T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 27 de julio de 2012

PALAMÓS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:
Any 1936 (1)
Cobla-orquestra formada a Palamós el Març de 1936; eren els membres de l'Orquestra Dimonis Jazz que van decidir convertir-se en Cobla-orquestra. Els components eren:
Miquel Roca ["Matas"] de Sant Antoni (contrabaix), Llorenç Maspera i Colls (trombó), Joan Costa de Sant Feliu de Guíxols (trompeta), en Josep Moret (trompeta), en Josep Colom i Molla de Calonge (saxo i primer tenora), en Jaume Esteve de Calonge ["Met Refilaire"] (saxo i tible solista), en Pere Vilanova de Sant Joan (saxo i segon tenora), en Serapi Lladó (saxo i segon tible), Fortunat Carbó (bateria i primer fiscorn a les sardanes), Genís Canet, que acabava de deixar la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal (violí i segon fiscorn) i Ramon Casas, amb la partitura de Blue Moon al davant, (piano i flabiol).
El disseny dels faristols, cadascun amb una de les lletres de P-A-L-A-M-Ó-S, va ser obra de Llorenç Maspera.
Foto: Casanovas.


Any 1936 (2)
Aquí els tenim fent una Cercavila.
D'esquerra a dreta: Joan Costa (trompeta), Pere Vilanova (saxo, a darrere), Fortunat Carbó (fiscorn), Josep Moret (trompeta), Jaume Esteve ["Met Refilaire"] (clarinet), Llorenç Maspera (trombó), Desconegut (bombo), Genís Canet (fiscorn) i Miquel Roca ["Matas"] (platerets).
Foto: Col·lecció Pere Colls i Carbó.


Any 1936 (3)
En un altre moment de la mateixa Cercavila.
D'esquerra a dreta: Desconegut (bombo), Fortunat Carbó (fiscorn), Joan Costa (trompeta), Josep Moret (trompeta), Desconegut [Ramon Casas?] (violí), Serapi Lladó (violí), Jaume Esteve ["Met Refilaire"] (clarinet), Desconegut [Josep Colom?] (clarinet), Genís Canet (fiscorn), Pere Vilanova (saxo, a darrere) i Miquel Roca ["Matas"] (platerets).
Foto: Col·lecció Pere Colls i Carbó.


Any 1936 (4)
Programa d'una ballada de sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista Rosa Roja a càrrec de la Cobla Palamós, celebrada el dia 10 de juliol de 1936. Extrec el programa del blog Arxivers del Baix Empordà, on consta que pertany al Museu de la Pesca, de l'Ajuntament de Palamós.
Pocs dies després de l'esclat de la guerra civil el 18 de juliol d’aquell 1936, havien de fer sardanes i ball a can Met de La Bisbal, però l’actuació no es va arribar a fer. Aquella formació va durar, doncs, ben pocs mesos, per això les fotografies aquí exposades tenen una valor excepcional.
Informació extreta de l'article RECORDANT VELLS TEMPS... AMB LLORENÇ MASPERA I COLLS de Lluís Mercader i Bravo i del llibre Cobles i orquestres de Palamós (1843-2014). Mig segle de la Cobla Baix Empordà , també de Lluís Mercader i Bravo , editat per Viena edicions :


Any 2014
Portada del llibre esmentat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!