T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dijous, 30 d’agost del 2012

SETSON


Any 1956 (1)
Abans que res, si observes les pancartes, veurĂ s que posen Tropicana ... Van demanar fer servir el nom a l'Orquestra Tropicana de Palafugell, que es desfeia desprĂ©s d'existir nomĂ©s un any; si vas a l'enllaç entendrĂ s perquĂš nomĂ©s va durar una temporada, tot i tenir un elenc de mĂșsics de primera fila i tants contractes com volien. El nom coincidia tambĂ© amb el del local de Tossa on actuaven sovint, perĂČ, tal com ja els hi havien augurat els de Palafrugell, el van haver de canviar perquĂš hi havia una orquestra a Barcelona que actuava amb el mateix nom, i el tenien registrat: l'Orquestra Tropicana. Van decidir que, donat que eren set mĂșsics, es dirien Setson (de fet, primerament ho escrivien amb guionet: Set-Son).
Aquesta Ă©s la foto mĂ©s antiga que tinc: eren un mĂșsics gironins que l'any 1956, algun d'ells procedent de l'Orquestra Pizarro, volien combinar les seves professions respectives (mestre d'escola, funcionari municipal, militar, professor de mĂșsica) amb la seva passiĂł, la mĂșsica. Hi podem veure els set fundadors, d'esquerra a dreta:
Jaume Prunell i MitjĂ , bateria
AgustĂ­ Prunell i MitjĂ , trompeta, feia els arranjaments i fou el director durant 25 anys
Àngel Comalada,
Ildefons Remollo i Neco (al fons i fosc),
RomĂ  Membrado ("Rony Bray"), saxo
Joan Ramos NonĂł ("Jeannot"), cantant
Joan Bataller i Admetlla *, saxo
Ferran ("Nando") Prunell **, pare de l'AgustĂ­ i d'en Jaume, trombĂł.
* El fill d'en Joan Bataller, Josep, és qui m'ha proporcionat aquesta i d'altres fotos, ajudant-me també a identificar components, tant dels Setson com d'altres agrupacions on havia tocat el seu pare, com per exemple l' Orquestrina Ideal Jazz o el Quartet Albéniz, ambdós de Girona.
** A en  Ferran Prunell el podem veure, entre d'altres, a la Cobla-orquestra L'Art GironĂ­, com a fundador de la Cobla-orquestra Girona, i a la foto de l'any 1936 com a membre de la  Cobla-orquestra Selvatana.


Any 1956 (2)
Encara amb el nom de Tropicana ...
Darrere: Jaume Prunell, Àngel Comalada i Ildefons Remollo
Davant: AgustĂ­ Prunell,  RomĂ  Membrado ("Rony Bray"), Joan Bataller i Ferran Prunell.
Aquesta i d'altres fotos me les proporciona en SebastiĂ  Remollo, fill de l'Ildefons.


Any 1956 (3)
Encara amb el nom de Tropicana ...
Al racó esquerra, el trio de ritme: Àngel Comalada, Jaume Prunell i Ildefons Remollo
Els tres vents: RomĂ  Membrado ("Rony Bray"), Joan Bataller i Ferran Prunell.


Any 1957 (1)
Foto d'estudi, amb: Ildefons Remollo, Joan Ramos NonĂł ("Jeannot"), Jaume Prunell, Àngel Comalada, Ferran ("Nando") Prunell, Joan Bataller i AgustĂ­ Prunell.


Any 1957 (2)
Fotografiats al Casino de Girona.
D'esquerra a dreta: Joan Ramos NonĂł ("Jeannot"), Jaume Prunell, Ferran Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller, AgustĂ­ Prunell i Àngel Comalada.


Any 1958 (1)
Durant l'estiu de 1958 encara van fer actuacions a Tossa amb el nom de Beguin: Ildefons Remollo (contrabaix), Jaume Prunell (bateria), AgustĂ­ Prunell (trompeta), Gerard Barba i Veguillas (substituia en Joan Ramos NonĂł ["Jeannot"], que va entrar i sortir dels Setson aquell mateix any), Joan Bataller i Ferran Prunell (violins). Les fotos segĂŒents de 1958 sĂłn del mateix estiu, sempre amb el nom de Beguin.


Any 1958 (2)
Darrere: Jaume Prunell
Davant: Àngel Burell i Bonaventura (cantant), un mĂșsic extranger que tocava a la mateixa Sala, AgustĂ­ Prunell i Joan Bataller.


