T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 2 de junio de 2012

RIVER'S
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1958 (1)
Conjunt de Girona fundat l'any 1956 i que més endavant va actuar com a Cobla (reduïda). L'any 1958 ja s'anunciaven com Orquestra Rivers. En aquests primers anys no portaven l'apòstrof abans de la "S".
En primer terme, el cantant: Jordi Tarrés
A l'esquerra, en segon terme, el trio de ritme: Conrad Alegret (piano), Josep Trias i Pujol (bateria) i Lluís Franch (contrabaix i representant)
A darrere: Ramir Mestres (trompeta)
Trio de saxos: Desconegut (saxo alt), Francesc Gil i Lara (saxo alt) i Desconegut (saxo alt).


Any 1958 (2)
Començant per l'esquerra i voltant la taula: Josep Trias, Desconegut, Ramir Mestres, Desconegut, Francesc Gil, Conrad Alegret, Jordi Tarrés i Lluís Franch.


Any 1968 (1)
D'esquerra a dreta: Càndid Roura i Ventura, Lluís Franch (representant), Ferran Fontàs i Soler (que és qui em passa les dades d'aquesta imatge), Joan Fontàs i Ayats ("Patllari") [pare d'en Ferran], Candy Rossi (nom artístic de Cándido Rosillo), Conrad Alegret, Josep Roura i Ventura i Martí Begudanch.


Any 1968 (2)
El dia 30 d'Agost de 1968 va tenir lloc la benedicció de l'altar de l'església de Sant Feliu, a Celrà. Després de la cerimònia, sortin de l'església, podem veure el Bisbe Narcís Jubany departint amb els músics Càndid Roura, Joan Fontàs ("Patllari") i Lluís Franch. El Bisbe era fill i nét de músics; si veiem la Cobla-orquestra Farnense hi podem trobar músics de cognom Jubany algun dels quals seria el seu pare o bé l'oncle, i cap a 1876 hi havia a la Farnense quatre germans Jubany: Josep, Joan, Narcís i Francesc; sembla que el mateix Bisbe Narcís Jubany havia tocat la tenora a la seva infantesa.
Foto: Miquel Morillo. CRDI (Ajuntament de Girona).


Anys 70
S'observa que hi ha hagut un relleu generacional, respecte a la fotografia anterior.
Drets: Manel Bonilla, Càndid Roura, Lluís Franch, Cándido Rosillo ("Candy Rossi"), Miquel Panareda i Jaume Bañeras i Saltor
Asseguts: Josep Roura i Narcís Trias i Fàbregas (fill de Josep Trias i Pujol i germà de Marcel·lí Trias i Fàbregas, tocava el fiscorn i la bateria).Any 1980 (aproximadament)
Audició "camperola" a La Sala, veïnat de Foixà, amb la formació força minvada.
Darrere: Manel Casas (trompeta), Hilari ["Lari"] Garcia* (1er fiscorn), Josep ["Pitu"] Anadon (2n fiscorn) i Lluís Franch (contrabaix)
Davant: Faustí Pérez ["Tino"] (flabiol), Fèlix del Saz (2n tible), Càndid Roura (1er tible) i Josep Antoni López (1er tenor i únic).
* Vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra Atlàntida.
Fotos: Arxiu Josep Antoni López.


Any 1981 (1)
Darrere: Agustí Recasens,  Josep ("Pitu") Anadon, Lluís Franch i Josep Roura
Davant: Faustí Pérez ("Tino"), Fèlix del Saz, Càndid Roura, Josep Antoni López i Narcís Costa.
Foto: Arxiu Josep Antoni López.


Any 1981 (2)
Cercavila a Massanes, en la Festa d'Homenatge a la Vellesa, el dia 13 de Maig de 1981.
Darrere: Càndid Roura i Fèlix del Saz (saxos)
Al mig: Josep Roura, Agustí Recasens i Joan Castañer [anava de bolo] (trompetes)
Davant: Lluís Franch (fiscorn), Josep Antoni López (platerets) i Josep ["Pitu"] Anadon (fiscorn).
Aquest dia van estrenar la sardana Massanes, segons m'explica el seu autor, en Josep Antoni López.
Durant aquesta dècada dels 80 la Cobla-orquestra River's va desfer-se i alguns dels seus membres van continuar la seva activitat, amb el nom de Cobla-orquestra Marimba, inspirant-se en el nom de la Cobla-orquestra Marimba de Tortellà, de la qual n'havia format part en Càndid Roura a principis dels anys 50.
Foto: Miquel Morillo i Gallego. CRDI (Ajuntament de Girona).

3 comentarios:

 1. Referent a la primera foto dels Rivers. La foto està feta a la plaça Catalunya de Girona, i data del 1968. Els seus componets d' esquerra a dreta són: Candy Roure de Tortellà mort, Lluís Franch representant mort, Ferran Fontàs, Joan Fontàs (Patllari) fill de Tortellà mort, Candy Rosillo mort, Conrado Alegret mort, Josep Roure de Tortellà, Martí Begudanch mort.
  Referent amb el nom d'en Joan Fontàs (Patllari) amb unes fotos de Tortellà surt amb el nom de Josep Fontàs ( Patllari) la qual cosa és incorrecte.
  Moltes Gràcies.

  Ferran Fontàs

  ResponderEliminar
 2. Moltes gràcies, Ferran !
  Passo tot seguit a corregir-ho. Per cert, En Joan Fontàs també surt a les fotos de la Mediterrània, de Girona !

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Disculpa, Ferran, en lloc de la Mediterrània de Girona volia dir Moderna de Les Planes (pots anar al següent enllaç: http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/2012/09/moderna-les-planes.html)

   Eliminar

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!