T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

Si vols contribuir al manteniment d'aquesta pàgina (a partir de 50 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació, tal com han fet en el seu moment els PATROCINADORS DEL BLOG:

Amat i Pujol, David
Boada i Silvestre, Eduard
"Burlu", de "Sant Esteve de les Roures"
Comadevall i Prat, Miquel
Lavie, Marc
Molina i Membrives, Xavi
Nonell i Juncosa, Jaume
Roig de Llobet, Rafel
Vergés i Costa, Silvestre

... a tots:

Gràcies!



SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

  

dissabte, 2 de juny del 2012

RIVER'S

Conjunt de Girona fundat l'any 1956 i que mĂ©s endavant va actuar com a Cobla (reduĂŻda). L'any 1958 ja s'anunciaven com Orquestra Rivers. En aquests primers anys no portaven l'apĂČstrof abans de la "S".
En primer terme, el cantant: Jordi Tarrés
A l'esquerra, en segon terme, el trio de ritme: Conrad Alegret (piano), Josep Trias i Pujol (bateria) i LluĂ­s Franch i Falgueras (contrabaix i representant)
A darrere: Ramir Mestres (trompeta)
Trio de saxos: Desconegut (saxo alt), Francesc Gil i Lara (saxo alt) i Desconegut (saxo alt).


Any 1958 (2)
Començant per l'esquerra i voltant la taula: Josep Trias, Desconegut, Ramir Mestres, Desconegut, Francesc Gil, Conrad Alegret, Jordi Tarrés i Lluís Franch.


Any 1968 (1)
D'esquerra a dreta: CĂ ndid Roura i Ventura, LluĂ­s Franch (representant), Ferran FontĂ s i Soler (que Ă©s qui em passa les dades d'aquesta imatge), Joan FontĂ s i Ayats ("Patllari") [pare d'en Ferran], Candy Rossi (nom artĂ­stic de CĂ ndid Rosillo i Bosch), Conrad Alegret, Josep Roura i Ventura i MartĂ­ Begudanch.


Any 1968 (2)
El dia 30 d'Agost de 1968 va tenir lloc la benedicciĂł de l'altar de l'esglĂ©sia de Sant Feliu, a CelrĂ . DesprĂ©s de la cerimĂČnia, sortint de l'esglĂ©sia, podem veure el Bisbe NarcĂ­s Jubany departint amb els mĂșsics CĂ ndid Roura, Joan FontĂ s ("Patllari") i LluĂ­s Franch. El Bisbe era fill i nĂ©t de mĂșsics; si veiem la Cobla-orquestra La Farnense hi podem trobar mĂșsics de cognom Jubany algun dels quals seria el seu pare o bĂ© l'oncle, i cap a 1876 hi havia a la Farnense quatre germans Jubany: Josep, Joan, NarcĂ­s i Francesc; sembla que el mateix Bisbe NarcĂ­s Jubany havia tocat la tenora a la seva infantesa.
Foto: Miquel Morillo. CRDI (Ajuntament de Girona).


Anys 70 (1)
S'observa que hi ha hagut un relleu generacional, respecte a la fotografia anterior.
Drets: Manel Bonilla i Fabrellas, CĂ ndid Roura, LluĂ­s Franch, CĂĄndido Rosillo ("Candy Rossi"), Miquel Panareda i Guardiola i Jaume Bañeras i Saltor
Asseguts: Josep Roura i NarcĂ­s Trias i FĂ bregas (fill de Josep Trias i Pujol i germĂ  de Marcel·lĂ­ Trias i FĂ bregas, tocava el fiscorn i la bateria).


Any 1975
Cartell de la temporada 1975-1976.
Començant per l'esquerra i pujant: FÚlix del Saz, Fulgenci Segura, Lluís Franch, Càndid Roura, Faustí Pérez ("Tino"), Josep Roura, Josep Antoni López i Carles Lliuró i Cibiach.
Foto: Arxiu Josep Antoni LĂłpez.


