T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 30 de agosto de 2012

SETSON
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1956 (1)
Abans que res, si observes les pancartes, veuràs que posen Tropicana ... Van demanar fer servir el nom a l'Orquestra Tropicana de Palafugell, que es desfeia després d'existir només un any; si vas a l'enllaç entendràs perquè només va durar una temporada, tot i tenir un elenc de músics de primera fila i tants contractes com volien. El nom coincidia també amb el del local de Tossa on actuaven sovint, però, tal com ja els hi havien augurat els de Palafrugell, el van haver de canviar perquè hi havia una orquestra a Barcelona que actuava amb el mateix nom, i el tenien registrat: l'Orquestra Tropicana. Van decidir que, donat que eren set músics, es dirien Setson (de fet, primerament ho escrivien amb guionet: Set-Son).
Aquesta és la foto més antiga que tinc: eren un músics gironins que l'any 1956, algun d'ells procedent de l' Orquestra Pizarro, volien combinar les seves professions respectives (mestre d'escola, funcionari municipal, militar, professor de música) amb la seva passió, la música. Hi podem veure els set fundadors, d'esquerra a dreta:
Jaume Prunell i Mitjà, bateria
Agustí Prunell i Mitjà, trompeta, feia els arranjaments i fou el director durant 25 anys
Àngel Comalada,
Ildefons Remollo i Neco (al fons i fosc),
Romà Membrado ("Rony Bray"), saxo
Joan Ramos Nonó ("Jeannot"), cantant
Joan Bataller i Admetlla *, saxo
Ferran ("Nando") Prunell **, pare de l'Agustí i d'en Jaume, trombó.
* El fill d'en Joan Bataller, Josep, és qui m'ha proporcionat aquesta i d'altres fotos, ajudant-me també a identificar components, tant dels Setson com d'altres agrupacions on havia tocat el seu pare, com per exemple l' Orquestrina Ideal Jazz o el Quartet Albéniz, ambdós de Girona.
** A en  Ferran Prunell el podem veure, entre d'altres, a la Cobla-orquestra L'Art Gironí, com a fundador de la Cobla-orquestra Girona, i a la foto de l'any 1936 com a membre de la  Cobla-orquestra Selvatana.


Any 1956 (2)
Encara amb el nom de Tropicana ...
Darrere: Jaume Prunell, Àngel Comalada i Ildefons Remollo
Davant: Agustí Prunell,  Romà Membrado ("Rony Bray"), Joan Bataller i Ferran Prunell.
Aquesta i d'altres fotos me les proporciona en Sebastià Remollo, fill de l'Ildefons.


Any 1956 (3)
Encara amb el nom de Tropicana ...
Al racó esquerra, el trio de ritme: Àngel Comalada, Jaume Prunell i Ildefons Remollo
Els tres vents: Romà Membrado ("Rony Bray"), Joan Bataller i Ferran Prunell.


Any 1957 (1)
Foto d'estudi, amb: Ildefons Remollo, Joan Ramos Nonó ("Jeannot"), Jaume Prunell, Àngel Comalada, Ferran ("Nando") Prunell, Joan Bataller i Agustí Prunell.


Any 1957 (2)
Fotografiats al Casino de Girona.
D'esquerra a dreta: Joan Ramos Nonó ("Jeannot"), Jaume Prunell, Ferran Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller, Agustí Prunell i Àngel Comalada.


Any 1958 (1)
Durant l'estiu de 1958 encara van fer actuacions a Tossa amb el nom de Beguin: Ildefons Remollo (contrabaix), Jaume Prunell (bateria), Agustí Prunell (trompeta), Gerard Barba (substituia en Joan Ramos Nonó ["Jeannot"], que va entrar i sortir dels Setson aquell mateix any), Joan Bataller i Ferran Prunell (violins). Les fotos següents de 1958 són del mateix estiu, sempre amb el nom de Beguin.


Any 1958 (2)
Darrere: Jaume Prunell
Davant: Àngel Burell i Bonaventura (cantant), un músic extranger que tocava a la mateixa Sala, Agustí Prunell i Joan Bataller.


Any 1958 (3)
En segon terme, el trio de ritme: Àngel Comalada, Ildefons Remollo i Jaume Prunell
En primer terme: Joan Bataller, Agustí Prunell, Àngel Burell i dos músics extrangers que també tocaven a la mateixa Sala.


