T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 21 de agosto de 2012

GIRONA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1926 (1)
Cobla-orquestra creada a Girona l'any 1925, i presentada l'any 1926, amb alguns músics procedents de la Cobla-orquestra L'Art Gironí. A continuació llisto els components fundadors, amb expressió de l'instrument que tocaven a la Cobla i a l'Orquestra; en un gest de modernitat, ja havien substituit els cornetins per les trompetes.
Darrere: Joan Giralt i Paradell (1er tenor i flauta), Joan Baró i Vilà* (flabiol i viola), Ferran Prunell i Cruz (2n fiscorn i 1er violí), Pere Baró i Coll* (2n trompeta), Juli Armengol i Aupí (1er fiscorn i fiscorn -en formació d'Orquestra només n'hi havia un-) i Josep Mª Boix i Risech (2n tenor i primer violí)**
Davant: Jaume Chiribella i Arbonés (1er tible i 1er clarinet), Josep Planells i Balcells (contrabaix), Jaume Baró i Coll* (trombó i violí director; també era el representant), Baldomer Fontané (2n tible i 2n clarinet) i Antoni Ferrer (1er trompeta).
Pere, Jaume i Joan Baró eren germans, els dos primers d'una mare i el tercer d'una altra.
** A finals dels anys setanta vaig conèixer personalment al mestre Boix, quan vaig anar a casa seva per adquirir un Mètode seu per a Tenora i Tible.
Foto: Arxiu Lluís Ferrés i Planella.


Any 1926 (2)
La primera fotografia de la Cobla-orquestra Girona que veiem en la imatge anterior es va fer servir també en el quadern de presentació que veiem en les dues imatges següents.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1926 (3)
Exterior del tríptic de presentació, amb el nom dels músics, ja exposats en la foto anterior.
Foto: Biblioteca Carles Rahola.


Any 1926 (4)
Interior del tríptic de presentació, amb el text corresponent, que per ser el primer d'aquesta formació vull transcriure literalment, respectant l'ortografia del moment (i algun error tipogràfic):

AL PÚBLIC:
Desitjosos des de molt temps de proporcionar a la nostra ciutat una corporació musical que, per la seva categoria li correspón, després de no pocs esforços ens plau avui fer sabedors als amants de la bona música que hem convertit ja els propòsits en realitat evident.
Encara que breus, tres aspectes indispensables volem fer remarcar als nostres llegidors.
El primer és el nóm. La nostra cobla-orquestra portarà el de "GIRONA" al qual procurarem fer honor els que integrem la novella entitat musical, ja que, conscients tots del nostre deure, tenim la certesa que el treball artístic de la nostra orquestra serà quelcom digne d'aquesta Ciutat augusta.
El segón és el professorat. Aquest resta compost amb la forma següent: La separació de set dels mes valuosos elements de "L'Art Gironí", entre ells el mestre director JOAQUIM VIDAL*, fa que sis dels mateixos siguin la base de la moderna corporacio; son aquects [sic], en JULI ARMENGOL, fiscorn primer; n'ANTONI FERRER, primer trompeta; en FERRAN PRUNELL, violí, primer i fiscorn, en JOSEP BOIX, violí primer i tenora; en BALDOMER FONTANÉ; clarinet i tiple i en JOSEP PLANELLS, contrabaix. Els protagonistes de la cobla o siguin tenora primera i tiple primer, estan confiats als meritíssims professors en JOAN GIRALT i en JAUME XIRIVELLA**, procedent el primer de "La Lira" de Sant Celoni i el segón d'aquesta ciutat, als quals els hi estan confiats, ademés, els papers de flauta i clarinet primer respectivament en la Orquestra. Completaran el nostre conjunt els germans PERE i JOAN BARÓ, professors de trompeta i violí-fluviol.
El tercer és la direcció i representació. Aquesta ha estat confiada al violinista JAUME BARÓ, al qual no és necessari fer l'elogi per haver demostrat la seva indiscutible valúa arréu.
Element integrant en aquel cèlebre conjunt de professors que formaven "La Principal de Palafrugell" des de l'any 1915 fins al 1921, reconeguda com la primera orquestra de la província i una de les millors de Catalunya, director de "La Selvatana" de Cassà des del 1922 fins al 1924, entitat de capdal importància, solista seriós i conscient, palesat amb diferents concerts de música clàssica no havent-li regatejat mai els seus mèrits les revistes musicals i premsa d'aquesta ciutat, no cal afegir ja res més en lloança del qui serà el nostre volgut director.
I aquí és tot, amb ferma voluntat i amb la complerta seguretat de que l'èxit ha d'acompanyar-nos sempre en progresió creixent, ens presentarem al públic en el mes de Febrer del corrent any 1926, amb la confiança que Societats culturals i recreatives, Empreses artístiques i especialment la Girona tota acullirà amb el major entussiasme la nova Cobla-Orquestra i l'apreciarà com una de les seves més preuades entitats musicals.
Per a contractes dirigirse a En JAUME BARÓ
Plaça del Marquès de Camps,  10 - 3.er    i    Plaça San Francisco,  4
GIRONA


* Joaquim Vidal i Muní ("Vila"), de qui podem llegir una petita ressenya biogràfica en aquest enllaç, a l'apartat "Notes", efectivament va plegar de L'Art Gironí, però no va anar, tal com podria semblar en una lectura apressada, a la Cobla-orquestra Girona.
** El nét d'aquest músic, Narcís Corominas i Chiribella, era un bon amic del meu poble, Amer, i de la meva quinta, que malauradament va traspassar fa pocs anys, i tan ell com la seva mare, i el mateix avi, ho van escriure sempre Chiribella. Per cert, l'altre meritíssim professor, en Joan Giralt, també era d'Amer
Foto: Biblioteca Carles Rahola.