Any 1958 (3)
En segon terme, el trio de ritme: Àngel Comalada, Ildefons Remollo i Jaume Prunell
En primer terme: Joan Bataller, AgustĂ­ Prunell, Àngel Burell i dos mĂșsics extrangers que tambĂ© tocaven a la mateixa Sala.


Any 1958 (4)
En segon terme, el trio de ritme: Jaume Prunell, Àngel Comalada i Ildefons Remollo
Davant: Joan Bataller, Àngel Burell i Agustí Prunell.


Any 1958 (5)
D'esquerra a dreta: Àngel Comalada, Jaume Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller, Àngel Burell (?) i Agustí Prunell.


Any 1959
L'any 1960 farien servir aquesta mateixa foto i composiciĂł, canviant el rĂštol, per anunciar-se com el Conjunt Setson, com podem veure a la imatge segĂŒent.
A la pĂ gina 8 del diari Los Sitios de Gerona del divendres 31 d'Octubre de 1958 encara els podem veure anunciats com ORQUESTA TROPICANA (PRUNELL Y SU CONJUNTO) con su vocalista internacional JANOT; actuaven a la "Residencia Internacional"
A dalt: Àngel Comalada i Agustí Prunell
Al mig: Ferran ("Nando") Prunell i Joan Bataller
A baix: Ildefons Remollo, RomĂ  Membrado ("Rony Bray", que tornava de la seva estada a la Cobla-orquestra Selvatana) i Jaume Prunell.
En Jeannot havia marxat definitivament a la Cobla-orquestra Maravella.


Any 1960 (1)
Canvi definitiu de nom, fent servir la mateixa foto i composiciĂł de 1959, quan encara eren el Conjunt Tropicana.
A dalt: Àngel Comalada i Agustí Prunell
Al mig: Ferran ("Nando") Prunell i Joan Bataller
A baix: Ildefons Remollo, RomĂ  Membrado ("Rony Bray") i Jaume Prunell.


Any 1960 (2)
D'esquerra a dreta: Jaume Prunell, Àngel Comalada, Romà Membrado ("Rony Bray"), Agustí Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller i Ferran Prunell.


Any 1961 (1)
Actuant a l'Hotel El CatalĂ , de L'Estartit. Com a dada curiosa, podem veure escrit el nom del Conjunt en el bombo de la bateria d'una forma que no farien servir massa: 7-SON. Van actualitzar-ho al cap de poc temps.
D'esquerra a dreta: Jaume Prunell, Àngel Comalada, Agustí Prunell, Romà Membrado ("Rony Bray"), Joan Bataller, Ildefons Remollo i Ferran Prunell.


Any 1961 (2)
A l'Hotel El CatalĂ , de L'Estartit, podem veure una foto parcial del Conjunt:
En segon terme: Jaume Prunell (bateria)
En primer terme: AgustĂ­ Prunell (trompeta), Josep Vilar i Crous* (cantant), Joan Bataller (saxo tenor) i RomĂ  Membrado ["Rony Bray"] (saxo tenor).
* Des de 2017 i fins l'actualitat -2020- toquem junts a l'Orquestrina CalidĂŠ.
Foto: Arxiu Josep Vilar i Crous.


Any 1961 (3)
No obstant el canvi de nom de 1960, encara feien actuacions amb el nom de Tropicana, tal com podem veure en aquest programa de la Sala Mercantil de Banyoles.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons LluĂ­s Duran.


Any 1965 (1)
Para atenciĂł a aquesta postal, amb fotos de Barber!
L'any 1965 havia entrat l'Eliseu Quintana i Salvatella (quart començant per dalt) com a baixista i amb l'encĂ rrec dels seus companys de fer de cantant tambĂ©. I tambĂ© havia entrat en Xavier SĂĄnchez i Ribot (a baix de tot) al piano. No va quallar ni una cosa ni l'altra: l'Eliseu va preferir tocar nomĂ©s la guitarra baixa, i en Xavier SĂĄnchez, veient que no podria compaginar la seva feina de mestre d'escola amb la feina dels Setson, que era molta, al final va decidir no incorporar-se a la formaciĂł, de manera que aquesta postal no va arribar a circular, essent la composiciĂł definitiva per aquella temporada la que es pot veure en la foto Any 1964 (2) 
La formaciĂł prevista era, de dalt a baix:
AgustĂ­ Prunell, Josep Vilar i Crous, Ferran Prunell, Eliseu Quintana i Salvatella, Jaume Prunell, Joan Bataller i Xavier SĂĄnchez i Ribot.
Foto: Arxiu d'Eliseu Quintana i Salvatella.


