T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 29 de agosto de 2012

QUARTET ALBÉNIZ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1928
Encara que no posaré gaires formacions de tipus clàssic, no em puc resistir a incloure aquest quartet de Girona, per la rellevància, des del meu punt de vista, dels seus integrants:
A dalt, d'esquerra a dreta: Lluís Moreno i Pallí (més tard seria substituït per Joan Companyó, músic i mestre de Sant Feliu de Guíxols),  Salvador Dabau i Caussà  i Joan Bataller i Admetlla. A baix hi tenim en Josep Moreno i Pallí ("Pepe") *. Tots ells eren mestres d'escola.
* A en "Pepe" el vaig arribat a conèixer, quan estava jubilat, a Tossa, doncs un dels músics amb qui jo tocava aleshores a la Cobla-orquestra Màxim's, en Josep Bonet, de Salt, me'l va presentar.
Foto 1: Arxiu Josep Bataller
Foto 2: Arxiu Família Dabau.Any 1931
L'any 1931 el cineasta, músic i cartellista Antoni Varés i Martinell va rodar el curtmetratge El rapte de Maria Rosa (la primera pel·lícula amateur de ficció rodada íntegrament a Girona). Investigant en el Fons Antoni Varés Martinell , del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l'Ajuntament de Girona, vaig trobar un video que posa "Descarts de la pel·lícula El rapte de Maria Rosa". Semblaria un divertimento, sense cap relació amb l'argument del curtmetratge, potser pensat per posar al final del film, ves a saber ... en el qual intervenen, amb tota seguretat, dos membres del Quartet Albèniz: Josep Moreno Pallí ["Pepe"] (violoncel) i Joan Bataller (violí); el saxofonista crec que podria ser un dels dos germans (ambdós també músics) del director, que podem veure en l' Orquestrina Brillant Jazz; es tractaria de Fernando Varés i Martinell.
Pel què fa als altres dos músics, hi ha dues possibilitats:
  1. El banjo podria ser en Lluís Moreno i el pianista en Salvador Dabau
  2. El banjo i el pianista serien dos actors, també músics; mirant altres films del cineasta he vist que hi ha dos actors que s'assemblen molt a aquests dos músics de les fotos: Miquel Gil i Josep Vargas.
I fins aquí el què he pogut esbrinar ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!