T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 2 de junio de 2012

LA PRINCIPAL DE SANT FELIU DE PALLEROLS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1945
Darrere: Jordi Compta i Prat (el mateix Jordi em deia recentment que en aquesta foto tenia només quinze anys!), Desconegut, Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Frederic Bars ("l'Avi Bars") i Climent Serrat
Davant: Desconegut, Conrad Vila i Saderra, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Joan Fontàs Riera ("Marxant") [?] i Joan Callís i Guix, amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Màxim's els anys 80.


Anys 50 (1)
Darrere: Dos trompetes que no es veuen, Desconegut, Desconegut i Climent Serrat
Davant: Joan Callís, Desconegut, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Joan Fontàs Riera ("Marxant") [?] i Desconegut.


Anys 50 (2)
Un dels cançoners que es publicaven a l'època, amb el vocalista Josep Teixidor.


Any 1958
Festa Major, a la Font del Mosquer, de Sant Feliu de Pallerols. A l'esquerra de tot hi ha en Lluís Giménez ("Ximenes"), que deixa la trompeta a un espectador parent seu, en Joan Colomer ("Joanet Fuxell"). Amb la trompeta, Jordi Compta, i amb el fiscorn Alexandre Port ("Sandro").


Any 1959 (1)
Lluïda sessió de ball a Arudy (Pirineus Atlàntics, França), on van actuar-hi els dies 6, 7 i 8 de Juny de 1959; les fotos són de Claude Roux.
A l'esquerra, en primer terme, Alexandre Port i Serra ("Sandro") i Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric"), i darrere seu, el contrabaixista Francesc Codina i Tràfach ("Paco Pic", d'Amer, fill del contrabaixista Francesc Codina i Moner, amb qui compartia el sobrenom, al qual podem en d'altres entrades, com per exemple a l' As d'Anglès) i el bateria Josep ("Pitu") Anadón. El cantant és en Lluís Andreu i els saxos són en Jaume Sidera i Juanola i en Josep Mª Vila i González ("Josep del Molí"); darrere d'aquest, en Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri") al trombó, i els tres trompetes són: Jordi Busquets, Jordi Compta i Prat i Lluís Giménez i Colomer ("Ximenes").


Any 1959 (2)
Detall de la mateixa actuació:
Jordi Compta en primer terme, solejant amb la trompeta; el cantant, Lluís Andreu; i fent percussió, el bateria Josep ("Pitu") Anadón, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), en segon terme, Jordi Busquets (darrere de tot) i Jaume Sidera.


Any 1959 (3)
En la mateixa actuació, primer pla del metall, amb en Jordi Compta saludant ...


Any 1959 (4)
I darrera foto de la seqüència: podem veure la formació des d'un lateral, amb un detall que no s'apreciava en les altres tres: el tendal és bastant ... artesà? ... però feia el seu servei, perquè en primer pla es veuen alguns paraigües !Any 1962 (1)
Cartell publicitari.
Columna esquerra, de dalt a baix: 
Joan Pujolràs i Duran ("Jan Bep"), Josep Mª Vila i González ("Josep del Molí"), Lluís Giménez i Colomer ("Ximenes"), Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Jordi Busquets, Francesc Codina ("Paco Pic") i Lluís Andreu
Columna central:
Joan Callís i Guix, Jordi Compta i Prat, Josep Coma ("Josep de Pekín"), Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric") i Josep ("Pitu") Anadón
Columna dreta:
Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri") i Pere Borrell


Any 1962 (2)
El dia de Nadal de 1962 va caure una gran nevada que va afectar principalment a les comarques de Barcelona. Aquí veiem els músics a l'alçada de l'Hostal de Cal Coix, a Tordera, estirant i empenyent l'autocar ... quines penúries que passaven els músics, aquell temps! M'explicava en Josep Ventura que quan aquell autocar feia una pujada, baixava i feia més via caminant que no pas anant a cavall ...
De davant cap a darrere:
A l'esquerra, Jordi Compta, Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric") i Joan Callís
Al mig: Joan Pujolràs ("Jan Bep") i Desconegut
A la dreta: Lluís Andreu i Lluís Giménez ("Ximenes")
Darrere l'autocar: Desconegut.


Any 1963 (1)
A dalt del tren: Josep Ventura ("Simonic"), d'Amer, amb qui vaig tocar molts anys a la Cobla-orquestra Atlàntida, i una de les millor persones amb qui he compartit escenari en la meva vida; Pere Vilà i Ayats, Alfons Ruiz, Ferran Palomeras, Joan Casabó i Francesc Codina ("Paco Pic").
A baix, drets: Desconegut, Lluís Rovira ("Lino"), Josep Serrats ("Pep de Sils") i Eusebi Güell ("Cucut")
A baix, ajupits: Pere Colomer ("Peret Baldiri") i Joan Pérez i Serrallonga. Es pot trobar una mica més d'informació de La Principal de Sant Feliu de Pallerols, així com de músics destacats de la Vila en el següent enllaç


Any 1963 (2)
Al fons es pot veure en Francesc Codina ("Paco Pic") tocant el contrabaix.
A l'esquerra, Alfons Ruiz i Desconegut.
En primer terme, Pere Vilà.
Foto: Arxiu Pere Vilà i Ayats.


Any 1964
Aquí els tenim en formació de ball.
Darrere: Jordi Ruscada (baix), Ricard Fageda i Rigat (trompeta), Josep Ventura ["Simonic"] (trompeta), Eusebi Güell ["Cucut"] (trombó) i Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombó)
Davant: Josep ["Pitu"] Anadón (bateria), Desconegut (piano), Josep Mª Vila ["Josep del Molí"] (saxo), Joan Muxach (saxo), Sebastià Ferrer (saxo ) i Desconegut (saxo).


Anys 60 (1)


Anys 60 (2)
Els tres trompetes, Jordi Busquets, Jordi Compta i Lluís Giménez ("Ximenes"), en plan show.Anys 60 (3)
Darrere: Frederic Bars ["l'Avi Bars"] (?) (piano), Lluís Giménez ["Ximenes"] (?) (trompeta), Jordi Compta (trompeta), Alexandre Port ["Sandro"] (trombó), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombó i representant) i Josep Mª Vila ["Josep del Molí"] (acordió)
Davant: Josep Teixidor (contrabaix), Josep ["Pitu"] Anadón (bateria), Joan Callís (saxo), Lluís Rovira ["Lino"] (saxo), Jaume Sidera (saxo) i Lluís Andreu (saxo i cantant).


Anys 60 (4)


Any 1967
Probablement aquesta deu ser la darrera foto de la formació.
A dalt, drets, d'esquerra a dreta: Lluís Rovira ("Lino"), Josep Mª Vila ("Josep del Molí"), Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Josep Serrats ("Pep de Sils") i Desconegut
En segon terme, tres asseguts i un dret: Joan Pérez, Joan Casabó, Desconegut i Desconegut
A davant: Eusebi Güell ("Cucut"), Francesc Codina ("Paco Pic") i Josep Ventura ("Simonic").
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!