconegut, Enric Barnosell i Francesc ("Xicu") Barnosell
Davant: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Desconegut i Emili Saló i Parals.
Essent conegut sobretot pel seu virtuosisme amb el tible, dominava altres instruments, com el mateix fiscorn, el saxo, el clarinet, l'oboè, la viola i el violoncel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!