Any 1965 (2)
Al final, doncs, la cosa va quedar aixĂ­:
De dalt a baix: AgustĂ­ Prunell, Josep Vilar, Ferran Prunell, Eliseu Quintana, Jaume Prunell, Joan Bataller i Emili Garcia.
A la dreta de la imatge: el cantant Fernando Mendoza (nom real: Fernando Aymerich i CĂĄncer)
Foto: Arxiu d'Eliseu Quintana i Salvatella.


Any 1966
En aquest cartell de Foto Barber presentat en dues versions hi tenim:
Al mig: Fernando Mendoza. La resta de mĂșsics, començant a baix a l'esquerra i seguint el sentit de les agulles del rellotge: Jaume Prunell, Eliseu Quintana, Joan Bataller, AgustĂ­ Prunell, Josep Vilar, Ferran Prunell i Emili Garcia.


Any 1969
Als anys 60 era normal que part de l'orquestra baixĂ©s de l'escenari i dediquĂ©s algun tema a algĂș; en aquest cas veiem a Joan Bataller, RomĂ  Membrado ("Rony Bray") i Josep Vilar interpretant una peça davant d'una taula on es troba, a l'esquerra, el cantant dels Setson en aquells moments, l'Albert MonjĂł i FĂ brega, la seva xicota asseguda al seu costat, un amic, i una amiga (dreta). La fotografia es va fer a la Sala de Festes "El CatalĂ ", de L'Estartit.


Any 1970
Les fotos dels mĂșsics sĂłn les mateixes que en la postal 1964, i el fotĂČgraf, Barber, tambĂ© Ă©s el mateix. Ha canviat el cantant, que ara Ă©s en Jordi Garanger i Florentina. A la dreta, de dalt a baix: AgustĂ­ Prunell, Josep Vilar, Ferran Prunell, Eliseu Quintana, Jaume Prunell, Joan Bataller i Emili Garcia.


Any 1971
Actuant el dia 9 de Maig de 1971, durant l'XIĂš Concurs Nacional de RedacciĂł organitzat per la firma comercial Coca-Cola al Teatre Municipal de Girona.
Darrere: Jaume Prunell (bateria), Eliseu Quintana (baix), Josep Vilar (saxo), Joan Bataller (violĂ­, darrere del cantant), RomĂ  Membrado ["Rony Bray"] (saxo), LluĂ­s BruguĂ©s i AgustĂ­ (piano, darrere de RomĂ  Membrado) i AgustĂ­ Prunell (teclats i trompeta)
Davant: Jordi Garanger.
Fotos: NarcĂ­s Sans i Prats. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1972 (1)
A mitja temporada 1971-1972 en Jordi Garanger, d'acord amb els Setson, va marxar per a incorporar-se a la Cobla-orquestra Maravella*, essent substituĂŻt pel cantant Francesc Xavier.
Els dos de darrere: RomĂ  Membrado ("Rony Bray") i LluĂ­s BruguĂ©s
Al mig: Josep Vilar, Jaume Prunell, Francesc Xavier VerdĂ©s i BerenguĂ© i Eliseu Quintana
A baix: AgustĂ­ Prunell.
* Tot i aquesta informació, no veig -en el meu blog- presentat en Jordi Garanger a la Maravella fins l'any 1973. Potser només hi anava de reforç, doncs per aquella Úpoca feien força gires per l'estranger.


Any 1972 (2)
Retratats al jardins de l'Hostal de La Gavina, de S'AgarĂł.
D'esquerra a dreta: Agustí Prunell, Josep Vilar, Jaume Prunell, Francesc Xavier Verdés, Eliseu Quintana i Romà Membrado ("Rony Bray").
Foto: Arxiu Jaume Prunell.


Any 1972 (3)
De la mateixa sessiĂł fotogrĂ fica que la imatge anterior, ara en una terrassa, d'esquenes a la cala.
D'esquerra a dreta: Francesc Xavier Verdés, Josep Vilar, Jaume Prunell, Eliseu Quintana, Romà Membrado ("Rony Bray"), Lluís Brugués i Agustí Prunell.
Foto: Arxiu Jaume Prunell.