Any 1927 (1)
Darrere: Pere Baró (2n cornetí), Joan Baró (flabiol), Juli Armengol (1er fiscorn), Antoni Ferrer (1er cornetí), Josep Mª Boix (2n tenor) i Ferran Prunell (2n fiscorn)
Davant:  Joan Giralt (1er tenor), Baldomer Fontané (2n tible), Jaume Baró (trombó, director i representant), Robert Vilallonga i Vila* (1er tible) i Josep Planells (contrabaix).
* Aquesta temporada es va incorporar Robert Vilallonga, fet que va tenir molt ressó mediàtic (promogut, això sí, per la Cobla-orquestra Girona), doncs es va anunciar en diversos diaris i en diversos dies la imminent incorporació del músic en qüestió; el diari "L'Autonomista" a la pàgina 36 del dia 1 d'Octubre de 1926 publicava:
Ingressa en aquesta corporació per la temporada 1927-28, el professor de tiple i clarinet Sr. ROBERT VILALLONGA, solista actualment dels mateixos instruments a La Selvatana de Cassà
.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1927 (2)
Revers de la postal anterior.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1927 (3)
Sobre amb el qual enviaven la seva correspondència, posant-hi moltes vegades una postal de propaganda com la de la foto anterior. L'adreça del representant Jaume Baró era Plaça Marquès de Camps, 10, 3er., de Girona.


Any 1927 (4)
El concert de migdia a l'envelat era un dels actes habituals de les Festes Majors. Es interessant observar aquí, a l'envelat de Salt, que els músics no fan servir atrils, i en canvi es col·loquen com ho solien fer en els Concerts que es feien als Cafès, és a dir, al voltant d'una taula ben llarga, i usant els estoigs dels instruments per recolzar-hi la partitura.
A la foto, que presento en dues resolucions, la Cobla-orquestra Girona amb els músics: Antoni Ferrer, Juli Armengol, Josep Mª Boix, Joan Riera, Ferran Prunell, Robert Vilallonga, Baldomer Fontané i Pere Baró.
Fotos: Arxiu Municipal de Salt. Fons Pau Masó.


Any 1927 (5)
Portada de dues sardanes de Martí Deprius i Ribera (a dalt a la dreta hi ha el seu segell), que el mestre Boix devia demanar, entre moltes d'altres, per anar fent un fons de repertori.
Foto: Museu de la Mediterrània.


Any 1927 (6)
Detall del segell que surt a la portada anterior, on s'anomenen Cobla Orquesta Jazz. Cobla, per les sardanes, Orquestra pel Concert i el Ball més clàssic, i Jazz, fent referència a la nova música que s'estava posant de moda, amb nous instruments com els saxos, el banjo i el jazzband (bateria).
Un detall que pot passar desapercebut: tot i la imposició del castellà (estaven en plena Dictadura de Primo de Rivera), Josep Mª Boix devia rascar la "E" de GERONA en el tampó del segell, transformant el nom de la formació en GIRONA, bé, de fet queda GI RONA.
Foto: Museu de la Mediterrània.Any 1928 (1)
Darrere: Pere Baró (2n cornetí), Joan Baró (flabiol), Juli Armengol (1er fiscorn), Antoni Ferrer (1er cornetí), Josep Mª Boix (2n tenor) i Ferran Prunell (2n fiscorn)
Davant:  Joan Giralt (1er tenor), Baldomer Fontané (2n tible), Jaume Baró (trombó i director), Robert Vilallonga (1er tible) i Josep Planells (contrabaix).
Fan servir la mateixa foto de 1927, només canviant els números de la temporada. Així, feien constar en un anunci al Programa de les Festes de Figueres de 1928 que aquell any eren els mateixos elements que la temporada anterior, 1927-1928.


Any 1928 (2)
Darrere de la postal anterior hi podem veure aquesta felicitació de les festes nadalenques.
Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1930
Darrere: Joan Giralt (1er tenor), Robert Vilallonga (1er tible), Jaume Baró (trombó i director), Juli Armengol (1er fiscorn) i Antoni Ferrer (1er cornetí)
Davant: Pere Baró (2n cornetí), Ferran Prunell (2n fiscorn), Josep Planells (contrabaix), Josep Mª Boix (2n tenor), Joan Baró (flabiol) i Baldomer Fontané (2n tible).
2ª Foto: A.C.A.E. (Arxiu Montserrat Mauné - Javier Gironella).


Any 1931
Segons anotacions mecanografiades per Josep Mª Boix els músics són els següents:
Darrere: Josep Planells i Balcells, Joan Giralt, Juli Armengol, Jaume Baró, Antoni Fortuny i Baldomer Fontané
Davant: Josep Mª Boix, Ferran Prunell, Francesc Ametller i Carreras, Joan Baró i Robert Vilallonga (que s'havia engreixat una mica !)
Foto: Biblioteca Pública Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1934 (1)
Extrec una part de l'article publicat a L'Autonomista el dia 30 d'Octubre de 1934:
El desè aniversari de la inauguració de la primera emissora catalana a l'Hotel Colom, de Barcelona, ha estat commemorat per Radio Associació de Catalunya amb una sèrie de festivals destinats a donar a conèixer al món els tresors espirituals del poble català.
Un d'aquests festivals, organitzat per Ràdio Girona, emissora de Ràdio Associació, tingué lloc la passada setmana, al Teatre Municipal, festival que fou retransmès per les emissores catalanes E. A. J. 15, de Barcelona, les de Tarragona i Lleida, i per E. A. Q. d'Aranjuez, que amb ona de 30 metres féu arribar a América la festa de Girona.
El Teatre Municipal, obert als socis de Ràdio Girona, oferia un bell aspecte. El programa del festival fou seguit estrictament i en pla d'èxit esplendorós.
En primer terme, la cobla Girona desgranà cinc belles sardanes de Pep Ventura, Cantó, Juncá, Manen i J. Serra, respectivament. La cobla Girona refermà el prestigi de què gaudeix a la nostra terra.
A la foto, on s'hi observa la presència no gaire habitual de dos trombons, hi reconec (amb reserves) algun músic:
Darrere: Joan Blanch i Planas, Josep Aguiló i de Blasco ("en Regadora"), Joan Baró, Desconegut, Narcís Fachini i Arqué (després de la guerra es va canviar legalment el cognom per Fachi), Juli Armengol i Josep Planells
Davant: Desconegut, Desconegut, Desconegut, Josep Mª Boix* i Josep Cunill i Saura.
* No crec que hi hagi cap més foto de Josep Mª Boix fent el 1er tenor !
Foto: Arxiu Nacional de Catalunya (Brangulí Fotògrafs).


