T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 7 de junio de 2012

TURISSA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1944 (1)
Cobla-orquestra de Tossa de Mar formada per deixebles del mestre Narcís Darder i Dellonder. Aquesta foto és la de la presentació feta el dia 9 d'Abril de 1944 a la Plaça d'Espanya de Tossa de Mar.
Darrere: Lluís Font, Josep Gotarra i Casabó, Eusebi Moré i Mas, Josep Brosa i Vives i Joan Roura i Xiberta
Davant: Salvador Cantenys i Amargant, Francesc Loubat i Dibusi, Ramon Corts i Espígol, Feliu Casas i Zaragoza i Josep Cullell i Sallés.
El dia de Sant Jordi de l'any 1989, es va fer a Tossa un homenatge a la Cobla-orquestra Turissa, organitzat per l'Agrupació Sardanista Tossenca, l'Oficina Municipal de Turisme i la Casa de Cultura, sota el patrocini de l'Ajuntament de la Vila. Els actes programats eren els següents:
  • 12h00   MISSA en record dels músics absents, a l'Esglèsia Parroquial
  • 18h00 AUDICIÓ DE SARDANES a la Plaça d'Espanya per la cobla Miramar, que interpretarà les mateixes sardanes que va interpretar la cobla Turissa el dia de la seva presentació a la mateixa plaça, el 9 d'Abril de 1944 [llàstima que no disposi d'aquesta llista!]
  • 20h00  ACTE D'HOMENATGE, a la Casa de Cultura, als components de la Cobla-orquestra Turissa: Maria Teresa Solà i Domínguez (vocalista); Josep Cullell i Sallés (tenora [a la foto és el segon tenor; anys després seria el primer tenor i fundador de la Cobla Ciutat de Girona]); Ramon Corts i Espígol (tible); Salvador Cantenys i Amargant (flabiol i tamborí); Francesc Loubat i Dibusi (tible) i Eusebi Moré i Mas (fiscorn)
  • 21h00   SOPAR-HOMENATGE als músics de la Cobla, al Park Hotel
Anècdota personal: a en Josep Cullell li havia comprat canyes de tenora, més o menys per aquesta època de l'homenatge. A part d'això, recordo com si fós avui, l' excel·lent interpretació que va fer amb la Cobla Ciutat de Girona (de la qual en va ser fundador) al certàmen La Sardana de l'Any de 1975, celebrat a Igualada, de la sardana guanyadora, amb un difícil cant de tenora, Montsevalls, del que va ser el meu mestre de solfeig, en  Pere Fontàs Puig 


Any 1944 (2)
La Cobla-orquestra Turissa devia sorprendre en les seves actuacions, doncs era de les poques que en aquella època portava una noia vocalista, com era la Maria Teresa Solà i Domínguez, i una altra noia en la part instrumental, Rita Brosa i Vives (piano?).
Al centre: Maria Teresa Solà i Domínguez
Al voltant, començant per baix a l'esquerra i acabant per baix a la dreta: Josep Cullell i Sallés, Josep Gotarra i Casabó, Eusebi Moré i Mas, Salvador Cantenys i Amargant, Feliu Casas i Zaragoza, Rita Brosa i Vives, Joan Roura i Xiberta, Lluís Font, Ramon Corts i Espígol i Josep Brosa i Vives.
Van estar actius fins l'any 1957; molts dels components no podien compaginar l'activitat musical amb una altra que aleshores va començar a ser clau en l'economia de Tossa de Mar: el sector de serveis relacionat amb el turisme.
Cartell: Arxiu Municipal de Tossa de Mar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!