T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

martes, 12 de junio de 2012

LA MODERNA D'OLOT
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1950
Cobla-orquestra d'Olot fundada l'any 1943. L'any 1947 es fusionen amb la Cobla-orquestra Fontanella, tot i que van estar uns mesos actuant amb tots dos noms, Fontanella i Moderna.
Més endavant alguns dels seus components van passar a formar part de la Cobla-orquestra La Principal d'Olot, i els que es van quedar, l'any 1955 van canviar el nom pel de Cobla-orquestra La Principal de la Garrotxa.
El primer document que tinc és un rebut de 160 pessetes, a nom de Joan Prat, per amenitzar els actes d'un casament al Santuari de la Salut, de Sant Feliu de Pallerols.
Foto: Arxiu Josep Mª Canals i Ferrarons.


Any 1951 (1)
En la portada d'aquest díptic, amb un detall de la mateixa, hi podem veure, començant per dalt a l'esquerra, baixant i tornant a pujar (poso només l'instrument que tocaven a la Cobla):
Pere Juncà (2n tible), Jaume Vizern* (1er tible), Salvador Rota (1er fiscorn), Josep Espígol (contrabaix), Joan Pararols (2n fiscorn), Josep Colomer* (2n trompeta), Josep Costa* (flabiol), Lluís Expósito (2n tenor), Joan Juvinyà i Comellas* (1er trompeta), Lluís Pujol (1er tenor) i Victorià Vilacoba (trombó).
* Amb els músics marcats amb asterisc hi vaig actuar com a cantant les temporades 1978-1979 i 1979-1980 a la Cobla-orquestra La Principal de la Garrotxa.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1951 (2)
Part posterior del díptic, amb indicació dels representants.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1951 (3)
Processó a Sant Cristòfol les Fonts el dia 24 de Març de 1951.
Darrere: Joan Juvinyà (trompeta), Lluís Pujol (clarinet) i Jaume Vizern (violí)
Al mig: Josep Colomer (trompeta, fent l'ullet) i Salvador Rota (fiscorn)
Davant: Victorià Vilacoba (trombó) i Joan Pararols (fiscorn)
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1951 (4)
A la mateixa Festa que la foto anterior. Era costum en molts pobles de La Garrotxa que la Cobla-orquestra cantés un villancet (aleshores se'n deia "villancico") davant de l'església o de la creu del terme, després d'acompanyar l'Ofici i una processó.
Veiem en Joan Juvinyà dirigint, envoltat dels músics i del poble respectuós. El villancet era cantat: si us fixeu bé en la foto, veureu que un dels músics que està d'esquenes té la trompeta sota el braç: és en Josep Colomer, que tenia una excel·lent veu de tenor (havia cantat sarsuela a Olot), i que aquí està cantant. Una escena molt similar la vaig viure en primera persona i amb alguns dels mateixos protagonistes amb la Cobla-orquestra La Principal de La Garrotxa, l'any 1978 o 1979, a Batet de la Serra. En Josep Colomer també era el cantant.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1952 (1)
Al Restaurant Can Xel, de Santa Pau, el 18 de Maig de 1952, en concert, tocant pel Gremi de Flequers d'Olot.
Veiem en Joan Juvinyà fent un solo, flanquejat a esquerra i dreta per Salvador Rota i Joan Pararols.
A l'altra costat de taula, d'esquerra a dreta: Josep Espígol, Jaume Vizern, Lluís Pujol, Joan Daró i Julià i Josep Colomer (director).
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1952 (2)
... I novament a Can Xel, aquesta vegada, a diferència de la foto anterior, amb altres instruments a la taula. Era la festa de Sant Antoni, el 13 de Juny de 1952.
D'esquerra a dreta: Joan Daró, Jaume Vizern, Desconegut, Desconegut, Desconegut, Joan Juvinyà, Desconegut, Victorià Vilacoba i Josep Colomer.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1953 (1)
Portada del díptic de la temporada 1953-1954, obra de l'artista olotí Jaume Casas i Sargatal.
Identifico, començant per dalt a l'esquerra, baixant i tornant a pujar: Jaume Vizern, Pere Juncà, Josep Espígol, Salvador Rota, Joan Pararols, Joan Juvinyà, Lluís Pujol, Victorià Vilacoba i Josep Costa.
A sota: Joan Daró i Josep Colomer.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1953 (2)
Part posterior del díptic.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1953 (3)
Aquí els podem veure fent una processó a Sant Martí de Llémena, per la Festa de la Vellesa, el mes de Maig de 1953..
Hi reconec: darrere de tot, a l'esquerra, Jaume Vizern (violí) i Joan Daró (violí); davant seu, Josep Costa (flauta), Joan Pararols (fiscorn), Joan Juvinyà (trompeta) i Josep Colomer (trompeta). En primer terme, Victorià Vilacoba (trombó) i Salvador Rota (fiscorn).
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1953 (4)
Alguns dels músics de La Moderna d'Olot retratats a la Font Pudosa de Banyoles, el dia 25 de Juliol de 1953.
Drets: Joan Pararols, Joan Daró, Victorià Vilacoba i Josep Espígol
Ajupits: Josep Costa, Joan Juvinyà i Joaquim ("Quimet") Mas (amb qui també vaig coincidir a la Cobla-orquestra La Principal de la Garrotxa).
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1953 (5)
Actuant al Saló Ideal, d'Olot.
Darrere: Lluís Pujol (güiro), Joan Pararols (trompeta), Josep Costa (acordió), Joan Juvinyà (acordió), Josep Espígol (contrabaix) i Salvador Rota [?] (piano)
Davant: Joaquim ["Quimet"] Mas (violí), Jaume Vizern (violí), Joan Daró (violí), Josep Colomer (cantant) i Victorià Vilacoba (bateria).
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1954 (1)
Sardana matinal, després de l'Ofici, a La Trinitat, de Batet, en el mateix lloc on la vinc tocant des de fa anys amb la Cobla La Principal d'Olot.
Darrere: Joan Juvinyà, Josep Colomer, Victorià Vilacoba, Salvador Rota, Joan Pararols i Josep Espígol
Davant: Josep Costa, Joaquim ("Quimet") Mas, Jaume Vizern, Joan Daró i Lluís Expósito i Llagostera.
Foto: Arxiu Joan Juvinyà.


Any 1954 (2)
Aquí, en el que podria ser la darrera foto amb el nom de Cobla-orquestra La Moderna d'Olot, doncs la següent temporada farien una reestructuració convertint-se amb la Cobla-orquestra La Principal de la Garrotxa, els podem veure tocant a Santa Llúcia de Trenteres (Santa Pau). Entre paller i paller, hi reconec els següents:
Darrere: Joan Juvinyà (dret, no hi havi prou cadires?), Josep Colomer, Victorià Vilacoba, Salvador Rota (no es veu), Joan Pararols i Josep Espígol
Davant: Josep Costa, Joaquim ("Quimet") Mas, Jaume Vizern, Joan Daró i Lluís Pujol.
Foto: Arxiu Emili Pallàs.

2 comentarios:

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!