Any 1972 (4)

SeqĂŒĂšncia de tres fotografies fetes durant el sopar de gala i ball celebrats durant la concessiĂł del VIĂš Premi Literari Inmortal Ciudad de Gerona, al Teatre Municipal de Girona, el dia 31 d'Octubre de 1972. En Francesc Xavier VerdĂ©s havia deixat la formaciĂł, entrant al seu lloc en Blas GonzĂĄlez i SĂĄnchez, que hi restaria fins a principis del segle XXI.
Els components: Romà Membrado ["Rony Bray"] (saxo tenor), Eliseu Quintana (baix), Josep Vilar (saxo alt), Blas (cantant), Lluís Brugués (piano), Jaume Prunell (bateria) i Agustí Prunell (teclats i trompeta).
Fotos: NarcĂ­s Sans. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1972 (5)

Moment d'una actuaciĂł a l'Hotel El CatalĂ , de L'Estartit, amb en Josep Vilar cantant i unes noies ballant.
D'esquerra a dreta: una noia estrangera, Anna MÂȘ Vilar (filla d'en Josep), Josep Vilar i GlĂČria, una amiga de l'Anna MÂȘ.
Foto: Arxiu Josep Vilar.


Any 1973 (1)
Darrere: Jaume Prunell, Blas i Eliseu Quintana
Davant: RomĂ  Membrado ("Rony Bray"), Emili Corominas i Gelada, LluĂ­s BruguĂ©s i Marcel·lĂ­ Trias i FĂ bregas.
En Josep Vilar havia deixat la formaciĂł al acabar la temporada, i va retornar l'any 1976.


Any 1973 (2)
AquĂ­ veiem tres dels components tocant per a la taula presidencial d'un Ă pat celebrat a l'hotel Fornells Park, de Fornells de la Selva, amb motiu de la presentaciĂł del brandy Byass 96, del grup GonzĂĄlez Byass.
D'esquerra a dreta: Marcel·lĂ­ Trias, RomĂ  Membrado ("Rony Bray") i Emili Corominas.
Foto: NarcĂ­s Sans. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1981 (1)
Actuant a la Festa Major de Llançà, el mes de Juliol de 1981.
Darrere, mig amagat: Jaume Prunell (bateria).
Davant: Lluís Brugués (piano), Blas (cantant), Eliseu Quintana (baix), Joaquim Caula (violí), Josep Vilar (violí) i Emili Corominas (violí).
Foto: Joaquim Curbet i Hereu. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1981 (2)
Actuant a la Festa Major de Llançà, el mes de Juliol de 1981.
Ara sí que veiem bé el bateria, Jaume Prunell.
Ajupit, remenant els controls, el cantant Blas.
Foto: Joaquim Curbet i Hereu. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1981 (3)
En el mateix esdeveniment que les dues fotos anteriors, veiem en primer pla a Emili Corominas, i una mica més enllà a en Josep Vilar. I un bon ambient a la pista.
Foto: Joaquim Curbet i Hereu. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1982
A les escales de la Catedral de Girona, Emili Corominas, Joaquim Caula, Jaume Prunell, Blas, Eliseu Quintana, Josep Vilar i Lluís Brugués.
AquĂ­ ja s'incloĂŻa el nom del cantant: SETSON Y BLAS.


Any 1984
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Joaquim Caula, Jaume Prunell, Blas, Lluís Brugués, Josep Vilar i Eliseu Quintana


Any 1985 (1)
Darrere: Eliseu Quintana, Lluís Brugués, Emili Corominas i Joaquim Caula
Davant: Josep Vilar, Blas i Jaume Prunell.


Any 1985 (2)
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Lluís Brugués, Joaquim Caula, Blas, Jaume Prunell, Eliseu Quintana i Josep Vilar.


Any 1985 (3)
Retratats a Bourges (nord de França).
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Lluís Brugués, Jaume Prunell, Blas, Eliseu Quintana, Joaquim Caula i Josep Vilar.