Any 1934 (2)
Darrere: Desconegut, Josep Planells, Desconegut i Josep Mª Boix
Davant: Narcís Fachini, Joan Blanch i Planas, Josep Aguiló ("en Regadora"), Pelayo Llorens i Serrano, Desconegut, Josep Cunill i Desconegut.
Foto: Unal. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1935
Fotografia de la temporada 1935-1936, en una composició fotogràfica molt típica dels anys 30 i 40. Tinc una reproducció d'aquesta foto amb la relació dels músics, però sense fer-los coincidir amb la imatge, només la relació mecanografiada que escriu Josep Mª Boix. No obstant, comparant amb altres fotos d'aquest blog, els puc identificar, tinguent només un dubte*
Darrere: Josep Mª Varés i Martinell, Josep Mª Carbonell i Perich i Josep Mª Boix
Al mig: Josep Aguiló ("en Regadora"), Joan Baró, Lluís Brugada i Roca* i Josep Cunill
Davant: Josep Planells, Pelayo Llorens i Serrano, Rafel Roig i Ventós i Joan Blanch i Planas.
* Josep Mª Boix posa J. Brugada, però la mateixa família del músic em confirma que és Lluís Brugada i Roca.
Foto: Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions. Ajuntament de Girona.


Any 1944 (1)
Darrere: Francesc Codina i Moner ["Paco Pic"] (contrabaix = veure'n petita ressenya a l'entrada del Quintet Jazz-Band L'As d'Anglès, d'on aniria, a la seva dissolució, a la Cobla-orquestra Girona, al igual que en Pere Pruñonosa), Germà Sàbat i Soler (flabiol), Pere Pruñonosa i Costa ["Trumfa"] (1er trompeta), Joan Baró (2n fiscorn), Josep Maymí (2n trompeta) i Josep ["Pitu"] Comalada i Culubret (trombó, a qui vaig conèixer, ja molt vellet, a Salt).
Davant: Josep Mª Boix (1er tible i director des de 1933), Lluci Badosa i Compte (2n tible), Josep Puig i Castelló ["el Moreno"] (1er fiscorn), Pelayo Serrano i Llorens (2n tenor) i Lluís Cotxo i Güell (1er tenor: el vaig conèixer quan, al vendre-li jo un saxo al seu alumne Narcís Costa Ventura a finals dels anys 70, el seu mestre, Lluís Cotxo, el va acompanyar fins a casa meva, per supervisar que l'instrument estés en bon estat).
Foto: Arxiu Antoni Sàbat i Aguilera.


Any 1944 (2)
Darrere: Josep Maymí, Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Josep ("Pitu") Comalada, Josep Puig ("el Moreno"), Joan Baró i Pere Serra
Davant: Germà Sàbat, Lluci Badosa, Josep Mª Boix, Lluís Cotxo i Pelayo Serrano.
Foto: Arxiu Antoni Sàbat i Aguilera.


Any 1945
A dalt: Joan Baró, Josep Genís i Dalmau*, Pere Serra i Germà Sàbat
Al mig: Lluci Badosa, Guzmán del Río i Pelayo Serrano
A baix: Josep Mª Boix, Desconegut, Antoni Vilà ("Pirro"), Josep Colomer i Ribera (va ser un dels meus mestres de tenora durant dos anys) i Josep ("Pitu") Comalada.
* Pare d'en Martí Genís, al que trobem en vàries orquestres en aquest blog, i amb qui vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot, i que em va presentar al seu pare, Josep, el qual em va passar fotos i dades molt interessants, reflectides en aquesta entrada.
Foto: Arxiu Martí Genís.


Any 1946
Encerclat, a l'esquerra: Guzmán del Río
A dalt: Pere Serra, Pelayo Serrano i Josep Mª Boix
Al mig: Miquel Vidal, Lluci Badosa, Josep Colomer i Josep ("Pitu") Comalada
A baix: Antoni Vilà ("Pirro"), Josep Genís, Desconegut i Germà Sàbat.
Foto: Arxiu Martí Genís.


Any 1947 (1)
Primera pàgina del díptic editat la temporada 1947-1948.
Darrere: Pere Serra (contrabaix), Josep Genís (trombó), Martí Font Triadú (trombó, amb qui vaig coincidir a la Big Band de Girona), Emili Juanals i Roqué  (trompeta) i Antoni Vilà ["Pirro"] (trompeta)
Davant: Josep ["Pitu"] Comalada (piano), Josep Mª Boix (bateria)*, Josep Colomer (saxo), Josep Marquès i Noguer (saxo), Lluci Badosa (saxo), Joan Saliné i Duran (saxo) i Màrius Falcó i Santos (vocalista).
* A destacar el bombo quadrat !
Foto: Arxiu Màrius Falcó i Pera.


Any 1947 (2)
Part central del díptic, on es destaca les noves incorporacions:
Martí Font i Triadú (fiscorn, trombó i violí), procedent de la Cobla-orquestra Montgrins.
Josep Marquès i Noguer (tenora, saxo i clarinet), procedent de la Cobla-orquestra L'As d'Anglès.
Joan Saliné i Duran (violí, saxo i flabiol), procedent de la Cobla-orquestra Montgrinenca.
Màrius Falcó i Santos (vocalista), procedent de la Cobla-orquestra Selvatana.
Foto: Arxiu Màrius Falcó i Pera.


Any 1947 (3)
Darrera pàgina del díptic.
Foto: Arxiu Màrius Falcó i Pera.


Any 1947 (4)
Darrere: Emili Juanals, Antoni Vilà ("Pirro"), Josep ("Pitu") Comalada, Martí Font, Josep Genís i Pere Serra.
Davant: Joan Saliné, Lluci Badosa, Josep Mª Boix, Josep Colomer i Josep Marquès.


