T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

sábado, 2 de junio de 2012

LA PRINCIPAL DE SANT FELIU DE PALLEROLS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1945
Darrere: Jordi Compta i Prat (el mateix Jordi em deia recentment que en aquesta foto tenia només quinze anys!), Desconegut, Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Frederic Bars ("l'Avi Bars") i Climent Serrat
Davant: Desconegut, Conrad Vila i Saderra, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Joan Fontàs Riera ("Marxant") [?] i Joan Callís i Guix, amb qui vaig coincidir a la Cobla-orquestra Màxim's els anys 80.


Anys 50 (1)
Darrere: Dos trompetes que no es veuen, Desconegut, Desconegut i Climent Serrat
Davant: Joan Callís, Desconegut, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Joan Fontàs Riera ("Marxant") [?] i Desconegut.


Anys 50 (2)
Un dels cançoners que es publicaven a l'època, amb el vocalista Josep Teixidor.


Any 1958
Festa Major, a la Font del Mosquer, de Sant Feliu de Pallerols. A l'esquerra de tot hi ha en Lluís Giménez ("Ximenes"), que deixa la trompeta a un espectador parent seu, en Joan Colomer ("Joanet Fuxell"). Amb la trompeta, Jordi Compta, i amb el fiscorn Alexandre Port ("Sandro").


Any 1959 (1)
Lluïda sessió de ball a Arudy (Pirineus Atlàntics, França), on van actuar-hi els dies 6, 7 i 8 de Juny de 1959; les fotos són de Claude Roux.
A l'esquerra, en primer terme, Alexandre Port i Serra ("Sandro") i Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric"), i darrere seu, el contrabaixista Francesc Codina i Tràfach ("Paco Pic", d'Amer, fill del contrabaixista Francesc Codina i Moner, amb qui compartia el sobrenom, al qual podem en d'altres entrades, com per exemple a l' As d'Anglès) i el bateria Josep ("Pitu") Anadón. El cantant és en Lluís Andreu i els saxos són en Jaume Sidera i Juanola i en Josep Mª Vila i González ("Josep del Molí"); darrere d'aquest, en Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri") al trombó, i els tres trompetes són: Jordi Busquets, Jordi Compta i Prat i Lluís Giménez i Colomer ("Ximenes").


Any 1959 (2)
Detall de la mateixa actuació:
Jordi Compta en primer terme, solejant amb la trompeta; el cantant, Lluís Andreu; i fent percussió, el bateria Josep ("Pitu") Anadón, Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), en segon terme, Jordi Busquets (darrere de tot) i Jaume Sidera.


Any 1959 (3)
En la mateixa actuació, primer pla del metall, amb en Jordi Compta saludant ...


Any 1959 (4)
I darrera foto de la seqüència: podem veure la formació des d'un lateral, amb un detall que no s'apreciava en les altres tres: el tendal és bastant ... artesà? ... però feia el seu servei, perquè en primer pla es veuen alguns paraigües !Any 1962 (1)
Cartell publicitari.
Columna esquerra, de dalt a baix: 
Joan Pujolràs i Duran ("Jan Bep"), Josep Mª Vila i González ("Josep del Molí"), Lluís Giménez i Colomer ("Ximenes"), Lluís Rovira i Mayola ("Lino"), Jordi Busquets, Francesc Codina ("Paco Pic") i Lluís Andreu
Columna central:
Joan Callís i Guix, Jordi Compta i Prat, Josep Coma ("Josep de Pekín"), Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric") i Josep ("Pitu") Anadón
Columna dreta:
Pere Colomer i Costa ("Peret Baldiri") i Pere Borrell


Any 1962 (2)
El dia de Nadal de 1962 va caure una gran nevada que va afectar principalment a les comarques de Barcelona. Aquí veiem els músics a l'alçada de l'Hostal de Cal Coix, a Tordera, estirant i empenyent l'autocar ... quines penúries que passaven els músics, aquell temps! M'explicava en Josep Ventura que quan aquell autocar feia una pujada, baixava i feia més via caminant que no pas anant a cavall ...
De davant cap a darrere:
A l'esquerra, Jordi Compta, Francesc Oliveras i Arnau ("Xico de Mas Rostoll ric") i Joan Callís
Al mig: Joan Pujolràs ("Jan Bep") i Desconegut
A la dreta: Lluís Andreu i Lluís Giménez ("Ximenes")
Darrere l'autocar: Desconegut.


Any 1963 (1)
A dalt del tren: Josep Ventura i Parés ("Simonic"), d'Amer, amb qui vaig tocar molts anys a la Cobla-orquestra Atlàntida, i una de les millors persones amb qui he compartit escenari en la meva vida; Pere Vilà i Ayats, Alfons Ruiz, Ferran Palomeras, Joan Casabó i Francesc Codina ("Paco Pic").
A baix: Ajupit, a dalt de la plataforma: Francesc Alsina i Mola*, i drets: Lluís Rovira ("Lino"), Josep Serrats ("Pep de Sils") i Eusebi Güell i Pons ("Cucut")
A baix, ajupits: Pere Colomer ("Peret Baldiri") i Joan Pérez i Serrallonga. Es pot trobar una mica més d'informació de La Principal de Sant Feliu de Pallerols, així com de músics destacats de la Vila en aquest enllaç.
* Malgrat tenir amb prou feines setze anys, era el director de la formació.      


Any 1963 (2)
Al fons es pot veure en Francesc Codina ("Paco Pic") tocant el contrabaix.
A l'esquerra, Alfons Ruiz i Desconegut.
En primer terme, Pere Vilà.
Foto: Arxiu Pere Vilà i Ayats.


Any 1964
Aquí els tenim en formació de ball.
Darrere: Jordi Ruscada (baix), Ricard Fageda i Rigat (trompeta), Josep Ventura ["Simonic"] (trompeta), Eusebi Güell ["Cucut"] (trombó) i Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombó)
Davant: Josep ["Pitu"] Anadón (bateria), Desconegut (piano), Josep Mª Vila ["Josep del Molí"] (saxo), Joan Muxach (saxo), Sebastià Ferrer (saxo ) i Desconegut (saxo).


Anys 60 (1)


Anys 60 (2)
Els tres trompetes, Jordi Busquets, Jordi Compta i Lluís Giménez ("Ximenes"), en plan show.Anys 60 (3)
Darrere: Frederic Bars ["l'Avi Bars"] (?) (piano), Lluís Giménez ["Ximenes"] (?) (trompeta), Jordi Compta (trompeta), Alexandre Port ["Sandro"] (trombó), Pere Colomer ["Peret Baldiri"] (trombó i representant) i Josep Mª Vila ["Josep del Molí"] (acordió)
Davant: Josep Teixidor (contrabaix), Josep ["Pitu"] Anadón (bateria), Joan Callís (saxo), Lluís Rovira ["Lino"] (saxo), Jaume Sidera (saxo) i Lluís Andreu (saxo i cantant).


Anys 60 (4)


Any 1967
Probablement aquesta deu ser la darrera foto de la formació.
A dalt, drets, d'esquerra a dreta: Lluís Rovira ("Lino"), Josep Mª Vila ("Josep del Molí"), Pere Colomer ("Peret Baldiri"), Josep Serrats ("Pep de Sils") i Desconegut
En segon terme, tres asseguts i un dret: Joan Pérez, Joan Casabó, Alfons Ruiz i Francesc Alsina
A davant: Eusebi Güell ("Cucut"), Francesc Codina ("Paco Pic") i Josep Ventura ("Simonic").
Foto: Col·lecció Jordi Mestres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!