T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 23 de julio de 2012

COSTA BRAVA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1956 (1)
Primer cartell d'aquesta Cobla-orquestra de Palafrugell, fundada l'any 1956, culminant un camí de gairebé dos anys de preparació que van impulsar Florenci Mauné i Josep Morell. El procés de formació s'intentà dur a terme amb la màxima discreció possible a fi de no perjudicar els músics que estaven a la plantilla d'altres orquestres.
Per tal que ningú s’apropiés del nom Costa Brava, que gaudia d’unes immillorables expectatives per raons que avui en diriem de màrqueting, es va fer córrer la veu que el nom de l’orquestra seria el de Caravel·la.
Tot i que es portava força en secret, alguns dels músics que s'hi havien compromès van ser apartats de les seves formacions al "descobrir-se el pastís" ... i a més córrer es va formar una Orquestra amb seu a Palafrugell, que van anomenar Tropicana, per esperar el debut de la Costa Brava, que encara trigaria un temps; van tenir un èxit tan esclatant, donada la qualitat dels seus membres, que fins i tot es van plantejar de seguir amb aquesta i abandonar la idea de la nova Orquestra. I quan es va fer realitat el projecte, debutant el mes de Febrer de 1956, a Girona s'estava gestant la creació d'un altre agrupació mítica de les nostres comarques, el Conjunt Setson, que durant un temps, hi havent demanat permís, van fer servir el nom de Tropicana.
Hi ha un bon article a la pàgina web de la Cobla-orquestra Costa Brava, en la seva secció Història, recomano vivament donar-hi un cop d'ull, per veure com va ser tot el procés (Més info al blog de la filla d'en Florenci, Montserrat Mauné).
A continuació, els components fundadors, mencionant els instruments que tocaven al Concert, al Ball i a la Cobla, així com la formació de la qual van marxar amb la intenció d'encetar una nova i brillant etapa:
A dalt de tot: Josep Bastons i Fàbrega (tímpanis, veu, guitarra i bateria, no tocava a la Cobla, procedent de la Cobla-orquestra Maravella)
En tercer terme: Joaquim Coma i Parcet (violí i trompeta, procedent de la Cobla-orquestra Caravana), Joan Bofill i Grau ["Nano"] (violí, cantant i trompeta, procedent de la Cobla-orquestra Montgrins, no va acabar la temporada), Emili Juanals i Roqué* (violí, piano i trompeta, procedent de la Cobla-orquestra Maravella), Josep Joli i Blanch (violí, contrabaix i cantant, procedent de la Cobla-orquestra Els Verds) i Florenci Mauné i Marimont (director, piano, acordió i trombó de pistons, procedent de la Cobla-orquestra Caravana)
En segon terme: Lliberat Juanals i Homs, pare de l'Emili (violí, trombó de vares i fiscorn, procedent de la Cobla-orquestra Iris, de Salt, després de la seva estada entre 1939 i 1954 a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal), Lluís Palet i Pou (violí, trombó de vares i fiscorn, procedent de la Cobla-orquestra Maravella) i Santiago Bañeras i Goday (violí, viola, trombó de vares, bateria, i trombó de pistons, procedent de la Cobla-orquestra Amoga)
Davant: Jaume Esteve i Homs ["Met refilaire"]* (clarinet, saxo alt, contrabaix i tible, procedent de la Cobla-orquestra Maravella), Narcís Paré i Ros (flauta, saxo tenor, acordió i tible, procedent de la Cobla-orquestra Selvatana), Joaquim Ribas i Plaja ["Quim de Serra"]** (violí, clarinet, saxo alt i tenora, procedent de la Cobla-orquestra Maravella), Josep Mª Bofill i Casas (violí, saxo alt i tenora, procedent de la Cobla-orquestra Maravella) i Josep Morell i Cortada (clarinet, saxo baríton, acordió i flabiol, procedent de la Cobla-orquestra Caravana).
Cartell de la col·lecció d'Esteve Palet i Ribas.
* Com a curiositat, citar que l'Emili Juanals va compondre una sardana l'any 1951 (quan tots dos estaven a la Cobla-orquestra Maravella) dedicada a en Jaume Esteve, anomenada "En Met refilaire".
** Petita però interessant ressenya biogràfica en aquest enllaç de la Revista de Serra de Daró (pàgines 14 i 15)


Any 1956 (2) - Díptic (1)
Primer díptic publicitari, amb disseny de l'artista Ramir, i que han conservat, amb variacions, fins a l'actualitat.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1956 (3) - Díptic (2)
Personal artístic.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1956 (4) - Díptic (3)
Joc de paraules promocional amb el nom de COSTA BRAVA.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1956 (5) - Díptic (4)
Quarta pàgina del díptic, amb el nom del respresentant i una darrera frase publicitària.
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.


Any 1956 (6)
Detall del primer cartell.


Any 1956 (7)


Any 1956 (8)


Any 1956 (9)
... No et venen ganes de cantar: "El cumba, cumba, cumba, cumbacheeeeeero ... ?


Any 1956 (10)
... el bongo, bongo, bongo, bongoseeeeeero ..."


Any 1956 (11)
... Aquell dia el retratista es va guanyar el sou ... Aquesta i totes les fotos anteriors són fetes a la Sala Edison, de Figueres.