Any 1948 (1)
Cartell de la temporada 1948-1949, disseny de Lluís Cairó i Soms.
Començant pel vèrtex superior, i continuant en sentit horari:
Josep ("Pitu") Comalada, Joan Saliné, Emili Juanals, Lluci Badosa, Josep Colomer, Josep Mª Boix, Màrius Falcó i Santos [vocalista], Josep Genís, Martí Font i Triadú, Antoni Vilà ("Pirro"), Pere Serra i Josep ("Pitu") Faixedas.


Any 1948 (2)
Curiós cançoner desplegable en forma de vano on es destaca el nom del cantant, Màrius Falcó, i els dels representants. En els laterals, dues lletres de cançons de moda aquell any.
Foto: Biblioteca Pública Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1948 (3)
Revers del vano, amb quatre cançons més, prou conegudes, val a dir.
Foto: Biblioteca Pública Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1949 (1)
Retratats a la localitat d'Estagell (Catalunya Nord).
Darrere: Emili Juanals, Josep Mª Varés i Martinell, Antoni Vilà ("Pirro"), Joan Bosch i Selma, Josep ("Pitu") Comalada, Martí Font i Triadú, Josep Genís i Pere Serra.
Davant: Joan Saliné, Lluci Badosa, Josep Mª Boix, Josep Colomer i Josep ("Pitu") Faixedas.
La segona foto és del Fons Josep Mª Boix, Biblioteca Pública Carles Rahola (Girona).


Any 1949 (2)
Cartell i detall de la temporada 1949-1950, disseny de Lluís Cairó i Soms.
Començant pel vèrtex superior, i continuant en sentit horari:
Josep ("Pitu") Comalada, Joan Saliné, Emili Juanals, Lluci Badosa, Josep Colomer, Josep Mª Boix, Joan Bosch, Josep Genís, Martí Font Triadú, Antoni Vilà ("Pirro"), Pere Serra i Josep ("Pitu") Faixedas.


Any 1949 (3)
A punt de començar el Ball a l'envelat de Bonmatí, el dia 5 de Juny de 1949 (l'hora no la sé, però les bombetes estan enceses ...).
Darrere: Josep ("Pitu") Comalada, Joan Bosch, Pere Serra, Antoni Vilà ("Pirro"), Emili Juanals, Martí Font i Josep Genís.
Davant: Josep Mª Boix, Joan Saliné, Josep Colomer, Josep ("Pitu") Faixedas i Germà Sàbat.


Any 1950
Portada d'un cançoner on hi surt aquest cantant, Joan Molina i Pardo, Vencedor absoluto de la Canción Moderna en el concurso "Buscando la Fama", organizado por Radio España de Gerona, Temporada 1950-51.


Any 1951
Tocant a la Festa Major de Palau-Sacosta.
Segons anotacions mecanografiades per Josep Mª Boix els músics són els següents:
Darrere: Desideri ("Dèri") Brugués i Gou, Agustí Prunell i Egea, Joan Moreno i Ramos, Joaquim Carbonell, Salvi Bach i Planas i Joan Esponellà i Saballs
Davant: Lluís Buscarons i Pastells, Jacint Salvadó i Pla, Josep Mª Bosch i Risech, Francesc Batlle i Soler i Pere Buscarons i Pastells (amb qui vaig coincidir cinc anys a la Cobla-orquestra Màxim's).
Foto: Biblioteca Pública Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1952
Cartell de Lluís Cairó i Soms, amb el mateix disseny de 1949.
A dalt de tot hi ha els dos músics que dirigien la formació: Lluís Buscarons i Pastells i Josep Mª Boix i Risech. Seguint cap a la dreta en sentit horari hi tenim: Desconegut (Joan Moreno i Ramos ?), Salvi Bach i Planas, Joan Esponellà i Saballs, Francesc Batlle i Soler, Pere Buscarons i Pastells, Joan Molina i Pardo, Jaume Prunell i Egea, Olegari Freixas ("Gari"), Joaquim Carbonell, Jacint Salvadó i Pla i Desideri ("Dèri") Brugués i Gou.


Any 1953 (1)
Cartell promocional de la temporada 1953-1954, molt original, fet per Antoni Varés i Martinell, amb fotos de Barber.
Pàgina esquerra: Joan ("Nitu") Fabra i Bassegoda, Josep Mª Boix i Risech i Josep Miralda i Puig
Pàgina dreta, d'esquerra a dreta, i de dalt a baix: Salvador Grau i Domènech, Àngel Cutrinas i Valls, Ramon Rodríguez i Riera, Isidre Call i Masó, Joan Mulí i Jou, Juli Puerto i Oliveras, Lluís Palet i Pou, Josep Forcada i Estrany, Joan Molina i Pardo i Salvi Bach i Planas.
La segona imatge és del Museu de Girona.


