T'AGRADARIA COL·LABORAR AL MANTENIMENT DEL BLOG?

NOTES:

Si deixas un comentari, posa el teu nom i correu, sisplau, i et podré contestar.

Si et vols descarregar alguna foto, endavant!
Només et demano que si la publiques, citis la font.

Si t'agrada el blog i em vols convidar a un cafè, o contribuir al manteniment d'aquesta pàgina,
(a partir de 1 €), pots fer-ho prement el botó DONAR que hi ha a continuació.

Gràcies!

SI EM VOLS CONVIDAR A UN CAFÈ, O AJUDAR A MANTENIR AQUEST BLOG, CLICA EL SEGÜENT BOTÓ. GRÀCIES !

viernes, 1 de junio de 2012

LA PRINCIPAL DE SANT FELIU DE GUÍXOLS
NOTA PRÈVIA (escric això el dia 8 de Maig de 2015):
Les circumstàncies personals fan que posi a la venda la casa on visc, en una petita urbanització al mig del bosc, a 10 km d'Amer o La Cellera de Ter (comarca de La Selva), anant cap el Pantà de Susqueda; si algú hi està interessat o coneix algú que ho pogués estar, en aquest enllaç trobarà la descripció, forma de contacte, fotos i tota mena de detalls (la muntanyeta que es veu darrere la tercera foto forma part del terreny de la finca, uns 2000 m2)

COORDINADES GEOGRÀFIQUES :
41º 59’ 4.81” N
02º 33’ 5.71” E

COORDINADES GPS:
Latitud: 41.984669
Longitud: 2.551585

Gràcies per la teva atenció, i ara sí, et convido a gaudir del meu treball:
Any 1930
Fotografia de la Cobla-orquestra La Principal de Sant Feliu de Guíxols de l'any 1930.
Ha estat la cobla-orquestra guixolenca que més vegades es fundà, dissolgué i es constituí novament en els pocs anys de la seva existència a Sant Feliu de Guíxols, entre 1928 i 1931. Malgrat, però, que la data del seu debut oficial com a Orquestrina va escaure's pel mes de Febrer de 1928, en amenitzar al saló Goula un lluït ball de pinyata, i la seva estrena com a Cobla fou el mes següent, davant el local dels Amics de la Sardana, aquesta Cobla-orquestra hauria d'associar-se a la que va existir amb el nom de Joventut Artística, coneguda també com Unió Artística, dirigida per Agustí Figueras i Bolívar , i que esdevindria posteriorment amb la fusió dels seus components l'any 1930, la cobla-orquestra La Principal de Sant Feliu de Guíxols.
Darrere: Rossend Galceran i Oliver, Tomàs Grau, Agustí Figueras, Francesc Balló i Feliu Canet
Davant: Josep Comas, Vicenç Moré, Rafael Figueras i Auladell, Ramon Pla i Pla i Pere Font. (T'has fixat en les sabates, quin llustre? I els botins del segon tenor? ... Això és categoria i no el què corre avui dia!) Per més informació, clica aquí
 (Col.lecció: Rafael Figueras i Auladell).

2 comentarios:

  1. Si et fixes en totes les fotografies veuràs que els músics anaven molt ben calçats. Cal recordar que l'ofici de sabater estava molt lligat al de músic.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tens tota la raó. De totes maneres, abans, i no parlo de tants anys, anar amb les sabates ben llustrades quan anaves "mudat", era gairebé obligatori, i en més d'una orquestra que jo sé (i potser tú també), em consta que si duies les sabates empolsades a l'hora de la feina, et podia caure un "ruixat"

      Eliminar

PER RAONS LOGÍSTIQUES NOMÉS PUBLICARÉ COMENTARIS EN ELS QUALS S'INDIQUI UN CORREU DE CONTACTE (el correu no sortirà en el comentari)

Gràcies!