Any 1956 (12)
En formació de Cobla.
Darrere: Emili Juanals, Joan Bofill ("Nano"), Joaquim Coma, Florenci Mauné, Santiago Bañeras, Lliberat Juanals i Lluís Palet
Davant: Josep Morell, Narcís Paré, Jaume Esteve ("Met refilaire")Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Mª Bofill i Josep Joli.


Any 1956 (13)
El 29 d'Abril de 1956, a punt de començar una sardana, a Tortellà. Estan tocant en el mateix lloc que la Cobla-orquestra Primavera el mateix any 1956, però durant el mes d'Agost; pots comparar les dues fotos.
Darrere: Emili Juanals, Joan Bofill ("Nano"), Joaquim Coma, Florenci Mauné, Santiago Bañeras, Lliberat Juanals i Lluís Palet
Davant: Josep Morell, Narcís Paré, Jaume Esteve ("Met refilaire")Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Mª Bofill i Josep Joli.


Any 1956 (14)
Desconec les raons, però abans d'acabar la primera temporada d'aquell projecte tan engrescador, en Joan Bofill ("Nano") va deixar la formació, essent substituït per Sebastià Carreras.
A dalt de tot: Santiago Bañeras (bateria), Lliberat Juanals (maraques), Sebastià Carreras i Pozo (trompeta), Emili Juanals (trompeta) i Joaquim Coma (trompeta)
Segon nivell: Josep Joli (contrabaix) i Jaume Esteve ["Met refilaire"] (saxo baríton)
A baix: Josep Bastons (bongos), Florenci Mauné (piano), Josep Morell (clarinet), Lluís Palet (congas), Narcís Paré (saxo tenor), Joaquim Ribas ["Quim de Serra"] (saxo alt) i Josep Mª Bofill (saxo alt).
Foto: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1957
Cartell promocional.
Començant per la part inferior esquerra, i seguint en sentit horari: Josep Mª Bofill, Emili Juanals, Florenci Mauné, Jaume Esteve ("Met refilaire"), Joaquim Coma, Josep Morell, Lliberat Juanals, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Joli, Lluís Palet, Josep Bastons, Narcís Paré, Sebastià Carreras* i Santiago Bañeras.
* Substitut d'en Joan Bofill ("Nano"), que no va acabar la primera temporada.


Any 1958 (1)
Cartell de la col·lecció d'Esteve Palet i Ribas.


Any 1958 (2)
A dalt de tot: Josep Bastons (bateria i cantant)
Trompetes: Emili Juanals, Lluís Carreras i Sebastià Carreras
Contrabaix: Josep Joli
Trombons: Santiago Bañeras, Lluís Palet i Lliberat Juanals
Piano i direcció: Florenci Mauné
Saxos: Jaume Esteve ("Met refilaire"), Narcís Paré, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Mª Bofill i Josep Morell.Any 1960
Cartell de la temporada 1960-1961, i foto destacada del vocalista, tota una novetat en aquells moments.
A dalt: Josep Bastons, Emili Juanals, Lluís Carreras i Sebastià Carreras
Al mig: Josep Joli, Pere Prat, Lluís Palet i Lliberat Juanals
A baix: Florenci Mauné, Jaume Esteve ("Met refilaire"), Josep Morell, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Mª Bofill i Juli Esteve.


Any 1963 (1)
Cartell oficial de la temporada 1963-1964.
Darrere: Josep Mª Bofill, Florenci Mauné, Antoni ("Toni") Giner i Johnny Guitart*
Davant: Lluís Carreras, Juli Esteve, Joan Ollé, Lliberat Juanals, Francesc ("Paco") Sala i Blasco, Lluís Palet, Emili Juanals, Josep Joli, Sebastià Carreras, Josep Morell i Joaquim Ribas ("Quim de Serra").
* El seu nom real és Joan Guitart i Basas. Nascut a Montmeló (Vallès Oriental), té un curriculum força interessant, i el trobo en el meu blog en les formacions següents: Conjunt Londres (1951), Cobla-orquestra Artística del Noya (1952), Cobla-orquestra Triunfal (1957-1959), Cobla-orquestra Amoga (1959-1960), Conjunt Harlem Group (1961), Cobla-orquestra Melodia (anys 60), Cobla-orquestra Costa Brava (1964), Cobla-orquestra Montgrins (1968) i Cobla-orquestra Sensació (anys 70). Va enregistrar uns quants discos amb el segell gironí Sandiego.
Foto: Gracés.


Any 1963 (2)
Acompanyant una de les participants en el 1er Festival de la Cançó de Gandesa.


Any 1964
18 de gener de 1964. Dinant en una localitat anomenada Albesa (La Noguera), segons m'indica Montserrat Mauné.
Començant per l'esquerra, i seguint en sentit horari: Johnny Guitart, Lluís Carreras, Florenci Mauné, Lliberat Juanals (amb una ampolla de xampany al cap), Francesc ("Paco") Sala, Emili Junals, Josep Morell, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Mª Bofill, Sebastià Carreras, Antoni ("Toni") Giner, Joan Ollé, Juli Esteve, Josep Joli i Andreu Cusidó (xofer).
No surten a la foto (ves a saber on eren!) en Lluís Palet ni en Jaume Esteve ("Met refilaire").