Any 1958 (4)
En segon terme, el trio de ritme: Jaume Prunell, Àngel Comalada i Ildefons Remollo
Davant: Joan Bataller, Àngel Burell i Agustí Prunell.


Any 1958 (5)
D'esquerra a dreta: Àngel Comalada, Jaume Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller, Àngel Burell (?) i Agustí Prunell.


Any 1959
L'any 1960 farien servir aquesta mateixa foto i composició, canviant el rètol, per anunciar-se com el Conjunt Setson, com podem veure a la imatge següent.
A la pàgina 8 del diari Los Sitios de Gerona del divendres 31 d'Octubre de 1958 encara els podem veure anunciats com ORQUESTA TROPICANA (PRUNELL Y SU CONJUNTO) con su vocalista internacional JANOT; actuaven a la "Residencia Internacional"
A dalt: Àngel Comalada i Agustí Prunell
Al mig: Ferran ("Nando") Prunell i Joan Bataller
A baix: Ildefons Remollo, Romà Membrado ("Rony Bray", que tornava de la seva estada a la Cobla-orquestra Selvatana) i Jaume Prunell.
En Jeannot havia marxat definitivament a la Cobla-orquestra Maravella.


Any 1960 (1)
Canvi definitiu de nom, fent servir la mateixa foto i composició de 1959, quan encara eren el Conjunt Tropicana.
A dalt: Àngel Comalada i Agustí Prunell
Al mig: Ferran ("Nando") Prunell i Joan Bataller
A baix: Ildefons Remollo, Romà Membrado ("Rony Bray") i Jaume Prunell.


Any 1960 (2)
D'esquerra a dreta: Jaume Prunell, Àngel Comalada, Romà Membrado ("Rony Bray"), Agustí Prunell, Ildefons Remollo, Joan Bataller i Ferran Prunell.


Any 1961 (1)
Actuant a l'Hotel El Català, de L'Estartit. Com a dada curiosa, podem veure escrit el nom del Conjunt en el bombo de la bateria d'una forma que no farien servir massa: 7-SON. Van actualitzar-ho al cap de poc temps.
D'esquerra a dreta: Jaume Prunell, Àngel Comalada, Agustí Prunell, Romà Membrado ("Rony Bray"), Joan Bataller, Ildefons Remollo i Ferran Prunell.


Any 1961 (2)
No obstant el canvi de nom de 1960, encara feien actuacions amb el nom de Tropicana, tal com podem veure en aquest programa de la Sala Mercantil de Banyoles.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Lluís Duran.


Any 1962
A l'Hotel El Català, de L'Estartit, podem veure una foto parcial del Conjunt:
En segon terme: Jaume Prunell (bateria)
En primer terme: Agustí Prunell (trompeta), Josep Vilar (cantant), Joan Bataller (saxo tenor) i Romà Membrado ["Rony Bray"] (saxo tenor).
Foto: Arxiu Josep Vilar i Crous.


Any 1963 (1)
Para atenció a aquesta postal, amb fotos de Barber!
L'any 1963 havia entrat l'Eliseu Quintana i Salvatella (quart començant per dalt) com a baixista i amb l'encàrrec dels seus companys de fer de cantant també. I una altra incorporació, la d'en Xavier Sánchez i Ribot (a baix de tot) al piano. No va quallar ni una cosa ni l'altra: l'Eliseu va preferir tocar només la guitarra baixa, i en Xavier Sánchez, veient que no podria compaginar la seva feina de mestre d'escola amb la feina dels Setson, que era molta, al final va decidir no incorporar-se a la formació, de manera que aquesta postal no va arribar a circular, essent la composició definitiva per aquella temporada la que es pot veure en la foto Any 1963 (2) 
La formació prevista era, de dalt a baix:
Agustí Prunell, Josep Vilar i Crous, Ferran Prunell, Eliseu Quintana i Salvatella, Jaume Prunell, Joan Bataller i Xavier Sánchez i Ribot.
Foto: Arxiu d'Eliseu Quintana i Salvatella.


