T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

jueves, 14 de junio de 2012

ORQUESTRA PARERA
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1902
Orquestra de Barcelona, de la qual en tinc referències a partir de l'any 1898. Al revers hi ha un text que m'agrada transcriure, amb cursives i negretes, tal qual es llegeix, amb el català que s'escrivia l'any 1902 (s'observarà, per exemple que no diu orquestra, sino orquesta , d'acord?, però era un català culte en aquell moment, on hi havia gent preocupada perquè es parlés i s'escrigués català en lloc del castellà: a algú li sona aixó?):

ORQUESTA PARERA
                                                      ==========     1902

Reconeguda per tot Catalunya la fama obtinguda per la Orquesta Parera, per demés seria' l fer nova propaganda, y sols té que dir als seus amichs, admiradors y públich en general que aquest any ha pogut conseguir que formés part de la mateixa lo célebre profesor y concertista de fiscorn, Pau Guanter (a) Rusiñol, y que restablert lo concertista de flauta, Joseph Calvera, tornará á pendre part á tots els ajustos que 's presentin. Contant, donchs, ab aquests nous elements tan valiosos y ab la bona voluntat de tots pera correspondre ab nostra tasca al favor del públich, confiém en que aquest no rebutxará nostre oferiment, tant mes formant actualment la Orquesta Parera un conjunt musical de primísimo cartello, com es difícil trobar-ne un altre.
Dita orquesta s' ofereix pera funcions religiosas, concerts, serenatas y balls
----------------
P E R   L A S   C O N T R A C T A S :
D. JOAN SALA, Director--S. Antón Abad, 13, 2º, 2ª
B A R C E L O N A

De dalt a baix i d'esquerra a dreta tenim, doncs:
Pasqual Parera, E. Tresserras (Clarinet Solista), E. Galceran (Clarinet), Joseph Calvera (Flauta Solista); J. Rovira (Cornetí Solista), M. Díaz (Cornetí); Pau Guanter i Casadevall ["Rossinyol"]* (Fiscorn Solista); Antoni Sala (Violí Solista); Joan Sala (Violí Director), Joan de Déu Mullor (Primer Violí) [ostres quina guerra de violins!] , Carles Oró (Viola) i Josep Jordà (Baix Solista).
* Es pot llegir una breu biografia d'en Pau Guanter, amb algunes fotos i més de 60 anècdotes explicades pel propi Rossinyol en aquest deliciós text d'Enric Riera i Fortiana.


Any 1905 (aproximadament)
Arc superior: Joan de Déu Mullor, Antoni Sala, Joan Sala, Carles Oró i Josep Jordà
Al mig: Ramon Puig i Llirós, Josep Mª Rey i Pere Carbonell i Perich
A baix: Gregori Nicol, Joaquim Ribó i Pau Guanter ("Rossinyol").

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!