T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

divendres, 13 de juliol de 2012

VICTÒRIA (Amer)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1946 (1)
Cobla-orquestra d'Amer fundada l'any 1944. El títol de l'entrada es podria posar amb accent castellà, tal com s'escrivia aleshores. No cal ser gaire espavilat per deduir que aquest nom tenia ressonàncies de postguerra. D'aquesta formació amerenca, provinent (a sota de VICTORIA hi posa: antes MODERNA), al igual que la Cobla-orquestra La Principal Amerense, de músics escindits de la Cobla-orquestra Moderna (que va estar activa al menys fins l'any 1961) hi reconec, de dalt a baix i cap a la dreta:
Lluís Monserrat i Abella ("Sabonaire" , fent referència a l'ofici de barber que ja feia el seu pare) , primer de la fila superior (el seu nét ha seguit la tradició musical, essent un dels components i fundadors del grup d'ska Deskarats). Curiosament, aquesta família escriu el seu cognom sense la "t", és a dir, Monserrat; no obstant, l'impressor va posar REPRESENTANTE: LUÍS  MONTSERRAT
Àngel Piñana i Guitart ("Àngel Santantoni")
Josep ("Pepet") Sanglas i Casas
Joan Parés i Masachs ("Zai")
Josep ("Pitu") Anadon
Joan Fontàs Casas ("Jan de la Teta"). Compositor de la sardana emblemàtica d'Amer "Festa Mil·lenària", també coneguda com la Sardana de l'Alcalde (més info), que es balla cada any el 16 d'Agost, dins dels actes de la Festa Major.
Josep Teixidor  És el cantant; no crec que es maquillés de negre, com sembla insinuar el dibuix del cartell; aquest detall sembla més aviat una referència al mític actor Al Jolson, que va protagonitzar la primera pel·lícula sonora, "El cantant de Jazz  (1927)", en la qual interpretava a un cantant blanc que es maquillava com si fós negre; en Josep era germà d'en Martí Teixidor, que seria component, entre d'altres, de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal, primer com a cantant i després com a instrumentista de trombó i violí fins a la seva jubilació.
Ildefons Remollo. Representant de la formació a Girona. Aquest músic va ser un dels fundadors del Conjunt Setson, l'any 1956.
Desconegut.


Any 1946 (2)
Cançoner amb la imatge del vocalista, en Josep Teixidor.


Any 1946 (2)
Posant davant de l'autocar, la qual cosa es repeteix en moltes orquestres, donada la importància que tenia el fet de disposar de medi propi de transport en aquells anys.
Drets: Joan Parés ("Zai"), Lluís Monserrat ("Sabonaire"), Josep Parés i Creus ("Pitu Zai"), Josep ("Pepet") Sanglas, Joan Vila i Rabat, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Ildefons Remollo i Josep Mª Vila ("Josep del Molí")
A davant: Jaume Sanglas i Josep Teixidor.


Any 1947
A la fila de dalt:
Lluís Monserrat ("Sabonaire"), Jaume Sanglas, Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Josep Parés ("Pitu Zai"), Josep Mª Vila ("Josep del Molí") i Joan Vila
Segona fila: Joan Parés ("Joan Zai"), Josep ("Pepet") Sanglas i Ildefons Remollo
A baix, tot sol: Josep Teixidor.Any 1948
Dues versions d'aquest fantàstic cartell de la temporada 1948-1949, amb la imatge del famós músic i director d'orquestra Glenn Miller, mort l'any 1944.
A dalt de tot: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Lluís Monserrat ("Sabonaire") i Desconegut
Fila següent: Josep Parés ("Pitu Zai"), Josep ("Pitu") Anadon i Joan Vila
La parella següent: Josep Mª Vila ("Josep del Molí") i Joan Parés ("Joan Zai")
Tot sol, penúltim: Jaume Sanglas
A baix de tot: Josep Teixidor


Any 1949
Cartell dissenyat per P. Hugas, de la temporada 1949-1950.
A l'esquerra, destacat, el cantant Josep ("Pitu") Anadon [flabiol]
A dalt, a la dreta: Lluís Monserrat ("Sabonaire") [2n tible], Àngel Piñana ("Àngel Santantoni") [1er tenor], Josep ("Pepet") Sanglas [1er trompeta] i Josep Mª Vila ("Josep del Molí") [2n tenor]
Al mig: Francesc Codina i Tràfach [?] ("Paco Pic") [contrabaix], Joan Parés ("Joan Zai") [2n fiscorn], Joan Vila [1er tible] i Jaume Sanglas [2n trompeta]
A baix: Eusebi Güell ("Cucut") [1er fiscorn]
Arxiu Josep Puigdemont.
Any 1950
Cartell de la temporada 1950-1951, i detall del mateix
A darrere: Àngel Piñana ("Àngel Santantoni"), Josep Mª Vila ("Josep del Molí"), Eusebi Güell ("Cucut") i Joan Vila
Davant: Josep ("Pepet") Sanglas, Jaume Sanglas, Joan Parés ("Joan Zai"), Llucià Casellas i Lloret* (amb el micròfon), Enric Cabruja i Font i Lluís Monserrat ("Sabonaire").
* Veure la pàgina 19 d'aquest enllaç .
Foto: Barber, Impremta Monserrat. Arxiu Enric Cabruja i Font.

2 comentaris:

 1. Hola Josep
  en Sabonaire em sembla que és el primer de l'esquerra amb bigoti..
  Salut!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ara que ho dius ... A mí també m'ho sembla, o sigui que passo a corregir-ho. Merci Salvador.

   Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!