T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 8 de octubre de 2012

LAMOGA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 50 (1)
Cap a l’any 1958 l’Hotel Augustus i el Restaurant Lamoga de Torredembarra van organitzar a la terrassa del restaurant un ball diari. El ball es feia en horari nocturn des de les 22:00 i s’allargava fins a la matinada. El projecte es va encarregar a tres músics amb una reconeguda experiència: Josep Mª Tost i Mulet, pianista, organista i acordionista, reconegut músic que acabava d’arribar de Tànger on havia estat actuant durant cinc anys; Joan Aymerich i Gelambí, bateria i violinista, ex-integrant de la Cobla-orquestra Marabú de Valls; i, Bernardo Ríos i Albesa, vocalista i contrabaixista i exvocalista d'Orquestres i Conjunts com Creación (Constantí), Continental (Tarragona) i Windsor (Tarragona).
Com resulta evident, el nom del conjunt va sorgir de la connexió directa amb el Restaurant Lamoga. Així va començar la carrera musical del Conjunt Lamoga, incorporant l’any següent de la seva creació el saxofonista i violinista Joan Núñez Brunet, ex-membre dels Conjunts Windsor i Ruinson.
Cap a l’any 1960 per inaugurar el restaurant de la Sala de Festes Las Palmeras (Tarragona), els propietaris van contractar l’orquestra per amenitzar el ball diari (tarda i nit). El Conjunt Lamoga en fou l’orquestra oficial durant deu anys consecutius. Durant aquest període es va incorporar al projecte Josep Tell i Rovira, trompetista, pianista i acordionista (la darrera incorporació), que procedia de la Cobla-orquestra Sensació del Vendrell.
Va ser durant aquesta època que es va estrenar el tema Murallas de Tarragona (escolta-la aquí, interpretada per Bernardo Ríos), per anomenar una de les cançons més conegudes d’aquella època, la qual va ser seleccionada per representar a Tarragona al festival de Benidorm. Tanmateix, per qüestions burocràtiques finalment no hi va participar.
L’època daurada del Conjunt Lamoga va ser al restaurant Las Palmeras, autèntic centre de reunió de l’època, fent ball diari i acompanyant a d’altres artistes que setmanalment s’oferien. Cap al 1970 la sala de festes es va reconvertir en un bingo i el conjunt es va dissoldre. Paral·lelament apareixien conjunts amb guitarres elèctriques i cançons pop (encara amb comptagotes) que van comportar canvis culturals molt importants.
Aquesta informació, juntament amb la foto, procedeix de l'arxiu de Xavier Torné, representant de la Cobla-orquestra Marabú, del Vendrell.


Any 1962
Aquí ja actuaven al Restaurant Las Palmeras.
A l'esquerra, Josep Tell (trompeta)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!