Any 1987 (1)
El 26 de Maig de 1987 el Conjunt Setson va celebrar el seu 25Ăš aniversari a la Sala Nova PĂšrgola, de Riudarenes, amb assistĂšncia de molts dels excomponents i fent tambĂ© un homenatge a AgustĂ­ Prunell i MitjĂ . Durant la vetllada es va fer un Concert-Ball, amb molts arranjaments d'aquest mĂșsic, fundador del grup.
D'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Blas, Agustí Prunell i Albert Monjó.
Foto: Joan Segur, Fons Diari de Girona. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1987 (2)
Mateix aconteixement que en la foto anterior.
D'esquerra a dreta: LluĂ­s BruguĂ©s, Eliseu Quintana, Jaume Prunell (queda amagat, estĂ  assegut), Blas, Albert MonjĂł, Jordi Garanger (darrere l'Albert), Fernando Mendoza, Marcel·lĂ­ Trias, Emili Garcia, Joan Bataller, Àngel Comalada, RomĂ  Membrado ("Rony Bray") i Emili Corominas.
Foto: Joan Segur, Fons Diari de Girona. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1987 (3)
Mateix aconteixement que en la foto anterior.
D'esquerra a dreta: Eliseu Quintana, LluĂ­s BruguĂ©s, Joaquim Caula, Blas, Jaume Prunell (darrere en Blas), Albert MonjĂł, Josep Vilar, Fernando Mendoza, Marcel·lĂ­ Trias, Emili Garcia, Joan Bataller i Àngel Comalada.
Foto: Joan Segur, Fons Diari de Girona. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1990 (1)
D'esquerra a dreta: Eliseu Quintana, Jaume Prunell, Blas, Lluís Brugués, Joaquim Caula, Josep Vilar i Emili Corominas.
Era a finals de la temporada 1989-1990. La propera temporada plegaria el bateria, Jaume Prunell, entrant al seu lloc Joaquim XifrĂł i BarnĂ©s, com podem veure en les dues imatges segĂŒents.


Any 1990 (2)
Nova temporada, 1990-1991, i canvi a la bateria.
D'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Eliseu Quintana, Joaquim Xifró, Blas, Josep Vilar, Joaquim Caula i Emili Corominas.


Any 1990 (3)

Un primer pla d'en Josep Vilar, de la mateixa sessiĂł fotogrĂ fica que la imatge anterior.
Foto: Arxiu Josep Vilar.


Any 1990 (4)
No surt el baixista, Eliseu Quintana (només es veu un tros de màstil).
A dalt, Joaquim XifrĂł.
Davant, d'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Blas, Josep Vilar, Joaquim Caula i Emili Corominas.
Foto: Xavier Sureda, Fons El Punt. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1992

Actuant a l'Envelat del GĂŒell durant les Fires de Sant NarcĂ­s, de Girona. NomĂ©s es veu quatre mĂșsics.
D'esquerra a dreta: Eliseu Quintana, Emili Corominas, Joaquim Caula i Blas.
Foto: Marisa Morillo. CRDI, Ajuntament de Girona.


Any 1996
Darrere: Bernat Sellens
Davant: Lluís Brugués, Blas, Josep Vilar, Joaquim Caula, Emili Corominas i Eliseu Quintana.


Any 1998 (1)
Feia 40 anys de la trajectĂČria de la formaciĂł. S'hi incorpora l'Esteve Palet i Ribas, que havia estat el meu segon professor de saxo.
Darrere: Joaquim Caula, Lluís Brugués, Emili Corominas i Esteve Palet
Davant: Bernat Sellens, Blas, Sandra Fern i David Coll Bailador.


Any 1998 (2)
Segona versiĂł de la foto anterior. Possiblement la primera fos un cartell, i la segona una postal.


Any 1998 (3)
Foto dels dos cantants, Blas i Sandra.


Any 2001
Actuant a Vilablareix per la Festa Major.
Darrere: Bernat Sellens, Xavier Mesquita i Esteve Palet
Davant: Lluís Brugués, Blas, Sandra i David Coll.


Any 2006 (1)
En primer terme, ajupit, Lluís Brugués (piano, teclats i director).
Drets: Enric Alegre (saxo), Bernat Sellens (bateria i percussiĂł), Sandra Fern (veu), Miquel RoldĂĄn (veu), Xavier Mesquita (trompeta, bugle i teclats) i Enric Esteve (baix, guitarrĂł i veu).


Any 2006 (2)
Els mateixos components


Any 2012
Darrere: Bernat Sellens, Miquel, Xavier Mesquita i Enric Alegre
Davant: Lluís Brugués, Sandra Fern i Enric Esteve.

1 comentari:

  1. Muy buenas tardes, me ha encantado esta crĂłnica de este grupo llamado SETSON, que tantas veces actuaba semanalmente en la sala de fiestas PATI BLANC de LLANÇA. Todos ellos unos grandes profesionales de la mĂșsica y los recuerdo con aprecio pues cada semana casi siempre rompĂ­a el hielo en la pista de baile del PATI-BLANC bailando con mi novia la que actualmente es mi mujer. Estoy hablando de los años 1960 a 1985, mĂĄs o menos. Una memoria a todos ellos.

    ResponElimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!