Any 1965 (1)
Components:
Filera superior: Lluís Subiranas i Malleu ("Subi"), trompeta i violí; Antoni ("Toni") Giner i Xicoira, cantant, trombó, violí i fiscorn; Emili Juanals i Roqué, trompeta, violí i acordió; Francesc ("Paco") Sala i Blasco, bateria, percussió i trombó.
Segona filera: Jaume Ferrer i Jofra ("Capitán"), director, piano, acordió, trombó i fiscorn; Jaume Puig i Lleonart ("Met dels ocells"), saxo, flauta, flautí i tible; Josep Mª Bofill i Casas, violí, saxo i tenora; Joaquim Ribas i Plaja ("Quim de Serra"), saxo, clarinet i tenora.
Tercera filera: Josep ("Pitu") Moriscot i Pons, contrabaix; Josep Morell i Cortada, clarinet, saxo i flabiol; Josep Vidal i Lloveras, clarinet, saxo i tible; Lluís Palet i Pou, trombó, violí i fiscorn.
A baix de tot: Lluís Plaja i Ferrés, trompeta i violí.


Any 1965 (2)
Drets, d'esquerra a dreta, alternant darrera i davant: Jaume Puig ("Met dels ocells"), Emili Juanals, Lluís Palet, Josep ("Pitu") Moriscot, Josep Mª Morell, Antoni ("Toni") Giner, Jaume Ferrer ("Capitán"), Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Lluís Plaja i Josep Mª Bofill
Asseguts, en primer terme: Francesc ("Paco") Sala, Josep Vidal i Lluís Subiranas ("Subi").


Any 1965 (3)
De la mateixa sessió fotogràfica que la foto anterior, amb els mateixo integrants.


Any 1965 (4)
Actuant durant la Festa Major de Palafrugell de 1965, davant del Mercantil.
Els components visibles en aquesta foto són, d'esquerra a dreta:
Jaume Ferrer ("Capitán") [piano], Josep ("Pitu") Moriscot [baix], Lluís Plaja [violí], Francesc ("Paco") Sala [bateria], Antoni Giner [trombó], Jaume Puig ("Met dels ocells") [saxo baríton], Lluís Subiranas ("Subi") [violí], un saxo tenor que no es veu, Josep Morell [clarinet] i Joaquim Ribas ("Quim de Serra") [saxo alt]


Any 1966 (1)
Drets: Antoni ("Toni") Giner, Francesc ("Paco") Sala, Emili Juanals, Josep Morell, Jaume Puig ("Met dels ocells"), Joan Giró, Lluís Plaja, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Lluís Subiranas ("Subi"), Josep Mª Bofill, Lluís Palet i Josep ("Pitu") Moriscot
Assegut al piano: Jaume Ferrer ("Capitán").


Any 1966 (2)
Antoni ("Tony") Giner, el cantant de vàries temporades. Aquí el veiem retratat amb l'estàtua de l'Arlequí, que donava nom a un prestigiós Night Club de Palafrugell creat per Ernest Batallé i Campabadal.


Any 1966 (3)
Darrere: Josep ("Pitu") Moriscot, Lluís Plaja, Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi") i Lluís Palet
En segon terme: Francesc ("Paco") Sala, Jaume Puig ("Met dels ocells", de qui només es veu la flauta, darrere el cantant), Joan Giró, Joaquim Ribas ("Quim de Serra"), Josep Mª Bofill i Josep Morell
A davant: Antoni ("Tony") Giner.
Foto: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1971 (1)
Darrere: Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi"), Lluís Plaja, Lluís Palet i Pere Silvestre ("Pere de Pals")
Davant: Jaume Burjachs, Jordi Ruscada*, Francesc ("Paco") Sala, Joan Roca, Antoni Moré, Joan Giró, Josep Mª Bofill, Jaume Puig ("Met dels ocells") i David Martín (el seu nom autèntic es Pere Papasseït).
* Personal: Per aquesta època un dia vaig acompanyar en Jordi Ruscada a una actuació que feien a "La Concha", una Sala de Ball de Vic. Durant el trajecte, em va convèncer de que jo havia d'estudiar música... i avui, 44 anys després, encara no em penedeixo d'haver-li fet cas!


Any 1971 (2)
A l'esquerra: Jaume Burjachs, David Martín, Francesc ("Paco") Sala i Jordi Ruscada
Darrere: Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi"), Lluís Plaja, Lluís Palet i Pere Silvestre ("Pere de Pals")
Davant: Antoni Moré, Joan Giró, Josep Mª Bofill, Jaume Puig ("Met dels ocells") i Joan Roca.
Foto: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1972 (1)
Darrere: Joaquim Xifró i Barnés, Jordi Ruscada, Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi"), Lluís Plaja, Lluís Palet i Pere Silvestre ("Pere de Pals")
Davant: Jaume Burjachs, David Martín, Joan Roca, Antoni Moré, Joan Giró i Blanch, Josep Mª Bofill i Jaume Puig ("Met dels ocells").
Remarcable l'orgue Hammond i les petxines de color.
Any 1972 (2)
Seqüència de dues fotos d'una actuació a Bellpuig. Va ser la darrera per al mestre Joan Giró, que moriria al cap de pocs dies.
Bateria: Francesc ("Paco") Sala
Trompetes: Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi") i Lluís Plaja
Trombons: Lluís Palet i Pere Silvestre ("Pere de Pals")
Piano: Jaume Burjachs
Baix: Jordi Ruscada
Saxos: Esteve Palet  (el meu segon professor de saxo), Joan Giró, Josep Mª Bofill, Antoni Moré i Joan Roca
Cantant: David Martín
Fotos: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1971-1973 (Cantant)
En David Martin, el cantant que portaven aquelles temporades.