Any 1953 (2)
Primera pàgina del díptic editat la temporada 1953-1954.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1953 (3)
Pàgines 2 i 3 del díptic editat la temporada 1953-1954. Es presenten com a Cobla-Orquestra-Jazz. Aquest darrer terme fa referència a que fan ball amb instrumentació moderna.
A la pàgina esquerra hi ha la relació del personal artístic, amb expressió dels instruments que toquen de Cobla, Orquestra [clàssica] i Jazz [orquestra moderna]:
Isidre Call (flabiol; flauta; saxo i flauta), Àngel Cutrinas (tible; violí; saxo i violí), Josep Mª Boix (tible; violí; saxo i violí; director de la Cobla i l'Orquestra clàssica); Joan Mulí (tenora; clarinet; saxo i clarinet), Josep Miralda (trompeta; trompeta; trompeta i violí), Josep Forcada (trompeta; trompeta; trompeta, violí i acordió), Salvi Bach (fiscorn; violí; trombó i violí), Joan Fabra (trombó; director; piano i acordió), Lluís Palet (fiscorn; fiscorn; trombó i violí), Salvador Grau (tenora; clarinet; saxo, clarinet i violí), Juli Puerto (trombó; viola; bateria, violí i trombó), Ramon Rodríguez (contrabaix; contrabaix; contrabaix) i Joan Molina (no tocava a la cobla; tímpanis; cantor).
A la pàgina dreta es ressalta les qualitats d'alguns dels músics, així com la incorporació de quatre valuosos elements procedents de la aleshores recentment dissolta Orquestra Leaders, de Granollers.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1953 (4)
A la quarta pàgina del díptic hi trobem el vocalista, Joan Molina.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1953 (5)
Sembla que aquell any 1953 van invertir força en publicitat, doncs també van fer un fulletó molt semblant al díptic que hi ha més amunt. Aquesta és la primera pàgina interior, que també surt al díptic, parlant de les noves incorporacions; però la raó per la que poso aquest document és per la segona pàgina, que podem veure a continuació.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1953 (6)
En aquesta segona pàgina es fa esment de la col·laboració d'un músic, que tot i la seva joventut (havia nascut l'any 1931), gaudia d'un enorme prestigi que només va fer que augmentar amb el pas dels anys. Era en Ricard Roda*, compositor, saxofonista i clarinetista, i segons el fulletó, també percussionista.
* Ricard Roda es trobava a Girona fent el servei militar, segons m'explicava el meu mestre Pere Fontàs i Puig, que va coincidir i va fer amistat amb ell a la mili. En una actuació que va fer La Trinca a Amer a finals dels anys 70, Ricard Roda formava part de l'Orquestra que els acompanyava, sota la direcció de Francesc Borrull, i en Pere Fontàs me'l va presentar i vam estar xerrant una estona.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix.


Any 1954 (1)
Cartell d'Antoni Varés en dues versions. A primera vista semblen iguals, llevat el color, però hi ha músics canviats. Pot ser per dues raons:
1) Que una vegada fet el primer (vermell) hi hagués algun canvi i aprofitant el cartell canviessin el color i la foto d'algun músic.
2) Que el cartell es fes servir per la següent temporada (1955-1956), com a complement del que es pot veure a contnuació.
Dedueixo que el vermell és anterior perquè en la versió de color verd van canviar cobla orquesta per cobla gran orquesta.
Foto Cartell vermell: Museu de Girona.
Foto Cartell verd: Arxiu Mª Mercé Vila.


Any 1954 (2)
Al finalitzar la temporada 1953-1954 va plegar el cantant Joan Molina, i van agafar el seu relleu dos dels músics de la plantilla: Pere Espona i Joan Planella i Laverny (conegut com Laverny).


Any 1954 (3)
Aquí porten el mateix vestuari que en la part superior dels dos cartells anteriors, per això dato la foto l'any 1954, però podria ser de 1955 ...
D'esquerra a dreta, independentment de si estan en primer o segon terme: Salvador Guardiola i Bonifasi ["Fasi"]* (contrabaix), Miquel Vidal (violí), Pere Prat (violí), Desconegut (bateria), Josep Mª Boix (violí), Lluís Carreras i Perramon (violí), Àngel Cutrinas (violí), Joan ["Nitu"] Fabra* (acordió), Pere Figueras [?] (violí) i Olegari Freixas ["Gari" = en aquell temps encara no es feia servir "Oleguer"] (violí).
* Molts anys més tard, vaig coincidir amb Salvador Guardiola ("Fasi") i Joan ("Nitu") Fabra a la Big Band de Girona. El sobrenom Fasi li va posar a en Salvador Guardiola el seu company Joan ("Nitu") Fabra, ambdós van coincidir en diverses formacions. En Salvador sempre comentava que li agradava, perquè no només remetia al seu segon cognom, Bonifasi, sino que també feia referència a dues notes musicals: FA i SI.
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.

Any 1954 (4)
Darrere: Olegari ("Gari") Freixas, Pere Espona, Pere Figueras, Joan Planella ("Laverny"), Miquel Vidal, Pere Prat i Joan ("Nitu") Fabra [3er fiscorn, de 4 vàlvules, que doblava el contrabaix]
Davant: Isidre Call, Àngel Cutrinas, Josep Mª Boix, Joan Mulí, Francesc Batlle i Salvi Bach.
Foto: Arxiu Margarita Mundet.


Any 1954 (5)
A la Rambla de Figueres, abans o després de fer-hi alguna actuació
Darrere: Pere Prat, Miquel Vidal i Àngel Cutrinas
Davant: Joan Planella ("Laverny"), Olegari ("Gari") Freixas i Josep Mª Boix. Les dues persones de la dreta podrien ser del Foment de la Sardana de Figueres.
Foto: Arxiu Margarita Mundet.


Any 1955 (1)
Cartell promocional dissenyat per Antoni Varés. Anvers. Amb les caricatures de Josep Mª Boix, a dalt a la dreta, i Joan ("Nitu") Fabra, a baix, a l'esquerra, directors; el primer de la part clàssica i de la Cobla, i el segon del Ball (jazz, tal com diu en el revers, veure la foto següent). Com a fons, una sèrie d'excel·lents crítiques en la seva gira per França. Eren la "Cobla Oficial de la Compañía del Gramófono - Odeón, La Voz de Su Amo en Discos Regal".
Cartell: Museu de Girona.


Any 1955 (2)
Cartell promocional. Revers. Si cliques damunt la foto, podràs llegir una informació molt interessant !


Anys 50 (1)
Aquesta foto d'Antoni Varés i Martinell ens mostra una imatge poc habitual de la Cobla-orquestra Girona. La inscripció que es pot veure a baix, a la dreta, ja ens dóna una pista:

GRAN ORQUESTA
"GIRONA"
TÍPICA ESPAÑOLA

Van habillats en plan folclòric hispà, suposo que una mica imposats per la discogràfica que els hi enregistrava els discos en aquella època, i que els devia voler promocionar per tota Espanya ...
S'observa també, per primera vegada, la presència d'una dona, amb una vestimenta i un aire de cantant de copla ...
Darrere: Salvi Bach (contrabaix), Desconegut (violí), Josep Colomer (violí) i Salvador Grau (piano)
Al mig: Desconegut (violí), Pere Prat (violí), Joan Planella ["Laverny"] (cantant), Desconegut (cantant), Pere Espona (cantant), Miquel Vidal (violí), Josep Mª Boix (violí) i Àngel Cutrinas (violí)
En primer terme: Joan Mulí [o Lluís Buscarons?] (flauta) i Joan ["Nitu"] Fabra (acordió).