Any 1963 (2)
Al final, doncs, la cosa va quedar així:
De dalt a baix: Agustí Prunell, Josep Vilar, Ferran Prunell, Eliseu Quintana, Jaume Prunell, Joan Bataller i Emili Garcia.
A la dreta de la imatge: el cantant Fernando Mendoza (nom real: Fernando Aymerich i Cáncer)
Foto: Arxiu d'Eliseu Quintana i Salvatella.
Any 1964
En aquest cartell de Foto Barber presentat en dues versions hi tenim:
Al mig: Fernando Mendoza. La resta de músics, començant a baix a l'esquerra i seguint el sentit de les agulles del rellotge: Jaume Prunell, Eliseu Quintana, Joan Bataller, Agustí Prunell, Josep Vilar, Ferran Prunell i Emili Garcia.


Anys 60
Als anys 60 era normal que part de l'orquestra baixés de l'escenari i dediqués algun tema a algú; en aquest cas veiem a Joan Bataller, Romà Membrado ("Rony Bray") i Josep Vilar interpretant una peça davant d'una taula on es troba, a l'esquerra, el cantant dels Setson en aquells moments, l'Albert Monjó i Fàbrega, la seva xicota, dreta, i un amic. La fotografia es va fer a la Sala de Festes "El Català", de L'Estartit.


Any 1970
Les fotos dels músics són les mateixes que en la postal 1964, i el fotògraf, Barber, també és el mateix. Ha canviat el cantant, que ara és en Jordi Garanger. A la dreta, de dalt a baix: Agustí Prunell, Josep Vilar, Ferran Prunell, Eliseu Quintana, Jaume Prunell, Joan Bataller i Emili Garcia.


Any 1971
Actuant el dia 9 de Maig de 1971, durant l'XIè Concurs Nacional de Redacció organitzat per la firma comercial Coca-cola al Teatre Municipal de Girona.
Els components no semblen tots els de la imatge anterior, la postal de 1970:
Darrere: Jaume Prunell (suposo), Eliseu Quintana, Josep Vilar, Desconegut (darrere del cantant), Romà Membrado ("Rony Bray"), Desconegut (darrere de Romà Membrado) i Agustí Prunell
Davant: Jordi Garanger.
Fotos: Narcís Sans i Prats. Ajuntament de Girona. CRDI.


Any 1972 (1)
Els dos de darrere: Romà Membrado ("Rony Bray") i Lluís Brugués i Agustí
Al mig: Josep Vilar, Jaume Prunell, Francesc Xavier Verdés i Berengué i Eliseu Quintana
A baix: Agustí Prunell.


Any 1972 (2)
Retratats al jardins de l'Hostal de La Gavina, de S'Agaró.
D'esquerra a dreta: Agustí Prunell, Josep Vilar, Jaume Prunell, Francesc Xavier Verdés, Eliseu Quintana i Romà Membrado ("Rony Bray").
Foto: Arxiu Jaume Prunell.


Any 1972 (3)
De la mateixa sessió fotogràfica que la imatge anterior, ara en una terrassa, d'esquenes a la cala.
D'esquerra a dreta: Francesc Xavier Verdés, Josep Vilar, Jaume Prunell, Eliseu Quintana, Romà Membrado ("Rony Bray"), Lluís Brugués i Agustí Prunell.
Foto: Arxiu Jaume Prunell.


Any 1973 (1)
Darrere: Jaume Prunell, Blas i Eliseu Quintana
Davant: Romà Membrado ("Rony Bray"), Emili Corominas i Gelada, Lluís Brugués i Marcel·lí Trias i Fàbregas.


Any 1973 (2)
Aquí veiem tres dels components tocant per a la taula presidencial d'un àpat celebrat a l'hotel Fornells Park, de Fornells de la Selva, amb motiu de la presentació del brandy Byass 96, del grup González Byass.
D'esquerra a dreta: Marcel·lí Trias, Romà Membrado ("Rony Bray") i Emili Corominas.
Foto: Narcís Sans. Ajuntament de Girona. CRDI.


Anys 80
A les escales de la Catedral de Girona, Emili Corominas, Joaquim Caula, Jaume Prunell, Blas, Eliseu Quintana, Josep Vilar i Lluís Brugués.
Aquí ja s'incloïa el nom del cantant: SETSON Y BLAS.


Any 1984
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Joaquim Caula, Jaume Prunell, Blas, Lluís Brugués i Eliseu Quintana


Any 1985 (1)
Darrere: Eliseu Quintana, Lluís Brugués, Emili Corominas i Joaquim Caula
Davant: Josep Vilar, Blas i Jaume Prunell.