Any 1973 (1)
Seqüència de dues fotos tocant sardanes. El flabiol-pianista havia plegat, i en Josep Mª Bofill va agafar el flabiol, de manera que portaven un 2n tenor de bolo.
Darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Lluís Subiranas ("Subi"), Joaquim Xifró, Jaume Burjachs, Alexandre Port ("Sandro") i Lluís Palet
Davant: Josep Mª Bofill, Esteve Palet, Antoni Moré, Joan Roca, Joan Serra (bolo, de la Cobla La Principal d'Olot) i Jordi Ruscada
Foto: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1973 (2)
Ball de Plaça a Lloret de Mar, durant la Festa Major d'estiu, el 24 de Juliol de 1973.
No es veuen els músics de darrere.
Davant: Esteve Palet, Joan Giró, Joan Roca, Josep Mª Bofill, Antoni Moré i Jordi Ruscada.
Foto: Arxiu Jordi Rocas.


Any 1974
En primer terme, d'esquerra a dreta: Narcís Corominas i Chiribella*, Pere Silvestre ("Pere de Pals"), Esteve Palet i Lluís Subiranas ("Subi").
* En Narcís era un bon amic meu d'Amer, que va morir l'any 2009; tenia dos avis músics que es poden trobar en aquest blog: Narcís Corominas ("Siset Peradalta") i Jaume Chiribella.
Gran aficionat a la música, tenia una impressionant col·lecció de discos en vinil i cd, amb uns coneixements enciclopèdics de la música nordamericana del segle XX (moltes vegades m'havia comentat que tenia TOT el què s'havia editat de Frank Sinatra, per exemple)
Foto: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1975
Darrere: Josep Mª Bofill, Àngel Rocabruna, Alexandre Port ("Sandro"), Antoni Moré, Manel Mañogil, Arnau Machuca, Esteve Palet i Emili Juanals
Al mig: Lluís Subiranas ("Subi") i Jordi Ruscada
Davant: Lluís Plaja, Francesc Xavier Verdés i Berengué, Lluís Palet i Joan Roca.


Any 1976 (1)
Darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Lluís Subiranas ("Subi"), Àngel Rocabruna, Alexandre Port ("Sandro"), Lluís Palet i Jordi Ruscada
Davant: Manel Mañogil, Jordi Rigau, Antoni Moré, Joan Roca i Josep Mª Bofill.
Foto: Col·lecció Esteve Palet i Ribas.


Any 1976 (2)
Ball de Plaça a Lloret de Mar, durant la Festa Major d'estiu, el 24 de Juliol de 1976.
Darrere puc identificar: Àngel Rocabruna (trombó), Alexandre Port ["Sandro"] (fiscorn), Lluís Palet (fiscorn), Jordi Ruscada (platerets) i Arnau Machuca (caixa)
Davant: Manel Mañogil (clarinet), Jordi Rigau (clarinet), Joan Roca (saxo alt), Josep Mª Bofill (violí) i Antoni Moré (violí).
Foto: Arxiu Jordi Rocas.


Any 1977
El dia 8 de Març de 1977 el polifacètic escriptor i periodista Josep Pla i Casadevall feia 80 anys. Una colla d'amics van voler donar-li una sorpresa, i, aprofitant que la Costa Brava assajava a Regencós un dels amics, Josep Alsius, va llogar la Cobla (per un preu simbòlic), i quan va arribar en Josep Pla de dinar de casa del seu germà Pere, acompanyat per Josep Martinell, van començar a tocar, ben bé davant del Mas Pla, de Llofriu. A la foto es pot veure Josep Pla en una de les finestres, treient una mica el cap, doncs va quedar molt astorat i al principi semblava que no s'ho prenia gaire bé. Hi ha una crònica completa (tot i que retrospectiva) de l'esdeveniment a la pàgina 7 de la Revista de Palafrugell de l'1 de Març de 1997 en aquest enllaç.
Els músics* que van viure aquest moment singular, i que relaciono en la posició típica de Cobla eren:
Rest de darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Lluís Subiranas ("Subi"), Jaume Ferrer ("Capitán") [o Àngel Rocabruna], Alexandre Port ("Sandro"), que no es veu gairebé, Lluís Palet i Enric Bassas
Rest de davant: Jordi Rigau, Miquel Moreno, Jordi Vila, Josep Mª Brugué (o Joan Roca) i Esteve Palet (que hi va anar en substitució de Josep Mª Bofill).
* Poso els músics de la temporada següent, 1977-1978, doncs el mes de Març era el final de la temporada 1976-1977.
Foto: Xavier Amir. Revista de Palafrugell. Arxiu Municipal de Palafrugell.