Anys 50 (2)
Segurament t'hauràs donat compte, benvolgut lector, de que la foto està feta sota les instruccions d'un bon fotògraf: no hi ha cap partitura a la vista, els músics estan tocant tots, però no hi ha cap instrument que els hi tapi la cara.
Darrere: Lluís Carreras (trompeta), Olegari Freixas ["Gari"] (trompeta), Pere Figueras (trompeta), Joan Planella ["Laverny"] (trombó), Miquel Vidal (1er fiscorn), Pere Prat [?] (2n fiscorn) i Joan ["Nitu"] Fabra (3er fiscorn)*
Davant: Lluís Vila (flabiol), Àngel Cutrinas (2n tible), Josep Mª Boix (1er tible), Joan Mulí (1er tenor, al qual vaig substituïr quan vaig entrar a la Cobla-orquestra Atlàntida), Esteve Brull (2n tenor) i Salvador Guardiola i Bonifasi ["Fasi"] (contrabaix).
* Durant un temps la Cobla-orquestra Girona va portar un tercer fiscorn per a les sardanes, de quatre vàlvules en lloc de tres, i que doblava el contrabaix.


Anys 50 (3)
Aquí els podem veure tocant a la Plaça de la Independència, de Girona.
Darrere: Lluís Carreras, Olegari Freixas ("Gari"), Pere Figueras (trompeta), Joan Planella ("Laverny"), Miquel Vidal, Pere Prat i Joan ("Nitu") Fabra
Davant: Lluís Vila, Àngel Cutrinas, Josep Mª Boix, Joan Mulí, Esteve Brull i Salvador Guardiola ("Fasi").
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1956 (1)
Cartell de la temporada 1956-1957, degut al disseny d'Antoni Varès.
Identifico els músics en formació de Ball:
A dalt: Joan Planella ["Laverny"] (bateria i cantant), Desconegut (trompeta), Pere Figueras (trompeta) i Olegari Freixas ["Gari"] (trompeta)
Al mig: Salvador Guardiola ["Fasi"] (contrabaix), Pere Prat (trombó) i Desconegut (trombó)
A baix: Joan ["Nitu"] Fabra (piano), Àngel Cutrinas (saxo alt), Lluís Vila (saxo alt), Esteve Brull (saxo tenor), Joan Mulí (saxo tenor) i Josep Mª Boix (saxo baríton).
Foto: Arxiu Mª Mercè Vila.


Any 1956 (2)
Curiós desplegable editat l'any 1956 (aproximadament), per felicitar les festes de Nadal i Any Nou. En la imatge següent podem veure com quedava desplegat.
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix i Risech.


Any 1956 (3)
Així quedava la felicitació de la imatge anterior desplegada (sense el fons negre de la part inferior).
Foto: Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix i Risech.


Any 1957 (1)
Casino de Pau, el 31 de Març de 1957.
Darrere: Desconegut (darrere del trio vocal), Desconegut (trompeta) i Pere Figueras (trompeta)
Davant: Salvador Guardiola ["Fasi"] (cantant), Josep Mª Boix (cantant), Olegari Freixas ["Gari"] (cantant), Àngel Cutrinas (saxo alt), Lluís Vila (clarinet) i Esteve Brull (saxo tenor).
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1957 (2)
Cartell promocional d'Antoni Varés. Transcric un text que es veu a sota del piano i dels saxos:
Gran Premio Nacional del Disco 1956 # Cobla Oficial de la Compañía del Gramófono - Odeón, La Voz de Su Amo en Discos Regal.
Nota: Aquest cartell i el de la temporada anterior són pràcticament iguals; podria ser que en lloc de 1956 i 1957 fossin de 1957 i 1958 o de qualsevol any entre 1956 i 1961, donat que el Dipòsit Legal del cartell que es pot veure a la foto Any 1962 posa efectivament 1962, per tant aquesta data sí seria bona.
Cartell: Museu de Girona.


Any 1957 (3)
Detall del cartell, en formació de Concert. Per qüestions de composició, he variat la posició de l'acordionista.
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Joan Mulí (violí), Àngel Cutrinas (violí), Salvador Guardiola ["Fasi"] (contrabaix), Josep Mª Boix (violí), Esteve Brull (violí), Desconegut (violí), Pere Figueras (violí), Joan Planella ["Laverny"] (cantant i bateria), Olegari Freixas ["Gari"] (violí), Joan ["Nitu"] Fabra (acordió), Pere Prat (violí), Lluís Vila (violí) i Desconegut (violí)
Cartell: Museu de Girona.


Any 1957 (4)
Detall del cartell, en formació de Ball.
A dalt: Joan Planella ["Laverny"] (bateria i cantant), Desconegut (trompeta), Pere Figueras (trompeta) i Olegari Freixas ["Gari"] (trompeta)
Al mig: Salvador Guardiola ["Fasi"] (contrabaix), Pere Prat (trombó) i Desconegut (trombó)
A baix: Joan ["Nitu"] Fabra (piano), Àngel Cutrinas (saxo alt), Lluís Vila (saxo alt), Esteve Brull (saxo tenor), Joan Mulí (saxo tenor) i Josep Mª Boix (saxo baríton).
Cartell: Museu de Girona.


