T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

miércoles, 20 de junio de 2012

LA LIRA (Palamós)
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:Any 1927
Cobla-orquestra de Palamós formada l'any 1915, dirigida per Emili Camós i Pruneda ("Miliu Terrarol").
En aquesta foto no es veu gairebé la cara dels músics, però comparant amb la foto següent diria que el contrabaixista és Joan Bagué i Roda ("el Senzill"). Estan tocant al "Ball de matí" celebrat al Centre Obrer La Fraternitat, de Calonge.
Foto: Arxiu Montserrat Darnaculleta.


Any 1928
Identifico alguns del seus membres llegint l' article "Recordant vells temps... amb Llorenç Maspera Colls", d'en Lluís Mercader i Bravo:
Darrere: Josep Moret i Balaguer, Joaquim Sais, Anicet Barnés i Cama, Serapi Lladó i  Balateu i Joan Bagué i Roda ("el Senzill") [representant]
Davant: Emili Camós i Pruneda ("Miliu Terrarol"), Zoilo Sureda i Bidó, Baldomer Nicolau i Caner, Carles Ventura i Galter (Collboni")* i Pere Palau i Molla.
* Fill de Joan Ventura i Collboni i Enriqueta Galter, li deien "Collboni" perquè el seu pare (fill d'Anglès), durant una època de la seva vida va fer servir el nom de Joan Collboni. Aquest músic havia estat fundador de la Cobla-orquestra La Farnense, de Santa Coloma de Farners (1876) i de la Cobla-orquestra La Principal de La Bisbal (1888). En molts llibres i articles consta com a Josep Collboni, un error que s'ha vingut arrastrant durant anys, però que si un busca bé a les hemeroteques, com va fer en el seu moment el bon amic Jaume Nonell i Juncosa, es descobreix la veritat.


Any 1929
S'incorporen a la formació Enric Vilà i Armengol, al fiscorn (amb 18 anys, fill del primer trompeta Enric Vilà), i Rogeli Vilà i Armengol, primer tenor, germà de l'Enric.
Darrere: Enric Vilà i Buxaderas (pare), Josep Moret,  Enric Vilà i Armengol (fill), Anicet Barnés, Serapi Lladó i Joan Bagué ("el Senzill")
Davant: Emili Camós ("Miliu Terrarol"), Zoilo Sureda, Baldomer Nicolau i Caner, Rogeli ("Pitu") Vilà i Carles Ventura (Collboni").

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!