Any 1978
Darrere: Josep Mª Brugué, Jordi Vila, Josep Mª Bofill, Jordi Rigau, Miquel Moreno i Brasero, Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi"), Lluís Plaja, Lluís Palet i Alexandre Port ("Sandro")
Davant: Jaume Ferrer ("Capitán"), Francesc Xavier, Joan Bover i Marcé i Enric Bassas.
Cartell de la col·lecció d'Esteve Palet i Ribas.


Any 1979
Darrere: Josep Mª Brugué, Josep Mª Bofill, Tomas Bahí i Martí, Esteve Palet, Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi"), Lluís Plaja, Jaume Ferrer ("Capitán") i Lluís Palet
Davant: Joan ("Nitu") Figueras, Miquel Calafell, Anselm Parés, Robert (el seu nom real era Juli) i Enric Bassas.


Any 1980
Darrere: Esteve Palet, Josep Mª Bofill, Tomàs Bahí, Emili Juanals, Lluís Plaja i Lluís Subiranas ("Subi")
Davant: Ferran ("Nando") Reverter (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Atlàntida), Àngel Rocabruna, Miquel Comadevall, Miquel Calafell, Robert, Pere Millet* , Jaume Ferrer ("Capitán") i Lluís Palet.
* Amb en Pere hi toco actualment en un conjunt anomenat Another Band , on ens entretenim en plan hobby fent versions de Soul, Rockabilly, Creedence, Beatles i altres ...


Any 1981
A Llafranc, el 29 d'Agost de 1981.
Darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Lluís Subiranas ("Subi"), Àngel Rocabruna, Jaume Ferrer ("Capitán") i Lluís Palet
Davant: Miquel Comadevall, Esteve Palet, Tomàs Bahí, Pere Millet, Josep Mª Bofill i Ferran ("Nando") Reverter.
Foto: Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1983
Cercle exterior, de baix a dalt en sentit horari: Miquel Tudela, Pere Millet, Tomàs Bahí, Emili Juanals, Lluís Subiranas ("Subi"), Joan Moré, Lluís Plaja, Joan Cuscó i Enric Borrell
Cercle interior, de baix a dalt, en sentit horari: Josep Mª Bofill, Josep Mª Boadas (amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Atlàntida) i Esteve Palet
En primer terme, els cantants Anna Agustí ("Nina") i Lluís Ballester.


Anys 1984
Sant Sadurní d'Anoia, 6 de Maig de 1984.
Darrere: Lluís Plaja, Lluís Subiranas ("Subi"), Joan Cuscó, Miquel Tudela, Joan Moré i Enric Borrell
Davant: Josep Mª Boadas, Francesc Galindo, Tomàs Bahí, Pere Millet i Josep Mª Bofill.
Foto: Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1985 (1)
Darrere: Tomàs Bahí, Josep Mª Bofill, Joan Moré, Àngel Rocabruna i Emili Juanals
Al mig: Miquel Tudela , Carme i Lluís Ballester
Ajupits, en segon terme: Francesc Galindo (amb qui vaig coincidir a la Cobla La Principal d'Olot), Lluís Subiranas ("Subi")*, Lluís Plaja i Pere Millet
Asseguts, en primer terme: Manel Santos i Miquel Comadevall.
* En Lluís Subiranas ("Subi") havia deixat la trompeta per agafar el contrabaix i la guitarra baixa.


Any 1985 (2)
Llabià, 25 de Maig de 1985.
Darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Manel Santos, Miquel Comadevall, Miquel Tudela i Joan Moré
Davant: Àngel Rocabruna, Tomàs Bahí, Francesc Galindo, Pere Millet, Josep Mª Bofill i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1986
Cartell amb foto feta a la Discoteca Tropics de Lloret de Mar.
Drets: Pere Millet, Josep Mª Bofill, Miquel Tudela, Àngel Rocabruna, Mª Carme, Ernest, Lluís Plaja, Emili Juanals, Antoni Robert, Joan Moré i Tomàs Bahí
Ajupits: Lluís Subiranas ("Subi"), Miquel Comadevall i Jesús Tarrida i Castellana.
Foto: Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1987 (1)
Darrere: Tomàs Bahí, Lluís Subiranas ("Subi"), Alfons Miàs i Martí, Joan Moré, Emili Juanals i Jordi Rigau
Al mig: Miquel Comadevall, Jaume Oliver*, Lluís Plaja i Jaume Font i Costa**
Davant: Jesús Tarrida, Eduard Figaró i Voltà, Susanna Del Saz*** i Ernest.
* Amb en Jaume Oliver vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra Atlàntida.
** Amb en Jaume Font vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra Màxim's.
*** No va arribar a començar la temporada, tot hi haver-se fet la foto, i va continuar la cantant Mª Carme fins que va entrar la Betty, a qui veiem ja en cartell Any 1988 (1).
Arxiu Tomàs Bahí.
Any 1987 (2)
Plaza de España, de Madrid, 1 de Maig de 1987.
Darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Alfons Miàs, Miquel Comadevall, Eduard Figaró (que s'havia deixat el vestit de Cobla a casa) i Joan Moré
Davant: Jaume Oliver, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Rigau i Lluís Subiranas ("Subi").
Fotos: Arxiu Jaume Font.


