T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 1 de junio de 2012

DAZZLING JAZZ
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:


Any 1932
Coincidint amb la inauguració de la nova societat recreativa guixolenca Casal Llevanti, de Sant Feliu de Guíxols, el mes de febrer de 1932, durant les festes de carnaval celebrades al seu local social, fins aleshores estatge de l'entitat casino "El Guixolense", va fer la seva presentació pública i per primera vegada, la nova orquestrina local Dazzling Jazz, qui amenitzaria durant molts anys els lluïts balls organitzats al Llevantí.
Aquesta agrupació musical la configuraven als seus inicis i en formació de concert els professors Joaquim Balmaña i Agustí Bañeras; violins, Santiago Irla, clarinet; Josep Isern, percussió; Rafel Figueras i Auladell , flauta i la senyoreta Teresa Bosch, piano; mentre que per a conjunt de ballables i jazz era integrat per Joaquim Balmaña, violí de trompa; Agustí Bañeras, violí i banjo; Santiago Irla i Rafel Figueras, saxòfon i Josep Isern, jazz-band.
Aquí tenim la fotografia de la segona formació de l'orquestra Dazzling Jazz. D'esquerra a dreta: Rafel Figueras i Auladell (osti quin saxo !) , Santiago Irla i Sardó, Josep Isern i Valls, Joaquim Balmaña i Canet , Agustí Bañeras i Joan Gironella, que havia substituit a Teresa Bosch. Per més informació, clica aquí 
(Col·lecció: Rafel Figueras i Auladell).


Any 1933
Tercera formació de Dazzling Jazz, al Casal Llevantí.
D'esquerra a dreta: Agustí Bañeras (trombó), Lluís Badosa i Padrosa (piano), Joan Pujol i Fonolleda (trompeta), Joaquim Balmaña (violinòfon), Josep Isern (jazz-band), Santiago Irla (saxòfon)  i Rafel Figueras (saxòfon).
(Col·lecció: Rafel Figueras i Auladell)


Any 1934
Quarta formació de Dazzling Jazz, en una sessió de ballables al Casal Llevantí.
D'esquerra a dreta: Joan Planas i Puig, Joan Pujol, Josep Mª Vilà i Gandol, Joaquim Balmaña, Santiago Irla, Josep Isern (jazz-band) i Rafel Figueras.
(Col·lecció: Rafel Figueras i Auladell).


Any 1936
Pel mes de maig d' aquell darrer any de la seva existència com a formació, la Cobla-orquestrina Dazzling Jazz va encarregar la confecció d'un cartell anunciador al fotògraf lleidatà, afincat a Sant Feliu de Guíxols, Josep Manetes i Gigó, amb un format i disseny del tot innovador, doncs es passava de les clàssiques targes-postals i tríptics de divulgació de les orquestres, a un precursor "poster" a tamany foli que, fins aleshores, poques orquestres havien emprat.
Es tractava, doncs, d'un pasquí concebut única i exclusivament per Manetes, combinant en blanc i negre uns clixés en positiu i negatiu que ressaltaven les figures i les cares dels músics.
Malgrat l'impacte visual utilitzat en aquest disseny, l'orquestrina guixolenca no l'arribà quasibé a utilitzar, puix l'inici de la guerra civil espanyola, truncà tota possibilitat d'una continuitat habitual i assenyada en tots els camps artístics i professionals.
D'esquerra a dreta: Lluis Grau Capdeferro (contrabaix), Santiago Irla (saxòfon), Josep Isern (jazz-band), Rafel Figueras (saxòfon), Joaquim Balmaña (banjo), Joan Planas (trombó), Josep Mª Vilà (piano) i Joan Pujol (trompeta).
(Col·lecció: Rafel Figueras i Auladell).

No hay comentarios:

Publicar un comentario

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!