T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 7 de agosto de 2012

ORQUESTRA INFANTIL DE VIDRERESNOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1927
Aquesta iniciativa de formar orquestres infantils i juvenils va servir per culturitzar i amenitzar a la mainada i el seu entorn, i es va donar en diverses poblacions catalanes. Jo tinc indexada la de Tortellà, anomenada Els Petits de Tortellà.
Amb la inestimable col·laboració de la Lídia, passo a identificar els components:
Drets: Joaquim Sagrera, Josep Colomer (va ser un dels meus mestres de tenora durant un parell d'anys, a principis dels 80), Antoni Farriol, Joaquim Font, Miquel Massa, Pere Vergés , Josep Rovira (director) i Francesc Balmanya
Asseguts: Josep Xarbau, Francesc Mas Jené, Rafel Farriol, Francesc Blanch, Josep Jubert i Lluís Sors.
Aquesta orquestra infantil va evolucionar cap a la Cobla-orquestra Unió Artística , que va actuar entre 1925 i 1936, dirigida també per Josep Rovira. Acabada la guerra civil, passa a denominar-se Orquestra Joventut Artística , fins l'any 1947 en que el mestre Francesc Mas Jené va fundar la Cobla-orquestra Amoga , on sis dels músics fundadors provenien de la Cobla-orquestra Joventut Artística .
Aquesta fotografia, i d'altres molt interessants, apareixen al Calendari de 2013 (que es pot adquirir aquí), editat per Vitraris (Grup de Cultura i Tradició), de Vidreres.

2 comentarios:

  1. Orq. Infantil de Vidreres.- D'esquerra a dreta.Drets: Joaquim Sagrera, Josep Colomer, Antonio Farriol, Joaquim Font Miquel Massa, Pere Vergés,Josep Rovira(director)i Francesc Balmanya.Asseguts:Josep Xarbau, Francesc Mas, Rafel Farriol, Francesc Blanch, Josep Jubert i Lluís Sors.

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies, Lídia (ets familia d'algun dels músics?)

    ResponderEliminar

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!