T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 20 de octubre de 2012

EMPORDANESA (Castelló d'Empúries)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1889
Aquesta Cobla havia actuat, a partir de 1871 (any en que n'assumeix la direcció el mestre Antoni Agramont) indistintament amb el nom de Cobla Els Agramont o amb el de Cobla Empordanesa. La formació, amb les reserves que donen el pas de tant d'anys, era:
Darrere: Miquel Barniquel (2n cornetí), Joaquim Batlle (1er cornetí), Antoni Agramont (1er fiscorn), Salvador Callís ["Salvi"](2n fiscorn), Pau Guanter ("Rossinyol") (1er trombó) i Amadeu Sitjà (2n trombó)
Davant: Baldomer Pastells ["l'Avi Rau"] (flabiol), Ramon Carreras (2n tible), Francesc Riera (1er tible), Feliu Sans (1er tenor), Isidre Quintana (2n tenor) i Rafel Portell (contrabaix).
Nota: amb aquesta foto hi ha algunes discrepàncies, i l'he vist anomenada com Cobla Els Agramont,  com a Cobla Empordanesa, i fins i tot com a Cobla Els Rossinyols , i en quant a la data també l'he vist referenciada a l'any 1888. El dia que em mori, si trobo en "Rossinyol" li preguntaré ...
Foto: Arxiu Josep Mª Codinach i Bassià.


Any 2006
Cobla juvenil de Castelló d'Empúries nascuda l'any 2000 amb alumnes de l' Escola Municipal de Música Antoni Agramont . Hi va haver més Cobles amb el mateix nom: a Barcelona, a Buenos Aires, a Figueres, a Girona, a Cervià de Ter, a Manresa, a Palafrugell i fins i tot a Castelló d'Empúries, entre 1850 i 1899, tal com es veu en la primera foto d'aquesta entrada.
Recentment l'Empordanesa s'ha dissolt, donat que els seus components han anat marxant a d'altres formacions i no hi ha hagut relleu generacional.
Drets: Albert Genís, Aleix Malirach, Joan Ros, Gerard Ripoll, Pau Piris, Joni Ripoll, Eudald Sanllehí i  Sergi Serra.
A davant: Elisenda Massot, Elena Timón i Núria Comas.


Any 2010
Drets: Laia Viñas, Joan Ros, Marc Colls, Elena Timón, Aleix Malirach, Guillem Batlle, Eudald Sanllehí, Ignasi Comas i Isaac Serra (amb qui toco actualment a la Cobla La Principal d'Olot)
A davant: Núria Comas i Elisenda Massot.


Any 2011
L'ala esquerra de la Cobla una mica esvalotada, actuant a Raset:
Darrere: Joan Fañé, Andreu Illa, Guillem Batlle, Ignasi Comas, David Mostazo i Aleix Serra
Davant: Elisenda Massot, Elena Timón, David Martín, Laia Viñas i Josep Ropero.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!