Any 1985 (2)
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Lluís Brugués, Joaquim Caula, Blas, Jauem Prunell, Eliseu Quintana i Josep Vilar.


Any 1985 (3)
Retratats a Bourges (nord de França).
D'esquerra a dreta: Emili Corominas, Lluís Brugués, Jaume Prunell, Blas, Eliseu Quintana, Joaquim Caula i Josep Vilar.


Any 1987 (1)
El 26 de Maig de 1987 el Conjunt Setson va celebrar el seu 25è aniversari a la Sala Nova Pèrgola, de Riudarenes, amb assistència de molts dels excomponents i fent també un homenatge a Agustí Prunell i Mitjà. Durant la vetllada es va fer un Concert-Ball, amb molts arranjaments d'aquest músic, fundador del grup.
D'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Blas, Agustí Prunell i Albert Monjó.
Foto: Joan Segur, Fons Diari de Girona. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1987 (2)
Mateix aconteixement que en la foto anterior.
D'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Eliseu Quintana, Jaume Prunell (queda amagat, està assegut), Blas, Albert Monjó, Jordi Garanger (darrere l'Albert), Fernando Mendoza, Marcel·lí Trias, Emili Garcia, Joan Bataller, Àngel Comalada, Romà Membrado ("Rony Bray") i Emili Corominas.
Foto: Joan Segur, Fons Diari de Girona. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1987 (3)
Mateix aconteixement que en la foto anterior.
D'esquerra a dreta: Eliseu Quintana, Lluís Brugués, Joaquim Caula, Blas, Jaume Prunell (darrere en Blas), Albert Monjó, Josep Vilar, Fernando Mendoza, Marcel·lí Trias, Emili Garcia, Joan Bataller i Àngel Comalada.
Foto: Joan Segur, Fons Diari de Girona. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1990 (1)
D'esquerra a dreta: Eliseu Quintana, Jaume Prunell, Blas, Lluís Brugués, Joaquim Caula, Josep Vilar i Emili Corominas.
Era a finals de la temporada 1989-1990. La propera temporada plegaria el bateria, Jaume Prunell, entrant al seu lloc Joaquim Xifró i Barnés, com podem veure en les dues imatges següents.


Any 1990 (2)
Nova temporada, 1990-1991, i canvi a la bateria.
D'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Eliseu Quintana, Joaquim Xifró, Blas, Josep Vilar, Joaquim Caula i Emili Corominas.


Any 1990 (3)
No surt el baixista, Eliseu Quintana (només es veu un tros de màstil).
A dalt, Joaquim Xifró.
Davant, d'esquerra a dreta: Lluís Brugués, Blas, Josep vilar, Joaquim Caula i Emili Corominas.
Foto: Xavier Sureda, Fons El Punt. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1996
Darrere: Bernat Sellens
Davant: Lluís Brugués, Blas, Josep Vilar, Joaquim Caula, Emili Corominas i Eliseu Quintana.


Any 1998 (1)
Feia 40 anys de la trajectòria de la formació. S'hi incorpora l'Esteve Palet i Ribas, que havia estat el meu segon professor de saxo.
Darrere: Joaquim Caula, Lluís Brugués, Emili Corominas i Esteve Palet
Davant: Bernat Sellens, Blas, Sandra Fern i David Coll Bailador.


Any 1998 (2)
Segona versió de la foto anterior. Possiblement la primera fos un cartell, i la segona una postal.


Any 1998 (3)
Foto dels dos cantants, Blas i Sandra.


Any 2001
Actuant a Vilablareix per la Festa Major.
Darrere: Bernat Sellens, Xavier Mesquita i Esteve Palet
Davant: Lluís Brugués, Blas, Sandra i David Coll.


Any 2006 (1)
En primer terme, ajupit, Lluís Brugués (piano, teclats i director).
Drets: Enric Alegre (saxo), Bernat Sellens (bateria i percussió), Sandra Fern (veu), Miquel Roldán (veu), Xavier Mesquita (trompeta, bugle i teclats) i Enric Esteve (baix, guitarró i veu).


Any 2006 (2)
Els mateixos components


Any 2012
Darrere: Bernat Sellens, Miquel, Xavier Mesquita i Enric Alegre
Davant: Lluís Brugués, Sandra Fern i Enric Esteve.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!