Any 1988 (1)
Darrere: Joan Moré (trombó), Eduard Figaró (trombó), Emili Juanals (trompeta), Alfons Miàs (trompeta), Lluís Plaja (trompeta), Jordi Alsina i Somolinos (saxo tenor) i Tomàs Bahí (saxo tenor)
Al mig: Jaume Oliver (piano), Lluís Subiranas ["Subi"] (baix), Miquel Comadevall (bateria), Jesús Tarrida (guitarra) i Jaume Font (saxo alt i teclats)
Davant: Betty i Ernest.
Arxiu Tomàs Bahí.
Any 1988 (2)
Una en blanc i negre i l'altra en color, tria ...
Darrere: Joan Moré (trombó), Eduard Figaró (trombó), Emili Juanals (trompeta), Alfons Miàs (trompeta), Lluís Plaja (trompeta), Jordi Alsina (saxo tenor) i Tomàs Bahí (saxo tenor)
Al mig: Jaume Oliver (piano), Lluís Subiranas ["Subi"] (baix), Miquel Comadevall (bateria), Jesús Tarrida (guitarra) i Jaume Font (saxo alt i teclats)
Davant: Ernest i Betty.


Any 1988 (3)
Més de la mateixa sessió fotogràfica feta a la Discoteca Kratter's d'Olot.
Darrere: Joan Moré (trombó), Eduard Figaró (trombó), Emili Juanals (trompeta), Alfons Miàs (trompeta), Lluís Plaja (trompeta), Jordi Alsina (saxo tenor) i Tomàs Bahí (saxo tenor)
Al mig: Jaume Oliver (piano), Lluís Subiranas ["Subi"] (baix), Miquel Comadevall (bateria), Jesús Tarrida (guitarra) i Jaume Font (saxo alt i teclats)
Davant: Ernest i Betty.


Any 1988 (4)
I la darrera d'aquesta sèrie, ara en formació de Concert.
Darrere de tot: Jaume Oliver (director) i Miquel Comadevall (percussió)
En segon terme: Lluís Subiranas ["Subi"] (baix), Betty i Ernest (cantants) i Jesús Tarrida (guitarra)
A davant, set violins i una flauta: Joan Moré, Eduard Figaró, Jaume Font, Lluís Plaja, Alfons Miàs, Emili Juanals, Tomàs Bahí i Jordi Alsina.


Any 1988 (5)
Discoteca Tropics, de Lloret de Mar.
A l'esquerra: Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi")
Al mig: Jesús Tarrida, Miquel Comadevall, Jaume Oliver, Lluís Plaja, Joan Moré, Tomàs Bahí, Emili Juanals i Alfons Miàs
En primer terme: Eduard Figaró, Ernest i Betty.
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1988 (6)
Aplec de Sant Feliu de Guíxols, 29 de Maig de 1988.
Darrere: Emili Juanals, Lluís Plaja, Alfons Miàs, Miquel Balliu i Torroella*, Eduard Figaró i Joan Moré
Davant: Jaume Oliver, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
* Substitut de Miquel Comadevall, que va plegar quan ja havia començat la temporada.
Foto: Arxiu Jaume Font.
Any 1989
Cartell amb foto feta a la Discoteca Tropics, de Lloret de Mar.
En primer terme, els cantants Begonya i Josep Mª Gimeno (vaig coincidir amb ell a la Cobla-orquestra Atlàntida, juntament amb en Jaume Oliver)
La resta de components, d'esquerra a dreta:
Eduard Figaró, Jordi Alsina, Lluís Plaja, Jesús Tarrida, Jaume Oliver, Lluís Subiranas ("Subi"), Jaume Font, Emili Juanals, Miquel Balliu, Joan Moré, Tomàs Bahí i Alfons Miàs.


Any 1991 (1)
Original cartell de la temporada 1991-1992.
A dalt: Joan Vilanova i Vila, Jesús Tarrida, Eduard Figaró, Alfons Miàs, Joan Moré i Francesc Ollé i Tarrida
A l'esquerra, connectats pel cable del micro: Begoña González i Vázquez i Josep Mª Gimeno
A dins del bombo: Miquel Balliu
A la dreta: Lluís Subiranas ("Subi"), Jaume Font, Jordi Alsina i Tomàs Bahí
A baix: Emili Juanals, bufant un bugle gegantí del qual en surt en Lluís Plaja.
Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1991 (2)
Els cantants, Josep Mª i Begoña.
Foto: Arxiu Elies Reverter.


Any 1992 (1)
Cartell commemoratiu. Es fa servir el mateix dibuix i disseny originals de l'artista Ramir, però aquesta vegada ja van poder posar-ho tot en català; pots veure la diferència anant una mica més amunt, a la foto que porta per títol: Any 1956 (2) - Díptic (1).


Any 1992 (2)
Palafrugell, 23 d'Abril de 1992.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Emili Juanals, Joan Vilanova (4 trompetes!)*, Miquel Balliu, Eduard Figaró i Joan Moré
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
* Emili Juanals es jubilava la propera temporada, en que seria substituït per Joan Vilanova, que també faria la tasca de representant.
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1993 (1)
Teatre Principal d'Olot, el 5 de Desembre de 1993, concert, dirigits per Max Havart.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor i Romero
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1993 (2)
Teatre Principal d'Olot, el 5 de Desembre de 1993, concert, tocant una sardana de conjunt amb la Cobla-orquestra Montgrins, dirigits per Tomàs Gil i Membrado.
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1993 (3)
Darrere: Lluís Plaja (no se'l veu del tot), Alfons Miàs, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor i RomeroDavant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Arxiu Ismael Suñé.


