T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 20 de junio de 2012

MARIMBA (Tortellà)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1951
Cobla-orquestra de Tortellà creada l'any 1951 per Joaquim Serra Quintana i Roc Marco Palazón.
En el títol de l'entrada hi poso entre parèntesis Tortellà , per no confondre amb la Cobla-orquestra del mateix nom que es va formar a Girona a ran de la dissolució de la Cobla-orquestra River's.
Els components són:
Darrere: Antoni Marco Palazón (saxo) i Jaume Sabaté Estebanell (contrabaix)
Davant: Gabriel Granados i Llimona (piano, nét d'Enric Granados i Campiña), Alfons Sabaté Reixach (trompeta i violí), Joaquim Serra Quintana (violí i cantant), Ramon Serra Quintana (violí i bateria) i Roc Marco Palazón (acordió).
Moltes dades d'aquesta i d'altres formacions de Tortellà són extretes del llibre Tortellà en blanc i negre, editat per l'Ajuntament de Tortellà, de Santi Soler i Simon ("Santi de Câ l'Àngel"), historiador i arxiver de l'Arxiu Històric de Girona.


Any 1952
Aquesta orquestrina va durar fins el 1956. Destaca a dalt de la foto la vocalista ("vocalista animadora", diu el text), Mª Dolors Sabaté, una de les poques noies en aquella època que feia de cantant. Asseguts, a la fila del darrere hi trobem en Jaume Sabaté, l'Alfons Sabaté (fill de l'anterior i germà de la Mª Dolors), i els germans Antoni i Roc Marco. A davant, els germans Càndid ("cantor estilista") i Josep Roura, flanquejant a l'acordionista Josep Juanola. Tots ells, deixant apart la Mª Dolors i en Jaume, els trobem en diverses formacions musicals fins fa pocs anys.
La formació es va dissoldre l'any 1956, ja que el Sindicat de Músics els demanava un mínim de deu músics si volien fer Cobla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!