T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 11 de agosto de 2012

DÈKAROS CLUB
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 50
Aquest Conjunt de Sabadell prové de la unió, l'any 1980, de l'Orquestra Dèkaros i l'Orquestra Club Bahía, ambdues de Sabadell.
Aquesta foto seria el precedent de Dèkaros, doncs s'anomenava Alberto Martí y su Orquesta Dekaros (res a veure amb el famós tenorista Albert Martí i Galceran).
Albert Martí, era, segons el descriu en Josep Miró i Florensa*, company seu durant 28 anys, "un bon músic, trombonista, violinista, arranjador, a més de gran company i molt humà".
* A Josep Miró, trompeta i violí, el veiem a la foto datada el 1980; és l'avi d'en Marçal Masallera Miró, actualment company -i no obstant amic- de la Cobla La Principal d'Olot, i m'ha proporcionat fotos i dades. Josep Miró va morir el Novembre de 2016, als 92 anys.


Anys 50 (1)
El Conjunt Dèkaros neix l'any 1955 i em consta que actualment encara està en actiu. Aquesta foto desprèn elegància i té una solera similar a la de l'ampolla de Calisay que es veu a dalt de tot, a l'esquerra. Estic segur de que el fotògraf s'hi va estar una bona estona preparant l'entorn i el posat dels músics, amplia-la (clica a sobre de la foto) i observa com cadascun d'ells està "interpretant la part d'un guió, com si es tractés d'una obra de teatre".


Anys 50 (2)
Foto promocional i amb els músics ben riallers.
Darrere: Francisco Hernàndez (bateria), Joan Bros i Prats (violí i contrabaix) i Josep Puig (piano)
Davant: Albert Martí (director, trombó, violí i fiscorn), Feliu Sisquella (saxo tenor i clarinet), Josep Miró (violí i trompeta) i Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado] (cantant).
Foto: Alfredo. Arxiu Marçal Masallera i Miró.


Any 1974 
A dalt: Francisco Sánchez (bateria), Albert Martí ( violí, trombó i fiscorn), Albertito (guitarra, no té res a veure amb el fill de l'Albert Martí), Josep Puig (piano), Bonaventura ["Ventura"] Garcia (trompeta i cantant) i Francisco Guzmán (saxo alt, clarinet i flauta)
Asseguts: Lleonart i els cantants, Mª Àngela i Eduard ("mitja cara" = sempre cantava de perfil, com en Julio Iglesias).


Any 1980
Foto feta a davant de l'església romànica de Barberà del Vallès.
A dalt: Josep Miró (violí i trompeta), Joan Bros (violí i contrabaix), Francis Ros [Francesc ("Paco") Rosado] (cantant), Marcelino (saxo tenor, violí, clarinet i flauta) i Francisco Hernàndez (bateria).
A baix: Francisco Guzmán (saxo alt, clarinet i flauta), Albertito (Guitarra, res a veure amb el fill de l'Albert Martí), Don Ángel (trombó de vares i piano), Albert Martí (Director, trombó, violí i fiscorn) .


Any 1999
Darrere: Josep Mª Calvet i Bellvé [pare] (saxo), Desconegut, Eduard Calvet [fill] (saxo), Albert Martí [fill] (teclats), Àngel Rocabruna (piano), Salvador Domènech (guitarra) i Joan Oller (trompeta)
Davant: Manel Santos (trompeta), Albert Marti [pare] (director), Noelia, Lady Vicent i Òscar.
La foto i l'alineació me les proporciona Vicenta Espejo (Lady Vicent).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!