T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

divendres, 31 d’agost del 2012

BRASIL


Anys 50 (1)
Conjunt orquestral de Girona format l'any 1951.
Aquesta foto, on estan interpretant un balada (observa les "escobilles" del bateria, i la "violinada" que acompanya amb delectaciĂł), i on gairebĂ© es pot olorar la nit estival a sota dels pins, me l'ha passat en Josep Bataller, fill d'un dels components, i tambĂ© m'ha identificat algun mĂșsic:
Al piano, mirant, sorneguer, al retratista, en Josep Viader i Moliner*, un home que ho ha estat tot en la vida musical a Girona, i al que no se li fa justĂ­cia, pel que fa a l'extensa carrera que ha desenvolupat al llarg de la seva vida, en l'enllaç que trobarĂ s si cliques el seu nom.
Darrere seu, tocant el clarinet, Pelayo Serrano Llorens, representant del grup i Xxx Ramos (clarinet). Bateria: Desconegut. Els quatre violins: Pere Compte, Joan Pi i Carreras, Joan Bataller i Admetlla i Desconegut. El cantant era en Pere Hospital i Salarich, barber de professiĂł en una barberia del carrer Ballesteries de Girona, i conegut  artĂ­sticament com "Salarich".
* Personal: Un dia dels anys 80 jo m'havia d'examinar per lliure d'HistĂČria de l'Art, pel matĂ­, i em vaig equivocar i em vaig presentar a la tarda, hora en que s'examinaven els alumnes oficials ... el mestre Viader, aleshores director, era a punt de marxar del Conservatori, i em vaig adreçar a ell explicant-li el problema; va tornar a entrar, i al cap de dos minuts jo estava assegut en un aula, a punt d'examinar-me (amb la MÂȘ Àngels Alabert, per cert).


Anys 50 (2)
Darrere: Josep Freixas (trompeta), Pere Compte (trompeta), Desconegut (trompeta), Joan Pi (trombĂł) i NarcĂ­s SuĂĄrez (contrabaix)
Davant: Josep Garcia i Serra (saxo), Epifani MartĂ­nez i MontalbĂĄn (saxo), Pelayo Llorens (saxo), Josep MÂȘ Grabalosa i TomĂ s* (clarinet) i "Salarich" (bateria).
Tothom li deia "en Pitu Grabulosa"; va tenir durant molts anys una petita botiga de mĂșsica a la Plaça del JardĂ­ de la InfĂ ncia de Girona; a mĂ©s de vendre material musical i instruments, tambĂ© en llogava, i el primer saxo tenor que vaig tenir a les mans era un Orsi llogat a en "Pitu Grabulosa" per 100 Pts. al mes).
Foto: Arxiu Xavier Prat.


Anys 50 (3)
Darrere: Josep MÂȘ Grabalosa [clarinet], Eliseu Quintana i Salvatella [acordiĂł, ell mateix em comenta que feia veure que el tocava, normalment cantava], Pelayo Llorens [clarinet] i Desconegut [contrabaix]
En segon terme: Joan Pi [violĂ­], Josep Freixas [violĂ­], NarcĂ­s SuĂĄrez i Serra [violĂ­], Pere Compte [violĂ­] i Desconegut [piano]
Davant: "Salarich" [violĂ­ i cantant] i Epifani MartĂ­nez [bateria].
Tothom li deia "en Pitu Grabulosa"; va tenir durant molts anys una petita botiga de mĂșsica a la Plaça del JardĂ­ de la InfĂ ncia de Girona; a mĂ©s de vendre material musical i instruments, tambĂ© en llogava, i el primer saxo tenor que vaig tenir a les mans era un Orsi llogat a en "Pitu Grabulosa" per 100 Pts. al mes).
Foto: Arxiu Maria Àngels Palahí i Hospital.


Any 1958 (1)
Darrere: NarcĂ­s SuĂĄrez, "Salarich", Pere Compte, Juli GumĂ  i Joan Pi
Davant: Salvador Dabau i Caussa, Eliseu Quintana, Epifani MartĂ­nez, Pelayo Llorens i Josep MÂȘ Grabalosa.
En formaciĂł de Ball feien: trio de ritme, dos trompetes, trombĂł, i quatre saxos (un d'ells, l'Eliseu Quintana, tambĂ© cantava, aixĂ­ com en Joan Pi i en Josep MÂȘ Grabalosa). I tambĂ© formaven amb sis violins.
Foto: Arxiu Eliseu Quintana i Salvatella.


Any 1958 (2)
Revers de la postal, on hi ha tota una sĂšrie de crĂČniques de les seves actuacions per terres franceses. Tenien com a representant l'Eduard Pons i Prades, escriptor, periodista i sindicalista exiliat a França desprĂ©s de la geurra civil.
Foto: Arxiu Eliseu Quintana i Salvatella.


Anys 60 (1)
Darrere: Epifani MartĂ­nez, Desconegut i Desconegut
Davant: Francesc ("Paco") Marcos, cantant i guitarra, Juli GumĂ , Alfonso Moreno [?], Pelayo Serrano Llorens i Desconegut.
El de les ulleres de la fila de dalt podria ser un tal Pardo, de nom probablement Antonio, mĂșsic militar.


Anys 60 (2)
D'esquerra a dreta: Pelayo Serrano Llorens, NarcĂ­s SuĂĄrez, Juli GumĂ , Desconegut, Eloi Prat, Epifani MartĂ­nez i Desconegut.


Anys 70
El conjunt va anar minvant en components, i aquesta deu ser una de les darreres fotos.
D'esquerra a dreta: Salvador Guardiola i Bonifasi ("Fasi"), Epifani MartĂ­nez, CĂĄndido Rosillo ("Candy Rossi")*, NarcĂ­s Trias i FĂ bregas* i Pere Fort i Hugas.
Aquests dos mĂșsics van passar a la Cobla-orquestra River's, tambĂ© de Girona
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.

2 comentaris:

  1. AnĂłnimo13/1/15 19:13

    HĂČstia, com estic disfrutant ! Com no l'havia trobat mai aquest bloc?
    Els tres drets a la dreta son , el primer Eloi Prat, el segon Epifani Martínez i el tercer no ho sé. ( podria ser en Jimmy, el tapicer.....)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola: m'agrada que t'agradi !
      Mira sisplau si ho he fet bé (no sé si cites els tres de dreta a esquerra o d'esquerra a dreta ...
      Si tens algun comentari més (o alguna foto !) pots escriure'm directament al meu correu:
      jlm_54@hotmail.com

      Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!