T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

domingo, 1 de julio de 2012

ORIENTAL JAZZ (Girona)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Anys 20
Orquestrina de Girona. A més d'aquesta, podem trobar diverses formacions amb el mateix nom a Anglès, Sant CeloniGranollersMataró i Parets del Vallès.
D'esquerra a dreta: Amòs Piferrer (jazz-band), Miquel Solà i Batllosera (contrabaix), Joaquim Escura (trompeta), Joan Pujol (violí), Miquel Roca i Julià (trombó) i Conrad Alegret (piano).
Anècdota tipogràfica: el fotògraf Valentí Fargnoli, que aquesta vegada no hi va posar la data, casumdena, retolava també les fotos amb força informació (una per una!), i va cometre un petit error, posant ORQESTRINA en lloc d' ORQUESTRINA.


Any 1925
D'esquerra a dreta: Miquel Solà (contrabaix), Desconegut (trompeta), Miquel Roca (jazzband), Desconegut (saxo), Desconegut (violinòfon) i Enric Oliva i Vilar (piano).


Any 1927
Per raons que desconec, aquest any 1927 hi va haver un efímer intent de canviar el nom i la ubicació d'aquesta Orquestrina*. Així, si anem a l'enllaç de l' Orquestrina L'Artística, de Salt, podrem veure la mateixa foto i la mateixa postal (sense corregir); aquí la postal porta el nom ratllat i la localitat canviada; també es ratlla la paraula Jazz, al costat de la paraula Orquestrina.
Em puc assabentar d'aquest fet gràcies a que en Santi Roca-Delpech i Costa (fill d'en Jaume i nét d'en Miquel) m'envia aquesta postal. També em proporciona els dos cartells publicitaris de 1928 i 1929.
El text que acompanya la postal diu el següent (no trec ni poso cap accent ni cap coma):

orquestrina
ORIENTAL-JAZZ
Girona
Al fer sa presentació al públic aquesta nova entitat, efussivament el saluda i li anuncia per quins elements es integrada: Josep Suy, notable pianista; Joaquim Escura, trompeta, qui acompanyá durant alguns anys el primer corneti en "La Principal" de Santa Coloma; Miquel Solá, contrabaix, procedent de "La Selvatana"; Miquel Roca, trombó-jazz, exprofessor també de La Selvatana i Principal de Perelada i el jovenissim violinista en Jaume Roca
Representants Miquel Roca: de Salt: i Miquel Solà: de Cassà de la Selva:
 - Salt - (*)
÷ Any 1927 ÷

(*) Aquí se'ls va escapar ! ... No van canviar Salt per Girona !
De manera que la formació que veiem en aquesta foto de Valentí Fargnoli queda identificada de la següent manera:
Drets: Joaquim Escura (trompeta), Miquel Roca (trombó) i Miquel Solà (contrabaix)
Asseguts: Jaume Roca i Delpech (violí) i Josep Suy (piano).
El jazzband el devia tocar també en Miquel Roca.


Any 1928 (1)
Darrere: Joaquim Escura (trompeta), Joan Bataller i Admetlla (violí) i Miquel Solà (contrabaix)
Davant: Amòs Piferrer (jazzband), Miquel Roca (saxo alt, violí i trombó) i Josep Suy (piano).
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1928 (2)
Tot i que, a part de la retolació, sembla la mateixa foto que es va fer servir per confegir la postal anterior, no són exactament iguals; hi ha unes petites diferències en el gest de la boca de tres dels músics. Tan en una com en l'altra es pot veure (amb una lupa, i a l'esquerra de tot, a l'alçada de la part superior del jazzband) una inscripció que posa N. [?] Marmande - Paris.
Foto: Arxiu Rosa Guardiola i Llobet.


Any 1928 (3)
L'any d'aquest cartell, disseny d'en Jaume Roca i imprès per Impremta Cabruja, de Girona, és aproximat. En ell s'especifica que també fan Cobla, i formen septet en lloc de quintet o sextet com en les altres fotos.


Any 1929
L'any d'aquest cartell, disseny d'en Jaume Roca, és aproximat.


Any 1933
D'esquerra a dreta: Desconegut (violí), Salvador Dabau i Caussà (piano), Miquel Solá (contrabaix), Miquel Roig i Gimeno (saxo), Miquel Roca (jazzband)  i Rafel Roig i Gimeno (trompeta).
Foto de l'arxiu de Rafel Roig de Llobet, fill del músic amb el mateix nom de la imatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!