T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 6 de agosto de 2012

LA NUEVA DE TORTELLÀ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1943
Després de la guerra, és normal trobar el nom de les orquestres en castellà ("Hombre, y a usted ¿qué le parece?" ... diria el Franco de veu aflautada del programa Polònia ...).
Aquesta orquestrina, que no s'ha de confondre amb La Nova, també de Tortellà, la va crear Amadeu Puntí i Capdevila, funcionà uns deu anys, i serví d'escola per alguns músics tortellanencs que després tocaren en altres orquestres.
A dalt: Joan Portas i Sala [vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra La Principal de la Garrotxa], Joaquim Serra i Quintana, Jaume Sabaté i Estebanell, Jeroni Carbonell i Ventura i Amadeu Puntí i Jordà (fill)
A baix: Joan Reverter i Sucarrats, Amadeu Puntí Capdevila i Joan Fontàs i Ayats ("Patllari").


Any 1945
Darrere: Joan Reverter [trompeta], Amadeu Puntí i Jordà [trompeta], Amadeu Puntí i Capdevila [trombó] i Josep Ventura i Abulí ("Pep Càndi") [contrabaix]
Davant: Joaquim Sala [piano], Jeroni Carbonell [bateria], Joaquim Serra [violí i cantant], Joan Portas [saxo alt] i Joan Fontàs ("Patllari") [saxo alt].


Any 1950
A la foto hi veiem:
Darrere: Amadeu Puntí [bateria] i Josep Ventura ("Pep Càndi") [contrabaix]
Al mig: Joan Brugués ("Genari") [trompeta] i Josep Roura [trompeta]
Davant: Gabriel Granados i Llimona (nét d'Enric Granados i Campiña) [piano], Càndid Roura [saxo tenor] i Joan Fontàs ("Patllari") [saxo alt].
Moltes dades d'aquesta i d'altres formacions de Tortellà són extretes del llibre Tortellà en blanc i negre, editat per l'Ajuntament de Tortellà, de Santi Soler i Simon ("Santi de Câ l'Àngel"), historiador i arxiver de l'Arxiu Històric de Girona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!