T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 21 de agosto de 2012

GRANOLLERS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1926
Cobla-orquestra de Granollers fundada l'any 1926 per Francesc Vilaró i Carbonell, com a continuació de la Cobla-orquestra Vilaró, existent ja l'any 1914 com a quintet, sextet i Oquestra, i a partir de 1916, com a Cobla-orquestra (tal com es pot veure a la pàgina 4 de l'edició de 9 de Setembre de 1916 del setmanarí granollerí LA COMARCA); Francesc Vilaró era Mestre de Capella a Granollers, ho havia estat abans a Arbúcies, i ja l'any 1911 va fundar el Quintet Vilaró. De fet, crec que era la mateixa Cobla-orquestra Vilaró que durant les temporades 1926-1927, 1927-1928 I 1928-1929 va portar el nom de la ciutat, a ran d'algun tipus de conveni amb l'Ajuntament.
Donat el carisma i la popularitat de Francesc Vilaró, moltes vegades s'anomenava a la formació que ell encapçalava Els Vilarons.
Drets: Antoni Godo, Jacint Montaner i Casas, A. Belloch, Marian Bufía i Banús, Josep Mulet i Signes i Lluís Arriola
Asseguts: Francesc Vilaró i CarbonellJosep Mª Vilaró i Pascual, Francesc Marsans i Eudald Malé i Prat.
Foto: Josep Bosch i Plans. Donació de Joan Àlvarez Lafuente, Arxiu Municipal de Granollers.


Any 1927
Darrere: Antoni Godo, Desconegut, Lluís Arriola, Jacint Montaner i Casas i Francesc Marsans
Davant: Marian BufíaPere Camps i Marsans*Josep Mª Vilaró i Pascual, Francesc Vilaró i Carbonell  i Eudald Malé.
La temporada 1928-1929 va ser la darrera de la Cobla-orquestra Granollers, pel fet de que l'any 1929 en Francesc Vilaró i el seu fill Josep Mª van marxar de Granollers, juntament amb la resta de la família, per muntar una Acadèmia de Música a Barcelona, de manera que la formació es dissolgué, i els músics restants van formar la Cobla-orquestra La Filharmònica (ho escric així, tot i que en aquells moments s'escrivia Filarmònica). No obstant, el projecte de l'Acadèmia no va reeixir, els Vilaró van tornar a fixar la seva residència a Granollers i La Filharmònica va canviar novament el nom, tornant a portar el més conegut i comercial de Cobla-orquestra Vilaró.
* Pels qui coneixem a Francesc Camps i Comellas, a qui pots trobar en distintes entrades d'aquest blog, com s'assembla al seu pare, Pere Camps !

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!