T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 7 de octubre de 2012

MARABÚ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1942
La Cobla-orquestra Marabú es formà a l’abril de l’any 1939, amb músics que abans de la guerra formaven part de dos grups, l’ Orquestrina Saltó i l’ Orquestra La Familiar (fundada l'any 1875, i que també actuava amb el nom de La Principal del Camp quan feien Cobla, i que donaria origen també a la Cobla La Principal de Tarragona). Segons el músic Ramon Rué (segon per la dreta a la foto), durant els primers anys d’actuar la Marabú, també es presentava amb dos noms, amb el de Marabú per a ball i amb el de La Principal de Valls per a formació de cobla, banda i crec que també quan acompanyava sarsueles. Després deixaren aquest costum i es presentaven com a Cobla-orquestra Marabú per a tota mena d’actuacions.
L’any 1942 hi entrà com a vocalista Joan Andreu i Garriga, de Bràfim. Era el compositor de moltes cançons i sardanes. Algunes temporades, a més de Joan Andreu, portaven una vocalista, no sé si en totes les actuacions o en les que ho requeria l’empresa contractant. La primera que van dur crec que es deia Merceditas; després, fins l’any 1951, fou Juli Esther. Una de les formacions de la Cobla-orquestra Marabú de quan hi anava Ramon Rué fou la integrada pels músics següents: Josep Maria Ciutat, Albert Sanahuja, Francesc Solé (el seu fill gran, Modest, fundador i director de la coral Espinavessa), Francesc Fabra, Josep Gelambí, Agustí Escarré, Ramon Rué, Ramon Molins, Joan Dasca, Joan Aymerich i Joan Andreu, a més d’una de les vocalistes esmentades.
Aquesta informació està extreta d'un article publicat per Ramon Maria Rué i Roig a Quaderns de Vilaniu, l'any 2006.


Anys 60 (1)Any 1963 (1)Any 1963 (2)
Detall del cartell anterior.
Al mig (3 músics):
Al voltant, començant per dalt a l'esquerra i seguint en sentit horari:


Anys 70 


Any 1983Any 1991
Foto: Arxiu Josep Llorens.


Any 1992 (1)
Músics, d'esquerra a dreta: Josep Caralt Gimeno, Ramon Salvany, Josep Boada, Josep Valero, Josep Pere Juárez (guitarra i direcció), Albert Vadell (bateria), Carles Trèbol (baix), Josep Valls ("Santané") , Laureà Pulido i Jairo Gómez:
Cantants, d'esquerra a dreta: Joan Pere Agramunt; Cristina López, Ramon Abellà (propietari de l'orquestra), Ana Cañabate, Lola i Enric Companys Sala ("Kike").


Any 1992 (2)
D'esquerra a dreta: Josep Caralt, Laureà Pulido, Josep Salvany, Josep Boada, Enric Companys ("Kike"), Albert Vadell, Josep Valls ("Santané"), Cristina López, Ramon Abellà, Ana Cañabate, Josep Pere Juárez, Jairo Gómez, Joan Pere Agramunt, Lola, Josep Valero i Carles Trèbol.

4 comentarios:

 1. Buenas noches,

  Estoy buscando una canción de la orquesta Marabú. La canción decía "plánchame la camisa que tengo prisa" pero no sé cómo se titula. La cantaba mi abuelo hace muchos años en la orquesta Ritmoclub y le gustaría volver a escucharla y, si es posible, conseguir las partituras.
  Muchas gracias
  Saludos

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Ho Sento, Marina, no tinc idea d'on podria trobar aquest disc ...
   Tens alguna foto de l'orquestra on cantava el teu avi?
   Com es diu el teu avi?
   Pots escriure'm al meu correu, si vols: jlm_54@hotmail.com

   Eliminar
 2. Hola,el meu pare va cantar a la orquestra Marabú durant un temps. Es deia Joan Balsalobre Piqué, de Cambrils. Tinc un pòster on surt

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Òstres quina llàstima que no deixis forma de contacte ...

   Eliminar

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!