Anys 70 (2)
Audició "camperola" a La Sala, veïnat de Foixà, amb la formació força minvada.
Darrere: Manel Casas (trompeta), Hilari ["Lari"] Garcia* (1er fiscorn), Josep ["Pitu"] Anadon (2n fiscorn) i LluĂ­s Franch (contrabaix)
Davant: FaustĂ­ PĂ©rez ["Tino"] (flabiol), FĂšlix del Saz (2n tible), CĂ ndid Roura (1er tible) i Josep Antoni LĂłpez (1er tenor i Ășnic).
* Vaig coincidir-hi a la Cobla-orquestra AtlĂ ntida.
Fotos: Arxiu Josep Antoni LĂłpez.


Anys 70 (3)
Tocant en un restaurant.
Darrere: Hilari ["Lari"] Garcia (trombĂł), Manel Casas (trompeta), FĂšlix del Saz (saxo alt) i CĂ ndid Roura (saxo tenor)
Davant: Josep ["Pitu"] Anadon (bateria), LluĂ­s Franch (guitarra baixa) i Josep antoni LĂłpez (guitarra i cantant). MĂ©s a la dreta -no surt a la foto- hi havia en FaustĂ­ PĂ©rez ["Tino"] (flabiol).
Foto: Arxiu Enric Estrada.


Any 1981 (1)
Darrere: AgustĂ­ Recasens,  Josep ("Pitu") Anadon, LluĂ­s Franch i Josep Roura
Davant: FaustĂ­ PĂ©rez ("Tino"), FĂšlix del Saz, CĂ ndid Roura, Josep Antoni LĂłpez i NarcĂ­s Costa.
Foto: Arxiu Josep Antoni LĂłpez.


Any 1981 (2)
Cercavila a Massanes, en la Festa d'Homenatge a la Vellesa, el dia 13 de Maig de 1981.
Darrere: CĂ ndid Roura i FĂšlix del Saz (saxos)
Al mig: Josep Roura, Agustí Recasens i Joan Castañer [anava de bolo] (trompetes)
Davant: LluĂ­s Franch (fiscorn), Josep Antoni LĂłpez (platerets) i Josep ["Pitu"] Anadon (fiscorn).
A darrere de tot, a l'esquerra, sembla que hi ha un mĂșsic que aquells dia no deuria tocar a la Cercavila, en NarcĂ­s Costa.
Aquest dia van estrenar la sardana Massanes, segons m'explica el seu autor, en Josep Antoni LĂłpez.
Durant aquesta dĂšcada dels 80 la Cobla-orquestra River's va desfer-se i alguns dels seus membres van continuar la seva activitat, amb el nom de Cobla-orquestra Marimba, de Girona, inspirant-se en el nom de la Cobla-orquestra Marimba, de TortellĂ , de la qual n'havia format part en CĂ ndid Roura a principis dels anys 50.
Foto: Miquel Morillo i Gallego. CRDI (Ajuntament de Girona).

3 comentaris:

  1. AnĂłnimo13/1/13 13:55

    Referent a la primera foto dels Rivers. La foto està feta a la plaça Catalunya de Girona, i data del 1968. Els seus componets d' esquerra a dreta són: Candy Roure de Tortellà mort, Lluís Franch representant mort, Ferran Fontàs, Joan Fontàs (Patllari) fill de Tortellà mort, Candy Rosillo mort, Conrado Alegret mort, Josep Roure de Tortellà, Martí Begudanch mort.
    Referent amb el nom d'en Joan FontĂ s (Patllari) amb unes fotos de TortellĂ  surt amb el nom de Josep FontĂ s ( Patllari) la qual cosa Ă©s incorrecte.
    Moltes GrĂ cies.

    Ferran FontĂ s

    ResponElimina
  2. Moltes grĂ cies, Ferran !
    Passo tot seguit a corregir-ho. Per cert, En Joan Fontàs també surt a les fotos de la Mediterrània, de Girona !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Disculpa, Ferran, en lloc de la MediterrĂ nia de Girona volia dir Moderna de Les Planes (pots anar al segĂŒent enllaç: http://fotosformacionsmusicalsdecatalunya.blogspot.com.es/2012/09/moderna-les-planes.html)

      Elimina

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE

GrĂ cies!