T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

lunes, 4 de junio de 2012

SALLENT
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


1949 (1)
Aquesta Cobla-orquestra de Sallent, fundada per Jaume Riu i Ristol l'any 1945 amb el nom de Cobla-orquestra Werner, ja que procedia del Quintet Werner; dos anys després van canviar el nom pel de Cobla-orquestra Sallent, restant actius fins l'any 1959.
La foto procedeix, com moltes d'aquest blog, de l'Arxiu de l'Eduard Boada, i els noms dels components venen donats per Ignasi Muntada.
Darrere: Ramon Viladomiu i Colomer, Marià Riu i Castellà, Josep Codina i Casas, Josep Tarrés i Noguera, Joan Riu i Ristol i Andreu Peralba i Codina
Davant: Jaume Riu i Ristol, Joan Peralba i Codina, Domènec Tomàs i Planas, Pau Coit i Castelló ("Pauet") i Enric Relat i Prat.


1949 (2)
Tarja de l'època.


Anys 40
La diferència entre aquest cartell i el següent és que en una hi apareix el nom de Jaume Riu i a l'altra no ...


1950 (aprox)
Comptava en les seves files amb un noi virtuós del violí com era Domènec Tomàs i Bayona, (fill d'en Domènec Tomàs i Planas, component també de la Cobla-orquestra Sallent), que arribaria a ser concertino de la Orquesta Nacional de España.
Observa la imposició que se'ns feia de l'idioma ... Jo mateix, a l'escola, mai vaig llegir ni un borrall en català. Però aquest seria tema per un altre blog, no?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!