T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 6 de agosto de 2012

ELS PETITS DE TORTELLÀ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1881
Orquestra creada l'any 1881 a l'empara del Montepío de Socorros Mutuos de Tortellà, entitat des de la qual es portà a terme una important tasca de promoció de joves músics. Un dels primers lloguers que van fer va ser a Montagut el 16 d'Octubre de 1881, acompanyant els diversos actes de la festa (acompanyament d'Ofici, processó, concert, sardanes i ball) que va celebrar la Sociedat Montepío de Socorros Mutuos por enfermedad d'aquesta població veïna de Tortellà, en honor del seu patró, Sant Miquel Arcàngel. Tot plegat es pot trobar molt ben documentat en dues publicacions de l'època que em fa arribar Jaume Nonell:

  • La Vetllada, Any I, nº 43, de 22 d'Octubre de 1881, pàgina 343 (suposo que el nº de pàgina era acumulatiu des del primer exemplar)
  • La Lucha, Any XI, nº 1933, de 23 d'Octubre de 1881

Van estar actius al menys fins l'any 1900, doncs hi ha constància d'una actuació al Centre Obrer Olot per les Festes del Tura de 1900:

  • La Comarca olotina, de 30 d'Agost de 1900, pàgina 9
A la foto només s'identifica a la fila del darrere el quart músic començant per l'esquerra, Joan Vila i Sitjà ("de Can Parra", família de culleraires), nascut l'any 1866. El director podria ser el personatge central de la fila de davant, Xxx Bach.
Moltes dades d'aquesta i d'altres formacions de Tortellà són extretes del llibre Tortellà en blanc i negre, editat per l'Ajuntament de Tortellà, de Santi Soler i Simon ("Santi de Câ l'Àngel"), historiador i arxiver de l'Arxiu Històric de Girona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!