Anys 50 (3)
Quartet vocal de luxe.
D'esquerra a dreta: Salvador Guardiola ("Fasi"), Josep Mª Boix, Joan Planella ("Laverny") i Olegari Freixas ("Gari").
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Anys 50 (4)
Aquesta foto podria ser anterior a les precedents. Lamento no tenir-ne més informació.
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1960 (1)
Cartell aparegut al programa de la Festa Major de Salt de 1960.Any 1960 (2)
Porten el mateix vestit que en la foto següent, en la que alguns músics d'aquesta ja no hi són.
Reconec: Salvador Guardiola ["Fasi"] (contrabaix), Josep Mª Boix (bateria), Àngel Cutrinas (saxo alt), Lluís Vila (clarinet), Joan Planella ["Laverny"] (cantant), Joan Mulí (saxo tenor) i Olegari Freixas ["Gari"] (darrere, a la dreta).
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1962 (1)
Cartell de la temporada 1962-1963. Curiós que en cap de les tres fotos estiguin en formació de Cobla.
Foto: Sans. Arxiu Mª Mercè Vila.


Any 1962 (2)
Detall del cartell anterior (1)
Foto: Sans. Arxiu Mª Mercè Vila.


Any 1962 (3)
Detall del cartell anterior (2)
Foto: Sans. Arxiu Mª Mercè Vila.


Any 1962 (4)
Detall del cartell anterior (3)
A la dreta Joan Pujol i Fonalleda
Foto: Sans. Arxiu Mª Mercè Vila.


Any 1963
Fent servir la mateixa foto de l'any anterior, varen editar aquest calendari de 1963.
Foto: Sans. Biblioteca Carles Rahola (Girona). Fons Josep Mª Boix i Risech.


Any 1964 (1)
Cartell d'Antoni Varés, amb foto de Ros. Si agafes qualsevol instrument i toques les notes que hi ha al costat i a dalt, et sonaran uns compassos de la sardana Girona aimada, de Vicenç Bou i Geli.
Cartell: Museu de Girona.


Any 1964 (2)
Detall del cartell anterior.
Foto: Arxiu Josep Mª Boix i Risech.Any 1965 (1)
Tal com s'explica en la pàgina extreta del programa del Xè Aplec de Girona l'any 1966, durant aquella temporada celebraven el 40è aniversari de la seva formació. En el detall podem veure els components d'aquell any:
Trio de ritme: Martí Llosent i Vendrell (piano, violí i fiscorn baix), Josep Mª Casademunt i Pannon (bateria i trombó de pistons) i Pere Coma i Güell ["Borinot"] (contrabaix).
Cantant: Jordi Escarpenter i Riera (estilista de la canción, diu l'informació original).
Vent-metall: Carles Lliuró i Cirviach (trompeta i violí), Pere Figueras i Solà (trompeta i violí), Sebastià Perxachs i Francisco (trompeta i violí), Lluís Alemany i Cané (trombó, violí i fiscorn), Joan Jaime i Coll (trombó, violí i fiscorn).
Vent-fusta: Josep Mª Boix i Risech (saxo baríton, violí, tible i director), Àngel Cutrinas i Valls (saxo alt, violí i tible), Lluís Vila (saxo alt, clarinet i flabiol), Jordi Sais-Sicília (saxo tenor, clarinet i tenora) i Joan Mulí i Jou (saxo tenor, flauta i tenora).
Any 1965 (2)
Aquestes quatre fotos són de la mateixa sessió en què es va fer la que veiem a Any 1965 (1), i es poden observar subtils canvis de postura en alguns músics. La primera de la sèrie és la mateixa del cartell.
Fotos: Arxiu Josep Mª Boix i Risech.


Any 1965 (3)
Aplec de la Sardana de Girona, el 30 de Maig de 1965. Es pot reconèixer:
Darrere: Pere Figueras (trompeta), Joan Jaime (trombó), Martí Llosent (2n fiscorn) i Pere Coma ["Borinot"] (contrabaix)
Davant: Àngel Cutrinas (2n tible), Josep Mª Boix (1er tible) i Joan Mulí (1er tenor).
Foto: Arxiu Montserrat Juvanteny.


Any 1969 (1)
Hi reconec els següents músics:
Els set de darrere, en sentit ascendent: Francesc Galindo, Àngel Cutrinas, Pere Prat, Martí Matas, Jordi Ruscada, Joan Moré i Pere Figueras.
Drets, més avall, a la dreta: Joan Castañer (amb vestit fosc) i Martí Llosent i Vendrell
Asseguts, en segon terme: Josep Llorens i Joan Mulí
Asseguts, en primer terme: Josep Bosch ("el Tet") i Olegari Freixas ("Gari").
En el requadre, el director, el mestre Josep Mª Boix (crec que ja no tocava, només dirigia).


Any 1969 (2)
Joan Castañer ("cantor").
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1971 (1)
Durant el mes de Juny de 1971 van actuar a la Festa Major de Sant Feliu de Pallerols, tocant sardanes i acompanyant a la Mulassa, els Gegants i els Cavallets. Hi ha una filmació del Fons Joan Boladeras - Joan Gelada, en poder actualment del SGDAP (Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions) de l'Ajuntament de Girona, on apareixen en el minut 00:04:40. He fet unes quantes captures d'imatge, pel seu valor testimonial.
En aquesta primera s'identifica clarament en Pere Serra (contrabaix) i en Pere Prat (2n fiscorn). No surt en la filmació el 1er fiscorn (segurament era en Joan Moré) ni el 3er trompeta (Joan Castañer).


Any 1971 (2)
Francesc Galindo (2n tible) i Joan Masó i Quer (1er tible).


Any 1971 (3)
Pere Prat (2n fiscorn).


Any 1971 (4)
En segon terme: Olegari Freixas ["Gari"] (1er trompeta) i Francesc Alsina i Mola (trombó)
En primer terme: Vicenç Ferrer ["Granota"] (1er tenor) i Antoni Bruns i Calpe* (2n tenor).
* L'Antoni Bruns ens venia a ajudar a la Cobla-orquestra Màxim's quan en Salvador Parés (tible, saxo i clarinet) no podia venir a alguna actuació perquè feia la mili a la Creu Roja d'Amer. En Bruns és un dels millors clarinetistes que he escoltat mai dalt d'un escenari; i fins i tot el vaig acompanyar un parell de vegades formant duet, en Balls de terrassa d'Hotel ...)


Any 1971 (5)
Martí Matas (flabiol).


