T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

dilluns, 8 d’octubre de 2012

LA CADAQUESENCANOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1943
Cobla-orquestra de Cadaqués, fundada entre 1860 i 1870 per Rafel Cabrisas ("Nenton"), i que es mantingué activa fins a principis dels anys 60. Havia estat coneguda també amb un altre nom: Es Cucurucuc. El seu representant era Pacià Baró.
Durant uns quants anys, va acaparar les actuacions que es feien al poble, degut bàsicament a l'aïllament del mateix. Depenent de la temporada, de vegades tocaven balls i sardanes fins i tot amb una periodicitat setmanal. Naturalment els músics eren tots locals i assajaven sota la direcció d’en "Falet", que era el diminutiu d’en Rafel Cabrisas i Palau, que a més de músic era pastisser, i que més tard esdevindria doblement popular: com a músic, gràcies a la composició de la sardana “Cap de Creus”, i com a artesà, per la creació dels deliciosos dolços coneguts com a Taps de Cadaqués.
Aquesta informació és extreta parcialment de l' article publicat a la revista Som per l'Antoni Mas Bou .


Any 1951
L'any 1951 es va rodar a Cadaqués una pel·lícula, Rostro al mar , en la qual hi tenia una  intervenció la Cobla-orquestra La Cadaquesenca. Els músics que surten en primer pla en aquest fotograma són: Sebastià Cabrisas (1er tenor), Marcel Rahola (2n tenor) i Pacià Baró (contrabaix).
Any 1954
L'any 1954 també es va rodar a Cadaqués La hija del mar , on hi sortia la Cobla-orquestra La Cadaquesenca. En aquests tres fotogrames s'hi pot veure en Sebastià Cabrisas, en Marc Bassols, en Joan Puig, en Melcior de l'estanc...),  entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!