T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 20 de julio de 2012

BLACK BLUE JAZZ (ELS BLAUS)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1933 (1)
Cobla-orquestrina fundada a Anglès per gent del poble juntament amb músics d'Amer i La Cellera, contemporània de la Cobla-orquestra L'As d'Anglès, amb qui devia haver-hi força rivalitat; es va dissoldre amb l'inici de la Guerra Civil, l'any 1936. Eren coneguts també com Els Blaus d'Anglès.
Algunes fotos són del meu arxiu particular, i d'altres provenen de l'Arxiu Municipal d'Anglès.
A continuació, detall de les dues fotos, amb els noms dels components:
Any 1933 (2)
En formació d'Orquestrina:
Darrere: Miquel Sanglas i Planagumà [trombó], Llorenç Noell i Plana ("Risant") [jazz-band], Josep Teixidor i Tomàs [helicon i representant] (suposo que també devia cantar -si més no, amb l'embut que veiem a la foto-, doncs el trobo com a vocalista a la Cobla-orquestra L'As d'Anglès i a la Cobla-orquestra Victòria, d'Amer ) i Francesc Ripoll i Plana [trompeta]
Davant: Francesc Espinet i Domènech [piano i representant], Joaquim Pérez [violí] (a qui podem veure a la Cobla-orquestra L'As d'Anglès), Enric Roura i Comas [saxo] ("Sagal", pare del tenorista Josep Roura i Padrosa, amb qui compartia el sobrenom, a qui veiem entre d'altres formacions a la Cobla-orquestra La Principal de Girona, i també a la Cobla-orquestra Iris, i que esdevindria una figura als anys 50 i 60 a la Cobla-orquestra Barcelona i a la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal), Jaume Alabau i Roura [saxo] i Narcís Corominas i Casamitjana ("Siset Peradalta") [saxo].
Any 1933 (3)
En formació de Cobla.
Darrere: Francesc Ripoll, Llorenç Noell ("Risant"), Miquel Sanglas, Josep Teixidor i Joaquim Pérez
Davant: Francesc Espinet, Jaume Alabau, Narcís Corominas ("Siset Peradalta") i Enric Roura ("Sagal").


Any 1934 (1)
En aquest cartell promocional podem veure que han passat de la denominació de 1933, Orquestrina-Cobla , a la de Cobla-Orquestra-Orquestrina .


Any 1934 (2)
En formació de Cobla, ara ja amb dues tenores.


Any 1934 (3)
En formació d'orquestrina. Crec que el saxo de l'esquerra és un Melody (afinat en Do, gairebé en desús, avui dia), el següent és Tenor (afinat en Sib) i els dos següents son Alts (afinats en Mib), els més emprats actualment.


Any 1935 (1)
Magnífic cartell, donada l'època i els mitjans, en el que podem observar una reducció de components, passant dels nou de l'any 1933 i els deu de 1934 a set aquell any 1935, i creec que deixant de banda la Cobla ...


Any 1935 (2)
Interessant (i potser únic en aquest blog): la caixa i el bombo del jazz band són quadrats ...


Any 1935 (3)
I aquesta devia ser la formació que interpretava, com diu el cartell, ballables argentins i americans ... I el mocador al coll que no va triumfar massa en els anys següents, doncs així com avui en dia encara es poden veure corbates, corbatins i llacets, aquesta peça no va tenir continuitat (curiositats de la moda).
També em crida l'atenció el davantal que porta el músic que toca el bandonió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!