Any 1971 (6)
En segon terme: Francesc Alsina (trombó)
En primer terme: Joan Masó (1er tible).


Any 1971 (7)
Pere Serra (contrabaix).


Any 1971 (8)
Darrere: Pere Figueras (2n trompeta) i Francesc Alsina (trombó)
Davant: Joan Masó (1er tible).


Any 1972 (1)
D'esquerra a dreta:
Joan Castañer, Olegari Freixas ("Gari"), Martí Matas, Joan Moré, Antoni BrunsFrancesc Galindo, Pere Prat, Vicenç Ferrer ("Granota"), Pere Serra, Àngel Cutrinas, Joan Masó, Pere Figueras i Francesc Alsina.Any 1972 (2)
Actuant a Cadaqués.
Foto: Narcís Sans i Prats. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1973
El dia 24 de Novembre de 1973 van fer una ballada a Figueres, amb motiu de la visita d'un exministre d'Habitatge.
Són fa o no fa els mateixos de les fotos de 1971, excepte el 2n tenor. L'Antoni Bruns havia plegat a mitja temporada.
Fotos: Narcís Sans. CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1974
Darrere: Àngel Rigau, Martí Matas i Pere Figueras.
Al mig, drets: Joan Moré, Ramon Collell i Llagostera, Vicenç Ferrer ("Granota"), Pere Serra, Olegari Freixas ("Gari"), Josep Mas Viola, Alfons Miàs, Àngel Cutrinas i Pere Prat.
Agenollat: Jordi Rigau.


Any 1976
D'esquerra a dreta: Pere Cortada, Pere Figueras, Olegari Freixas ("Gari"), Antoni Bruns, Pere Prat, Josep Mas, Ramon Collell, Lluís Soriano, Joan Moré, Vicenç Ferrer ("Granota"), Alfons Miàs, Àngel Cutrinas, Pere Serra i Martí Matas.


Any 1978 (1)
Dalt del cotxe: Santi Roura i Noguer.
Darrere, a la dreta de l'imatge: Pere Cortada, Enric Bosch i Pere Figueras.
En primer terme: Olegari Freixas ("Gari"), Vicenç Ferrer ("Granota"), Joan Pons i Joanmiquel, Àngel Cutrinas, Pere Serra, Joan Franquesa i Puig, Jordi Peña i Albert Prat i Vila. La cantant és la que seria més endavant la seva senyora, Anna Mª Paret (Anna, de nom artístic).


Any 1978 (2)
El 23 d'Abril de 1978, durant les Festes de Primavera de la Rambla de Girona, es va celebrar una ballada de sardanes amb motiu de la IIIª Trobada de Cursetistes de Sardanes d'Escola i el IVt Concurs Regional.
Darrere: (No sé si hi ha en Joan Pons a l'esquerra, darrere el flabiol, en tot cas no es veu), Pere Figueras, Olegari Freixas ("Gari"), Joan Franquesa, Jordi Peña i Enric Bosch
Davant: Albert Prat, Pere Cortada, Àngel Cutrinas, Vicenç Ferrer ("Granota"), Santi Roura i Pere Serra.
Foto: Pablo García Cortés ("Pablito"). CRDI (Ajuntament de Girona).


Any 1981
A les escales de la Sala de Festes Piscis, de Girona, d'esquerra a dreta: Antoni Devesa, Joan Franquesa, Alfons Ruiz, Josep Mª Roviras ("Xivi"), Àngel Cutrinas, Jordi Peña, Enric Bosch, Jordi Pujol, Vicenç Ferrer ("Granota"), Olegari Freixas ("Gari"), Pere Figueras i Joan ("Nitu") Figueras, fill d'en Pere. A davant, l'Anna.


Anys 80
Darrere: Pere Figueras, Olegari Freixas ("Gari"), Josep Mª Roviras ("Xivi"), Joan Franquesa, Jordi Peña i Enric Bosch
Davant: Joan ("Nitu") Figueras, Alfons Ruíz, Àngel Cutrinas, Jordi Pujol, Vicens Ferrer ("Granota") i Manel Vega (es diu igual que un altre contrabaixista que viu a Amer).


Any 1983
Foto d'en Jaume Nonell, en una actuació a Caldes de Malavella.
A darrere s'hi pot entreveure en Pere Figueras,  Joan Franquesa (trombó), en Martí Teixidor i Tomàs (1er fiscorn, segurament de bolo) i l'Antoni Devesa (contrabaix)
A davant, el quintet de fusta: Joan ["Nitu"] Figueras, Àngel Cutrinas, Salvador Parés (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Màxim's), Jordi Pujol i Alfons Ruíz.


Any 1984
Retratats a davant del pòrtic lateral de la Catedral de Girona.
D'esquerra a dreta: Antoni Blázquez, Àngel Cutrinas, Pere Bañeras, Antoni Basquens (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Atlàntida i a l' Orquestra Catalana de Ball), Enric Bosch, Joan Ferrer (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Màxim's), Joan ("Nitu") Figueras, Jordi, Josep Sendra, Jaume Condal, Esteve Ribalta, Joan Franquesa i Pere Figueras.


Any 1985
Actuant a Ripollet.
Darrere: Pere Figueras, Pere Bañeras, Joan Franquesa, Esteve Ribalta i Enric Bosch
Davant: Joan ("Nitu") Figueras, Àngel Cutrinas, Salvador Parés, Jaume Condal, Jaume Font i Antoni Blázquez.
Foto: Jaume Nonell.


Any 1986
En segon terme, d'esquerra a dreta: Àngel Cutrinas, Jaume Condal, Jaume Font*, Joan Ferrer*, Josep Sendra, Pere Bañeras, Pere Figueras, Esteve Ribalta i Enric Bosch.
Al mig, el bateria, Josep Mª Cullell,
En primer terme: Joan ("Nitu") Figueras, Jordi, Dolors, Montse Agustí i Antoni Blázquez.
La Cobla-orquestra Girona es va dissoldre l'any 1987.
* Vaig coincidir amb tots dos a la Cobla-orquestra Màxim's.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!