Any 1994 (1)
Cartell de la temporada 1994-1995. Amb molt fum ... Intento la identificació de la plantilla:
A dalt: Lluís Plaja (trompeta), Joan Vilanova (trompeta), Alfons Miàs (trompeta), Eduard Figaró (trombó), Pere Teixidor (trombó), Josep Ros i Gasull ["Met"] (saxo baríton, flauta, i muntatge, a la Cobla no tocava), Jordi Alsina (saxo tenor) i Tomàs Bahí (saxo tenor)
A baix: Francesc Ollé (piano), Lluís Subiranas ["Subi"] (baix), Ismael Suñé (bateria), Jesús Tarrida (guitarra), Pep Nadal (cantant), Begoña (cantant), Jaume Jorba (tècnic de so) i Jaume Font (saxo alt i teclats).
Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1994 (2)
Barcelona, 8 d'Octubre de 1994.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1994 (3)
Teatre Principal d'Olot, 4 de Desembre de 1994.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Pere Teixidor i Eduard Figaró
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi", que no surt a la foto).
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1995 (1)
Tocant sardanes a Campins, el dia 12 d'Octubre de 1995.
Darrere: Lluís Plaja, Alfons Miàs, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 1995 (2)
La mateixa audició de la foto anterior, amb algun canvi en la disposició dels músics de darrere.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Pere Teixidor i Eduard Figaró (que queda per darrere del contrabaix)
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Montserrat Juvanteny.


Any 1995 (3)
Teatre Principal d'Olot, 3 de Desembre de 1995.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
A la dreta es pot veure alguns membres de la Cobla Ciutat de Girona: Llorenç Sabaté, Marcel·lí Trias, Joan Franquesa i Alexandre ("Sandro") Port, a darrere, i Joaquim Portas a davant.
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1996 (1)
Cartell de la temporada 1996-1997.
A dalt: Ismael Suñé, Eduard Figaró, Pere Teixidor, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Alfons Miàs, Josep Ros ["Met"] (saxo baríton, flauta i muntatge), Jaume Font, Jordi Alsina i Tomàs Bahí
A baix: Francesc Ollé, Mario (técnic de sò), Lluís Subiranas ("Subi"), Jesús Tarrida, Gemma Pérez, Pep Nadal i Begoña.
Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1996 (2)
Cornellà del Terri, 12 d'Octubre de 1996.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Arxiu Jaume Font.


Any 1997
Cartell de la temporada 1997-1998, fent servir la mateixa foto del cartell de 1996.
A dalt: Ismael Suñé, Eduard Figaró, Pere Teixidor, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Alfons Miàs, Josep Ros ["Met"] (saxo baríton, flauta i muntatge), Jaume Font, Jordi Alsina i Tomàs Bahí
A baix: Francesc Ollé, Mario (técnic de sò), Lluís Subiranas ("Subi"), Jesús Tarrida, Gemma, Pep Nadal i Begoña.
Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1998 (1)
Darrere: Josep Ros ["Met"] (saxo baríton, flauta i muntatge), Eduard Figaró i Lluís Subiranas ("Subi")
Davant: Alfons Miàs, Tomàs Bahí, Jesús Tarrida, Jordi Alsina, Gemma, Mario (técnic de sò), Lluís Plaja, Ismael Suñé, Francesc Ollé, Jaume Font, Joan Vilanova, Pere Teixidor, Mariona i Joan Carles Amador.
Arxiu Tomàs Bahí.


Any 1998 (2)
Actuant al Pla de Dalt (Olot), el 21 de Juny de 1998. Segurament hi ha d'haver un enregistrament d'aquell dia, doncs a l'esquerra de la imatge hi tenim en Miquel Serrat, de Ràdio Olot controlant la gravació.
Darrere: Lluís Plaja, Alfons Miàs, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Pere Teixidor, Eduard Figaró i Lluís Subiranas ("Subi").
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font i Jordi Alsina.


Any 1999 (1)
Figueres, 14 de Març de 1999. Final de la temporada 1998-1999.
Darrere: Lluís Plaja, Alfons Miàs, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Pere Teixidor i Eduard Figaró
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").
Foto: Arxiu Jaume Font.Any 1999 (2)
Foto promocional feta a Calella de Palafrugell en la mateixa sessió del cartell de 1998.
Darrere: Alfons Miàs, Mario (técnic de sò), Pere Teixidor, Josep Ros ["Met"] (saxo baríton, flauta i muntatge), Eduard Figaró, Jaume Font, Jordi Alsina i Tomàs Bahí
Al mig: Lluís Plaja
Davant: Mariona, Jesús Tarrida, Joan Carles Amador, Gemma, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Lluís Subiranas ("Subi") i Francesc Ollé.


Any 1999 (3)
Preixana (Lleida), el 5 d'Abril de 1999.
Darrere: Alfons Miàs, Lluís Plaja, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Eduard Figaró i Pere Teixidor
Davant: Francesc Ollé, Jesús Tarrida, Tomàs Bahí, Jaume Font, Jordi Alsina i Lluís Subiranas ("Subi").


Any 2003
Darrere: Jesús Tarrida, Pere Teixidor i Lluís Subiranas ("Subi")
Davant: Francesc Ollé, Jordi Casas, Jordi Alsina, Juan Cozar, Ismael Suñé, Joan Carles Amador, Mònica Lucena, Raül Sánchez, Vanessa, Jaume Font, Janet Mariela Cedeño, Joaquim Nicolás i Joan Vilanova.


Any 2004
Per la temporada 2004-2005 van confegir aquest cartell fent servir la mateixa foto de la temporada anterior, retallant algun cap i posant-hi el cap dels nous incorporats; un d'aquests (no diré el nom ...) em va dir que no pengés aquesta foto, que no quedaba bé, que feia riure ... doncs sí, la penjo, és un testimoni més i ja està, qualsevol sentiment de vergonya es va apaivagant amb els anys, i al cap i a la fi, la realitat d'aquell any és aquesta.
Darrere: Jesús Tarrida, Pere Teixidor i Jordi Company
Davant: Pol Soler, Ferran Mias, Àngel Pujol, Juan Cozar, Ismael Suñé, Joan Carles Amador, Mònica Lucena, Raül Sánchez, Vanessa, Jaume Font, Janet Mariela, Joaquim Nicolás i Joan Vilanova.


Any 2010 (1)
Actuant a Vic.
Darrere: Juan Cozar, Levente Papp, Joan Vilanova, Lluís Subiranas ("Subi"), Pere Teixidor, Ismael Suñé i Jordi Company
Davant: Pol Soler, Jesús Tarrida, David Bondia, Conrad Rafart i Jaume Font.


Any 2010 (2)
En segon terme: Levente Papp, Juan Cozar, Joan Vilanova, Ismael Suñé, Jaume Font i Conrad Rafart
En primer terme: Luis Fernández, Pere Teixidor, Andrea Contos, Raül Sánchez, Mònica Lucena, Luciano Da Silva, Janet Mariela, Jesús Tarrida, David Bondia i Pol Soler.


Any 2013 (1)
A dalt: Jesús Tarrida, Ismael Suñé, Marta Suñé i Luis Fernández
Al mig esquerra: Juan Cozar, Pere Teixidor i Ito Rodríguez
Al mig dreta: Alfons Molina, Conrad Rafart i Jaume Font
A baix: Cecilia Sechi, Víctor Marina, Mònica Lucena, Javi Prieto i Sandra Clapera.


Any 2013 (2)
Darrere: Ito Rodríguez, Juan Cozar, Pere Teixidor, Luis Fernández, Ismael Suñé, Marta Suñé, Alfons Molina, Jaume Font i Conrad Rafart
Davant: Mònica Lucena, Javi Prieto, Sandra Clapera,Víctor Marina, Cecilia Sechi, i al mig, amb vestit negre, Jesús Tarrida.

Any 2015
Seqüència de dos moments de l'audició que van fer a Tortellà el dia 26 d'Abril de 2015. Com que els tibles es van intercanviar la posició, dono l'alineació de la segona foto:
Darrere: Juan Gómez, Ito Rodríguez, Ismael Suñé, Gerardo Burgos, Pere Teixidor i Luis Fernandez
Davant: Marta Suñé, Jesús Tarrida, Daniel ("Dani") Hernández, Conrad Rafart i Xavier Santandreu.
Fotos: Emili Pallàs.


Any 2016 (1)
Cartell de la temporada 2016-2017 en formació de Cobla. Aquest any fan els Concerts del Cicle per a música de Cobla de la Diputació de Girona.
Darrere: Juan Gómez, Ito Rodríguez, Ismael Suñé, Pere Teixidor, Gerardo Burgos i Carles Rambla
Davant: Marta Suñé, Jesús Tarrida, Daniel ("Dani") Hernández, Joan Sala i Xavier Santandreu.


Any 2016 (2)
Cartell de la temporada 2016-2017; és un reproducció del retrat de la Cobla, afegint-hi quatre cantants i una ballarina.
D'esquerra a dreta: Mònica Lucena, Ignasi Soler, Sandra Clapera, Enric de Francisco i Cecília Sechi (ballarina).


Any 2016 (3)
Concert al Casal Marià d'Olot, el diumenge 4 de Desembre de 2016, organitzat per l'Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol. No es dona gaire la combinació de Cobla amb quatre cantants i una ballarina.
A l'esquerra, a càrrec de les veus: Enric de Francisco, Mònica Lucena, Ignasi Soler i Sandra Clapera.
Cobla, darrere: Ito Rodríguez, Juan Gómez, Ismael Suñé, Gerardo Burgos, Pere Teixidor i Carles Rambla
Davant: Marta Suñé, Jesús Tarrida, Daniel ("Dani") Hernández, Joan Sala i Xavier Santandreu.
Foto: Emili Pallàs.


Any 2016 (4)
En aquesta foto, del mateix concert que l'anterior, els trompetes han intercanviat la seva posició, i ara la que intervé il·lustrant la música de la Cobla és la ballarina Cecília Sechi.
Foto: Emili Pallàs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!